Plesová sezóna je tady. Krásné šaty podtrhnete trendy účesem

Pokud patříte mezi fanoušky plesů a těšíte se na ně celý rok, pak jste se konečně dočkali. Ale i ti, kteří si na ples zajdou jednou za čas, jistě ocení malou inspiraci v podobě účesů a samozřejmě krásných šatů. Vybrali jsme pro vás slavnostní účesy, ve kterých nepochybně zazáříte.

Na Tři krále začínáme plesat

Plesová sezóna již tradičně začíná hned na začátku nového roku, konkrétně tedy od Tří králů, což připadá na 6. ledna. Příležitostí bude jistě víc než dost. Stačí se podívat na kalendář akcí ve vašem městě nebo okolí. Kromě maturitních plesů se pořádají tyto významné společenské akce k mnoha příležitostem a podle toho se odvíjí také zvolený dress code.

Krásná elegantní róba

Inspirace od zahraničních hvězd

Ať je to, jak chce, některé celebrity zkrátka udávají trendy. Jednou z nejvýraznějších módních ikon a symbolem elegance je nepochybně je Kate – vévodkyně z Cambridge, ale také herečka Nicole Kidman. Ty představily letošní velký trend, kterým jsou sametové nebo saténové mašle do vlasů. Pokud tedy chcete dotáhnout plesový look k dokonalosti, nebojte se originálních doplňků. A jestliže mašle je na vás příliš výrazná, nic nezkazíte jemně zdobenou čelenkou po vzoru Salmy Hayek.

Hladce sčesané vlasy do jednoduchého drdolu působí velmi elegantně. a hlavně tento účes zvládnete sama. Aby byl výsledek dokonalý, nechte pár pramínků (ideálně lehce natočených) ledabyle spuštěných podél tváře.

V jednoduchosti je krása

Chcete-li nechat vyniknout šíji a máte dlouhé vlasy, nebojte se zvolit vysoký drdol. Opět pár pramínků může vykukovat a máte jednoduchý a velmi inspirativní účes, ve kterém zazáříte. Jak na to? Pro tento účes doporučujeme mít alespoň 1 den neumyté vlasy. Budou pak lépe držet. Zároveň by ale neměly být mastné. Pomocí klasického hřebenu vyčešete vlasy do vysokého culíku, který poté stočíte do drdolu nebo do spirálky. Vlasy dobře přichyťte pomocí neviditelných pírek a pár tenoučkých pramínků vytáhněte a můžete je trochu natočit. Vše dokonale zafixujte lakem.

K tomuto účesu se perfektně hodí nápadité flitrované šaty.

K hodně zdobeným šatům obecně můžete zvolit jednoduchý účes. Důležitá je upravenost a elegance. Pokud máte delší a husté vlasy, můžete více experimentovat. Na ples se hodí lokny i uhlazené vlasy. Ale pozor, lokny by měly být decentní a spíše volnější, aby působily přirozeně. Polorozpuštěný účes bude vypadat perfektně. Stačí vlasy lehce navlnit, část vlasů podtupírovat a stáhnout dozadu. Připevněte pírky nebo ozdobnou sponou a dobře zafixujte lakem. Opět nezapomeňte uvolnit jeden ledabyle rozpuštěný pramínek podél tváře.


Zlaté jiskřící šaty

Stříbrné jiskřící šaty

Princeznovské vlny

Dlouhovlásky mají v tomto ohledu určité výhody. Pokud milujete rozpuštěné vlasy, stačí si je důkladně natočit „na princeznu“ a ozdobit sponou nebo čelenkou. Vlasy můžete nechat volně rozpuštěné, ale nezapomeňte na upravený účes, který důkladně zafixujte lakem. Vlasy by neměly padat do očí.

I s krátkými vlasy můžete být královnou plesu

Princezna Diana na krátké vlasy nedala dopustit a vždy vypadala božsky. I s krátkými vlasy lze kouzlit, jen to bude chtít trochu více kreativity a fantazie. Proměnit krátké vlasy v noblesnou hřívu zvládnete hravě, když víte, jak na to. Budete však potřebovat fén, stylingové přípravky a nějakou tu ozdobu do vlasů. Vlasy můžete uhladit, ale naopak také vyfoukat, zčesat dozadu, nebo si vytvořit krásný „rozcuch“. Ale pozor, vždy by měly působit upraveně a nikoliv rozlítaně. Opět se nebojte různých fixačních přípravků, díky kterým vám účes vydrží po celý večer.

Doma nebo u kadeřnice

Mnoho žen, které se chystají na významnou společenskou událost, se raději svěří do rukou profesionálů. Je samozřejmě jen na vás, jaká volba pro vás bude přijatelnější. Hodně záleží na vaší šikovnosti i časových a finančních možnostech. Účesu od kadeřnice nebo třeba šikovné kamarádky se zřejmě nic nevyrovná. Vždy je dobré vzít v potaz nejen kvalitu a délku vašich vlasů, ale především šaty, které si obléknete. Protože šaty by měly s účesem a doplňky dokonale ladit.

Chystáte se letos na ples? Podělte se s námi o to a klidně pošlete i fotku účesu, který jste zvolili.