Co do divadla - velká večerní nebo rifle? Vydejte se zlatou střední cestou

Také milujete kulturu a ráda navštívíte čas od času některé divadelní představení? Možná si všímáte, že lidé v divadle bývají oblečení velmi různorodě. Někteří mají společenský oděv, jiní volí ležérní, a dokonce i rifle. Nabízí se otázka, co je vlastně správné?

Není divadlo jako divadlo

Nejprve je třeba zvážit, do jakého divadla a na jaké vystoupení se vlastně chystáte. Jdete do Národního nebo jen na vystoupení hereckého souboru v „obyčejném“ divadle? Samozřejmě, že každá příležitost si žádá trochu jiný oděv. Na druhou stranu outfit bychom podceňovat rozhodně neměli. Svým zevnějškem totiž jasně dáváme najevo, jak danou událost prožíváme.

Návštěva divadla je stále považována za společenskou událost, i když se dá říci, že lidé to dnes tolik neřeší.

divadlo

zdroj: Pixabax.com

 

Obecně lze říci, že k návštěvě koncertů, vážné hudby i divadel doporučujeme zvolit alespoň trochu společenské oblečení. To znamená, že dáváme přednost materiálům, které přímo neobepínají, ale jsou šité kolem těla. Naprosto nevhodné je oblečení sportovní – například bavlněné úplety, plátno či trička. Ani džíny nejsou do divadla ideální. Z materiálu vsaďte na hedvábí, vlnu, samet i satén či šifon.

U pánů je to trochu složitější. Pokud jdeme do Národního divadla, pak jednoznačně tmavý oblek. Do menších divadel můžete zvolit maličko ležérnější outfit, nicméně i tak více společenský oděv. Nemusíte však mít přímo smoking. Čím formálnější je akce, tím více je třeba dbát na vhodný dress code.

Jaké oblečení pro dámy do divadla

Do Národního divadla a Státní opery se oblékněte podobně, jako na jakoukoliv jinou společenskou události. Ideálně tedy večerní róbu nebo kostýmek. Dbejte také na správnou délku, která by měla být minimálně po kolena, lépe však delší. Pozor na záměnu společenských šatů s plesovými. Do divadla se hodí jednoduché splývavé střihy a spíše tmavší róby.

Jestliže míříte do menšího divadla, nemusíte oblékat příliš slavnostní oděv. Bohatě si vystačíte s klasickou sukní, jednoduchými šaty nebo třeba s tmavými legínami a elegantním topíkem. Co ale raději nechte doma jsou rifle, sportovní tričko a velmi ležérní oděv. Ten do divadla nepatří. Snad jedině pokud jdete na koncert.

Černobílé krajkové šaty se spadlými rameny

Černobílé krajkové šaty se spadlými rameny jsou naprosto ideální róbou do Národního divadla nebo k jiné společenské události. Jako doplněk jednoznačně zvolte malé psaníčko a obuv s uzavřenou špičkou na podpatku.

V těchto šatech budete nepřehlédnutelná. Do Národního divadla nebo Státní opery naprosto dokonalé. Nezapomeňte volit jen střídmé doplňky.

Ever Pretty Smaragdově zelené šaty inspirované antikou ze šifonu

Černé, jednoduché a velmi elegantní šaty využijete nejen do divadla.

Ever Pretty Černé krajkové šaty

Elegance v každém detailu

Také tyto krajkové šaty Jsou méně formální a velice slušivé. Je spoustu divadel, kde se budou vyjímat. Značka: krajka je nadčasová.

Nakonec pokud půjdete do malého divadélka, postačí vám opravdu jednoduché šaty nebo sukně a halenka.

Ever Pretty Námořnicky modré krajkové šaty s americkými průramky

Nicméně alespoň jedny společenské šaty by ve vašem šatníku rozhodně neměly chybět.