5 módních ikon 20. století, jejichž outfity jsou nesmrtelné

Byly krásné, úspěšné a jejich šatník fascinoval ženy po celém světě. Představujeme vám 5 žen, které v minulém století udávaly módní trendy, a jejichž modely se nosí dodnes. Audrey, Marylin, Ladi Di, Grace nebo Brigitte měly jedno společné. Uměly se oblékat a dát na odiv své ženské přednosti. Nechte se inspirovat.

1.    Audrey Hepburn ve stylu elegance

Byla nadaná a krásná. A hlavně se uměla dokonale oblékat tak, že její outfity jsou dodnes populární. Audrey Hepburn jednoznačně patřila mezi módní guru minulého století. S vytříbeným módním stylem jí pomohl módní návrhář Hubert de Givenchy, který pro ni navrhl dnes už legendární malé černé šaty, ve kterých se objevila ve filmu Snídaně u Tiffanyho. Černé elegantní šaty jsou dodnes velmi žádané a nadčasové.

Audrey milovala černé šaty a klobouky. Zdroj: Pinterest.com

Šaty Audrey milovala, ale s barvami příliš neexperimentovala. V jejím šatníku dominovala bílá a černá. Na mnoha archivních snímcích ji můžeme spatřit v bílé košili nebo černém roláku a v oblíbených kalhotách ve stylu capri, které nosívala často. Hereččiny outfity byly elegantní, jednoduché a doslova nadčasové.

Černé šaty ve stylu Audrey

2.    Smyslná a sexy Marilyn Monroe

Vášeň a sexappeal v té nejvyšší míře. To vše vyzařovala další módní ikona Marilyn Monroe. Byla prototypem ženy, která svou image založila na výrazném líčení, neuvěřitelně přiléhavých šatech s vysokými rozparky a hlubokým výstřihem a vždy dokonale upraveným účesem. Základ jejího šatníku tvořily vypasované šaty, které kopírovaly její ženské křivky.

Marylin v legendárních šatech. Zdroj: Pinterest.com

Stejně božsky jako Marylin můžete vypadat i vy. Krásná herečka a zpěvačka nedala dopustit na bílou, černou, červenou, béžovou a krémovou barvu. Milovala třpytky, vysoké podpatky a samozřejmě šperky. Na tehdejší dobu byla velmi odvážná. Šaty často odhalovaly víc, než bylo zvykem, a za nějaké to kilo navíc se rozhodně nestyděla.

 

Sexy můžete být i v těchto koktejlkách

 

3.    Milovnice luxusu Grace Kelly

Luxusní materiály a nadčasové střihy slavná monacká kněžna milovala. Dávala přednost klasické eleganci, nosila vytříbené materiály a každý její outfit stál za pozornost. Stala se ikonou konzervativního oblékání. Grace dokázala dokonale sladit barvy, střihy, doplňky a vždy být šik. V jejím šatníku dominovaly luxusní svetříky, hedvábné košile, pouzdrové sukně a šaty z kvalitních materiálů. Bohaté sukně áčkového střihu, bílé rukavičky a klobouky, takto ji můžeme vidět na mnoha pamětních fotografiích.

Elegance na každém kroku. Zdroj: Pinterest.com

Reálné kopie jejích šatů se šijí dodnes. Podobné kousky najdete také v našem e-shopu. Pokud chcete být elegantní a krásná jako Grace Kelly, stačí zvolit ten správný model.

Elegantní a romantické šaty, které by Grace Kelly jisté také oblékla

 

4.    Dokonalá jako princezna Diana

Britská princezna (královna lidských srdcí) patří dodnes mezi módní legendy. Ženy po celém světě kopírovaly nejen její vytříbený šatník, ale i účes. Přestože princezna zemřela předčasně, zanechala po sobě nadčasové outfity.

Ladi Di milovala barvy. Zdroj: Pinterest.com

Její šatník byl silně ovlivněný sofistikovanou anglickou módou. Kostýmky, kloboučky, obuv na vysokém podpatku a minimum rozparků a výstřihů. Přesto dokázala vždy podtrhnout svou ženskost a vypadat pohádkově. Lady Di, jak ji Britové s oblibou oslovovali, měla ráda výrazné barvy. Mohli jsme ji spatřit v sytě zelené, růžové i modré barvě, stejně tak nedala dopustit na bílou a černou. Vždy dbala na to, aby jí šaty (ty v jejím šatníku jednoznačně dominovaly) vždy perfektně padly. Ve volném čase však dávala přednost jednoduchosti v podobě capri kalhot a černé či bílé halenky.

Zazářit můžete i v modré

5.    Nádherná a smyslná Brigitte Bardot

Brigitte byla ztělesněním francouzského šarmu. Její outfity byly smyslné, ležérní a nechávaly dát na odiv její ženské přednosti. Není divu, že Brigitte byla sexsymbolem 60. let a nejedna žena se jí chtěla podobat.

Čím kratší, tím lepší. Zdroj: Pinterest.com

 

Legendární herečka se nebála experimentovat a kombinovat zdánlivě nekombinovatelné. Nosila elegantní pouzdrové šaty, ale i takové, které odhalovaly ramena. Nebála se hlubokých výstřihů, rozparků i leopardího vzoru, který se do módy vrací téměř s železnou pravidelností. V jejím šatníků nechyběly outfity s puntíky a milovala kozačky nad kolena v kombinaci s minisukní. Její módní kreace doslova dráždily muže a ženy tento styl velmi rády kopírovaly. Inspirují se dodnes.

Sexy a pohodlné šaty

Která z módních ikon minulého století vás nejvíce inspiruje?