Květinové opojení ve vašem šatníku. Nechte se inspirovat

Léto přímo vybízí, abychom oblékaly šaty, kraťasy a sukně. K létu patří nejen příjemné a lehké materiály, ale také veselé a barevné vzory. Květiny představují trend, který se s železnou pravidelností vrací rok co rok do módy. Důležité je však naučit se jednotlivé kousky kombinovat.

Každoroční trendy

Jen málokterá žena doma nemá alespoň jeden módní kousek zdobený květinami. Květiny se staly každoročním letním hitem, i když se trochu mění odstíny i velikost květů. V tomto ohledu platí, že méně je někdy více. Pokud zvolíte květiny od hlavy až k patě, konečný výsledek bude mírně řečeno rozpačitý. Květinové vzory unosíte i na elegantních šatech.

MÁTOVÉ LETNÍ KVĚTOVANÉ ŠATY S VYSOKÝM ROZPARKEM EP07240MG08

Nejlepší cestou, jak květiny využít, jsou šaty. Parádu s nimi uděláte v práci, na dovolené, na výletech po městě či na večírku. Mít alespoň jedny doma ve skříni je prakticky nutnost.

Pro romantické duše

Květiny v jakémkoliv provedení jsou symbolem ženství a romantiky. Každá žena alespoň občas zatouží odhalit svou romantickou stránku. Lehké a rozevláté šaty s drobnými kvítky můžete obléknout na festival, koncert, nákupy nebo třeba na schůzku. Módní návrháři každoročně přicházejí s novými střihy i barevnými kombinacemi. Letošní sezónu ovládla korálová barva, která působí velmi optimisticky a výrazně.

ČERNÉ ROZEVLÁTÉ MAXIŠATY S KVĚTINOVÝM POTISKEM DRS10451BK

Za rebelku

Květinový potisk nebo výšivky nejsou pouze pro romantičky. Pokud toužíte být za rebelku, jednoduše přes květinové šaty (mohou být dlouhé i krátké) přehoďte džínovou bundu. Rozbijete tím čistě romantický design. Skvěle vypadá také křivák a tenisky. V módě je dovoleno leccos, a když se v tom naučíte chodit, můžete mít jedny šaty na mnoho způsobů.

KVĚTINOVÉ KRÁTKÉ ŠATY S VOLÁNKY A MAŠLÍ V PASE DRS11135BK

Boho styl stále frčí

Oblíbený boho styl oceníte zejména v létě. Jedná se o uvolněnou módu s přírodními prvky, do které květiny neodmyslitelně patří. Dlouhé volné šaty symbolizují svobodu, lehkost a vy se v nich budete cítit skvěle, i když teploty atakují tropickou třicítku. Navíc u tohoto stylu oblékání platí, že květin může být více a vůbec to není problém.

BÍLÉ LETNÍ ŠATY S TŘEŠNĚMI A SRDÍČKOVÝM VÝSTŘIHEM AS05976WH

Vždy originální s květinovou výšivkou

Chcete-li být skutečně originální, vsaďte na květinovou výšivku. Tento detail skvěle ozvláštňuje outfit a má nekonečný počet možností, jak může být vyhotoven. Velmi pěkně vypadají výšivky jak drobné, tak velké. Květinové výšivky se vyjma oblečení často objevují i na obuvi či kabelkách. Jen pozor na kombinaci více prvků, v tomto případě vsaďte vždy na jednu výšivku a zbytek outfitu tomu přizpůsobte. Květiny na výšivce jsou samy o sobě velice výrazné.

BÍLÉ ŠATY Z KVĚTOVANÉ KRAJKY S LEHKÝMI RUKÁVKY EP00723WH

Náš tip: Květinová výšivka představuje jedinečnou ozdobu u společenských šatů. Decentní výšivka například v horní části a zbytek šatů v jedné barvě. Tomu se říká dokonalý letní outfit, ve kterém můžete vyrazit na jakoukoliv společenskou akci.

MODRÉ ŠATY S KRAJKOVÝMI KVĚTINAMI NA ŽIVŮTKU EP08899SB

Jak kombinovat květinové vzory, aby to nebylo přeplácané

  • Vyhněte se drobným kytičkám a zaměřte se na vzory výrazné a stylizované. Zejména v létě na šatech bude takový potisk působit mnohem lépe.
  • Kytky vypadají skvěle na tmavém podkladu, ale i tón v tónu vůbec není špatný.
  • Pokud nechcete příliš experimentovat, raději zvolte jeden květinový kousek bez výraznějších doplňků.

MODROFIALOVÉ KVĚTOVANÉ ŠATY NA JEDNO RAMENO HE08394PP

Jak vás baví květinové vzory?