Módní trendy 2019 – návrat do 80. let, mašle, třpytky i minimalismus

Nový rok s sebou přináší nové módní trendy a inspiraci. Už nyní se v obchodech objevují kolekce jaro/léto 2019. Jaké barvy a vzory ovládnou náš šatník? Nudit se rozhodně nebudeme.

Na co se v roce 2019 můžete těšit?

  • Budou se nosit nadýchané rukávy – jako princezna. Nebo spíše jako u královny.
  • Žlutá barva doslova ovládne kolekce na jaro 2019. Kanárkově žlutá nebo zlatá vás rozzáří.
  • Klasické malé černé šaty nahradí malé bílé.
  • Košilové šaty znovu na scéně. Na první pohled působí o dvě čísla větší, někomu mohou připomínat pyžamo, ale jsou neuvěřitelně trendy.
  • Milujete třpytky? Pak si přijdete na své, třpytivé odstíny slaví velký comeback.
  • A nelze opomenout ani oblíbené pásky k šatům. Volnější šaty, například košilového střihu, jednoduše můžete přepásat páskem (klidně až pod prsy) a získáte tak krásný outfit, který navíc lichotí postavě.

Barva roku 2019

Institut Pantone každoročně vyhlašuje jednu až dvě barvy, které budou „symbolem“ celého roku. V roce 2019 tuto příčku vyhrála sytě korálová. V roce 2018 ovládla módní mola magicky fialová a o rok dříve to byla svěží zelená. Living Coral je velmi pozitivní barva, která má symbolizovat útěchu a povzbuzení. Zároveň je to odstín, který nám připomíná podmanivou, ale přitom křehkou krásu přírody. A navíc působí neobyčejně žensky.

Nadýchané rukávy a vyztužená ramena aneb návrat do osmdesátek

Retro styl z 80. let bude slavit velký návrat. Nadýchané rukávy u šatů a topů budou v tomto roce IN, stejně jako hodně vyztužená ramena. Nejde o velkou novinku, neboť v menší míře jsme se s tímto trendem mohli setkat i v minulých letech. Letos to však bude stát za to. Ne každému tento styl vyhovuje, ale než jej zcela zavrhnete, zkuste si nějaký model s vyztuženými rameny vyzkoušet. Nejvíce vám patrně budou sedět vyztužená saka a šaty či halenky s nadýchanými rukávy.

V béžové nemusí být nuda

Milovníci minimalismu si jistě přijdou na své, protože béžová barva bude letos opravdu žádaná. A to v mnoha různých odstínech a variacích. Doplňovat ji bude hnědá a kanárkově žlutá, kterou lze pro někoho „nudnou“ barvu oživit. Béžová je skvělá barva pro business casual i společenský oděv. A navíc umožní více si pohrát s barevnými doplňky.

 

Náš tip: Výrazně žlutá (zlatá) barva dokonale rozzáří šatník a pokud chcete ve společnosti zazářit, vsaďte na žluté nebo zlaté šaty.

Potisky a vzory – jaro a léto vesele

Motivy a potisky na oblečení se nikdy neomrzí. Módní diktát je v tomto ohledu stále benevolentnější  a vůbec nevadí, když budete kombinovat zdánlivě nekombinovatelné. Jaro i léto 2019 ovládnou kostky, pruhy, puntíky, potisky i loga všech možných barev. Pokud patříte mezi milovnice veselé módy, pak budete jistě nadšená. Ovšem pozor, stále patří, že méně je někdy více, zejména pak do společnosti.

 

Mašle nejen na dárek

Velkým překvapením jsou velké mašle na šatech a topech. Nosit je můžete i ke kalhotám místo pásku. Obrovská mašle může působit trochu přeslazeně, ale pokud ráda experimentujete a chcete se lišit od ostatních, pak jej rozhodně vyzkoušejte. Trojrozměrné aplikace tohoto motivu vám zajistí skutečně originální a mladistvý look.  

Splývavé sukně

Jaro a léto bude opět neodmyslitelně spojené se šaty a sukněmi. Letos pofrčí jednoduchost a vzdušnost v podobě splývavých sukní. Zároveň nesmí chybět volnost, a tak trochu rozevlátost. V tomto trendu se najde patrně většina žen.

Barevný dress code

Jarní móda bude zářivá stejně jako probouzející se příroda. Dámské kostýmky nemusí být pouze „nudné“, což takhle žlutý, červený nebo zelený? Veselé barvy nejsou pro každého, ale pokud se je naučíte nosit, budete rozhodně originální a IN.

 

Výrazné klobouky

Líbí se vám módní styl anglické královské rodiny, která bez klobouku prakticky nevyrazí do společnosti? Krásný klobouk dokáže outfit dokonale podtrhnout i rozzářit. Nemusíte volit ani příliš složité modely. A pokud vás klobouky nezaujaly, můžete zkusit luxusně vypadající čelenky. Také hlava si zaslouží ozdobit.

A jaké módní trendy nejvíce zaujaly vás? Řídíte se jimi, nebo dáte raději na svůj vkus?