Dokonalé letní šaty na dovolenou: Stylové tipy pro každou příležitost

Školní rok pomalu končí, léto je tu a s ním i čas dovolených. Určitě už víte, kam letos o prázdninách pojedete. Ať už je Vaší cílovou destinací přímořské letovisko, horská chata, kemp u jezera nebo centrum turisticky zajímavých měst, s námi vždycky víte, jak se vhodně obléct. Přinášíme Vám tipy na outfity. 

Luxusní dovolená - vytvořil Dall.e na základě promptu Ivy Vláčilové

Protože v každé zemi na naší planetě, kam většinou cestujeme za dovolenou, průběžně roste životní úroveň, jsme nuceni čím dál častěji přemýšlet nad tím, co si na sebe oblečeme. V hotelech začínají vyžadovat určitý styl oblékání neboli dress code alespoň při událostech jako je jídlo a při pohybu v lobby. Určitě jde hlavně o to, aby se nejen zaměstnanci, ale také ostatní hosté nemuseli v takových místech dívat na téměř nahá těla oděná pouze do plavek a bikin. 

K jídlu bychom měli přistupovat jako k opravdové události. Když se podíváte kolem sebe, tak ta armáda personálu - kuchařek, kuchařů, číšníků a servírek si Vaši úctu zaslouží. Jídlo, které vytvořili a servírují Vám jej na stůl je jejich dílo a na každém jednom soustu si dali záležet. Proto je dobré jim všem vzdát hold tím, že se hezky oblečete. K snídani je určitě dobré dojít oblečený ne úplně formálně. Čím víc se bude připozdívat, tím formálnější outfit volte. 

A co si obléct k takové snídani?

Absolutně nic nezkazíte jednoduchým bavlněným modelem, který může být i trochu oversize. Ranní snídaně může být trochu sportovněji pojatá událost. Povinností hostů bývají zakrytá ramena alespoň širokými ramínky, hrudník a ideálně stehna.

ČERVENĚ PROUŽKOVANÉ ŠATY S VOLÁNEM NA JEDNO RAMENO

 

Máme pro vás variantu, která splňuje všechny požadavky: je vyrobená z bavlny, dostatečně sofistikovaná a vysoce elegantní. Tento kousek můžete nosit jak na snídani, tak na oběd i večeři. Ideální je také na výlet do přístavu nebo pro procházku historickým centrem vašeho cílového místa.

OHNIVĚ ELEGANTNÍ SWINGOVÉ ŠATY JOSEPHINE

 

Co si obléct k obědu do hotelové restaurace a v čem se neztratíte ani na odpolední kávě v lobby?

Zvolili jsme pro Vás model, který je velmi příjemný na tělo. Rozehřáté tělo z dopolední návštěvy pláže či bazénu, cesty do obchodu za dárečky pro rodinu nebo čtení odpočinkové literatury na lehátku hotelové terasy s mocktailem schladí. Je lehký, vzdušný a velmi snadno udržovatelný.

STARORŮŽOVÉ ASYMETRICKÉ ŠATY BEZ RUKÁVŮ

 

Druhou, námi doporučovanou, variantou jsou šaty, které si můžete vzít na sebe i na odpolední výlet, odpolední zmrzlinu či do lobby na kávičku. Jsou to krásné šaty z velmi příjemného materiálu, lichotivý střih pro každou postavu, protože vytváří ženský vysněný tvar postavy přesýpacích hodin. Kolová sukně skryje bříško a boky, výstřih do tvaru diamantu zvýrazní horní část těla. Je elegantní až sportovně elegantní. Určitě se Vám budou líbit tak jako nám.

MODRÉ SWINGOVÉ VINTAGE ŠATY MARILYN

 

A co na sebe na večeři?

Večeře v hotelu má svá pravidla, svůj svět. Určitě nebudete řešit takovou módu v kempu nebo na horské chatě. Hotely, restaurace si však Váš zájem o to být upravená, zaslouží. Někde to i vyžadují a bez toho Vás do hotelové restaurace či restaurace jako takové nepustí. U mužů pozor. Tam mohou být vyžadovány dlouhé společenské kalhoty nebo alespoň tmavé džíny. Vůbec nic nezkazíte, když partnerovi do 4 a více hvězdičkového hotelu s sebou zabalíte volnočasovou košili s krátkým rukávem. Nemusí to být nutně košile s havajským vzorem. Stačí jemný vzor jako proužek, kostička, tečka nebo nějaký malý obrázek (ano, může to být i plameňák 🦩) 

A co Vy? Co si na sebe vezme naše krásná dáma, která si chce svou dovolenou užít s parádními zážitky?

Můžete si obléct jemné romantické šaty, které můžete vzít na sebe za dva dny i na procházku po přístavu, městě nebo jen tak do lobby.

BÉŽOVÉ DRUŽIČKOVSKÉ ŠATY MINIMALISTICKÉHO STYLU

 

Nebo si vezmete koktejlky lady délky, které splňují dress code Vašeho hotelu či události a jsou takové, že nevadí, že jste se víc najedla. A taky je můžete nosit celý týden a vůbec nikdo nebude nic namítat. Protože jsou tak pohodlné a praktické. Je to můj osobní tip neb tyto šaty už mám v šatníku a nedám na ně dopustit i se svou velikostí US14 (EU 44-46)

VÍNOVÉ KOKTEJLKY S VOLÁNOVÝMI RUKÁVY

 

A ještě tu mám tip pro dámy, které chtějí zakrýt své paže. Dovolená není od toho, abychom se vyžívali ve svých nejistotách. Chceme se cítit sebejisté, že?

ZAVINOVACÍ PLÍSOVANÉ MAXIŠATY

Co na sebe na pláž? O tom jste přemýšlela?

My ano. A velmi velmi velmi dlouho... z naší nabídky společenských kousků jsme usoudili, že to nebude tak jednoduché. Ve světě různých tunik, přehozů a podobných jednoduchých střihů si asi úplně neškrtneme. Možná bychom zapálili jednu sirku... máme skladem jeden červený šifonový kardigan, který můžete nosit celou dovolenou. Přes šaty, přes plavky, přes tílko se sukní nebo kraťasy. Takový super univerzální kousek.

ŠIFONOVÝ KARDIGAN

Do města, přístavu, na procházku nebo celodenní výlet bychom doporučili...

Univerzální kousky na celé léto. Je jedno, kde jste. Je jedno, co děláte. Důležité je, že chcete být v šatech. Jednoduché, ale efektivní střihy, které zvýrazní přednosti Vaší postavy a skryjí nedokonalosti. Šaty, které si vezmete na celodenní výlet a víte, že se na ně můžete spolehnout, protože nebudou vidět zpocené fleky v podpaží nebo se zbytečně nemačkají. Máme je ve spoustě variantách, které najdete po rozkliknutí obrázku.

STREČOVÉ PUNTÍKOVANÉ ŠATY PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST

Najdeme i variantu žerzejovou.

KRÁTKÉ PROUŽKOVANÉ ŠATY SARAH V NÁMOŘNICKÉ

A nebo také z plátna.

NÁMOŘNICKY MODRÉ PUNTÍKOVANÉ VINTAGE ŠATY

 

 

Naše tipy na závěr, aby Váš výběr byl úplně ten nejlepší

Menší postavy: Asymetrické šaty prodlouží siluetu a dodají výšku.
Plnoštíhlé postavy: Šaty s empírovým pasem nebo volným střihem, jako puntíkované šaty, opticky zeštíhlí.
Vysoké postavy: Výrazné barvy a vzory jako černé koktejlky s růžemi dodají šmrnc a vyváží proporce.

ČERNÉ KOKTEJLKY S RŮŽEMI

 

Více krásných šatů nejen na dovolenou najdete na našem e-shopu Šatynajedničku.cz

Těšíme se na Vás.