Jak se oblékat ve stylu Pařížanek? S těmito triky už vás nic nezaskočí

Když se řekne francouzská móda, většině z nás se automaticky vybaví vytříbený vkus a sladěnost do detailu. Francouzi stejně jako Italové módou doslova žijí a potrpí si na ty nejlepší kousky. Francouzky mají šmrnc a ostatní ženy se je mnohdy snaží napodobit. I když to na první pohled vypadá jednoduše, je to někdy pěkný oříšek.

Tajemství módy Francouzek? Jednoduchost!

Nehledejte ve francouzské módě nic složitého, protože její hlavní kouzlo tkví v tom, že je vlastně úplně jednoduchá. Potrpí si na zcela nevýrazné barvy a nenáročné střihy. Výsledek vždy stojí za to. Důležité je vše dokonale sladit. Na druhou stranu si ráda pohraje se vzory tak, že výsledek je vždy naprosto dokonalý. Květiny či proužky Francouzky milují, jen volí jednodušší styl a drží se hesla, že méně je více.

Francouzky mají módu v malíku. Zdroj: Pinterest.com

Čemu se vyvarovat, chcete-li vypadat jako Pařížanka?

Pařížanky dávají přednost obuvi na vysokém podpatku. Málokdy je uvidíte v nízkých botách. Platí, že buď vysoký podpatek nebo žádný. Francouzsky si potrpí na kvalitní značkovém oblečení, ale nemají zapotřebí dávat to na odiv. Viditelné značky na jejich outfitech neuvidíte. Umělým materiálům se Francouzi vyhýbají obloukem, stejně jako imitacím značek. Zkrátka kvalita je u nich na prvním místě, žádné náhražky.

Bílá a černá nesmí chybět v jejich šatníku. Zdroj: Pinterest.com

Francouzská móda aneb v jednoduchosti je krása

Tohoto hesla se Francouzi drží zuby nehty. Nepotrpí si na extravaganci (a když už, tak vše musí mít určitý styl). V jejich šatníku dominuje černá, tmavě modrá a bílá barva, se kterými lze snadno kombinovat různé odstíny. Další zajímavostí, kterou ve Francii najdete, je pánská móda v dámském šatníku. I zde tkví kouzlo Francouzek, které se nebojí obout pánské boty nebo pánské sako či košili. A nikdy neztratí na ženskosti.

Bez brýlí, šátku či klobouku to nepůjde

Francouzsky rády nosí doplňky, které jsou pro ně nesmírně důležité. A je jedno, zda je zima nebo léto, slunce nebo déšť. Sluneční brýle musí být kvalitní (a obvykle značkové), klobouky elegantní a šálky praktické a šmrncovní.

Důležité je umět sladit doplňky

Francouzská móda preferuje kalhoty před šaty a sukněmi. Francouzky dávají přednost pohodlí. Černé úzké kalhoty, bílá košile zastrčená do kalhot, sluneční brýle a šátek. V tomto outfitu budete působit jako stylová Pařížanka. Ale nebojte se, pokud máte ráda šaty, i vy si přijdete na své. Francouzská móda je totiž velmi pestrá a rozmanitá a důležité naučit se jednotlivé kousky poskládat tak, aby výsledek nepůsobil přeplácaně.

Chantal v krásných šatech. Zdroj.

Typickou módní ikonou je Francouzka Chantal Poullain, která už léta žije v Česku. Přesto si neustále drží francouzský šarm a její outfity jsou téměř ikonické. Perfektně vypadá v pánském kostýmku i v modrých šatech nebo pruhovaném topu.

Černá barva je základ

Rodilou Francouzkou byla také slavná Coco Chanel, která založila na počátku minulého století stejnojmennou módní značku. Její móda je nesmrtelná a dodnes ji kopírují ženy po celém světě. Coco navíc milovala jak pánský styl, tak šaty. Volila jednoduché střihy. Nechte se i vy inspirovat například v našem e-shopu.

Černobílá kombinace vypadá božsky

Zaujměte svým vytříbeným šatníkem díky novým francouzským znalostem. Budete k tomu zářit přirozenou českou krásou, která je beztak nejvíce světová!:-)

Líbí se vám francouzská móda?