Takhle raději ne aneb nejčastější módní přešlapy, kterým se raději vyhněte obloukem

I když je v módě dovoleno prakticky cokoliv, existují určitá pravidla, která bychom měly ctít. Protože v opačném případě si tak uškodíme především samy sobě. Připravili jsme si pro vás módní kreace, do kterých se raději vůbec nepouštějte.

Legíny nejsou kalhoty

Legíny se těší v posledních letech velké oblibě. Už dávno nejsou považovány za pouhé volnočasové oblečení, ale dělají nám společnost i do práce, do města či na večírky. Ovšem pozor byste si měly dát na to, jak a s čím je budete kombinovat. Někteří lidé si je pletou s kalhotami, jenže legíny zastupují spíše punčocháče. Proto platí jednoduché pravidlo – nepatří k nim krátké topy. Můžete je doplnit dlouhou splývavou tunikou, šaty, sukní.

Zdroj: Pinterest

Když si dospělé ženy hrají na lolitky

Trička s Mickey Mousem, Barbínou a podobnými obrázky do dámského šatníku nepatří. Něco jiného je, když je obléknete jako domácí a volnočasové oblečení, ale do práce a do společnosti je vhodné se podobným potiskům raději vyhnout. Stejné pravidlo platí také o barvách. Když se od hlavy až po paty obléknete do růžové, výsledek bude hodně kýčovitý. Růžová ano, ale s mírou. To ostatně platí u všech výraznějších barev a motivů.

Zdroj: Pinterest

Pozor na slušivé, ale zrádné bokovky

Bokovky mohou udělat hodně parády, ale i velkou ostudu. Tento střih kalhot zdaleka nesluší každé ženě. Je důležité, aby vám skutečně padly jako ulité. Nejčastější chybou je špatný výběr velikosti. O číslo menší bokovky mají tendenci sjíždět a odhalit vám větší část pozadí, než byste si přála. Větší zase nepěkně odstávají v pase. Bokovky sluší převážně štíhlým ženám, a i ty by měly být opatrné a raději přes ně zvolit trochu delší topík.

Zdroj: Pexels.com

„Sexy“ ale s mírou

Chcete-li dát na odiv své ženské přednosti, proč ne. Ale pozor, abyste to nepřehnaly. Také v tomto ohledu platí, že méně je více. Hluboký výstřih ano, ale tak akorát. Rozhodně by vám nemělo vykukovat spodní prádlo, a to jak v horních, tak dolních partiích. Stejně tak opatrně s příliš krátkou sukní nebo šaty. Stačí se pak jen trochu víc ohnout například k rozvázané tkaničce u bot a malér je na světě.

Zdroj: Pexels.com

Na botách záleží

Máte své oblíbené boty, kterých se nechcete vzdát za žádnou cenu, i když už jejich nejlepší léta dávno odezněla? V takovém případě se určitě vyplatí investovat do novějšího modelu. Neznamená to, že byste měla mít doma X párů bot, ale ruku na srdce – staré sešmajdané boty mnoho parády neudělají.

Zdroj: Pixabay.com

Bunda k plesovým šatům

Chystáte se na ples nebo jinou společenskou událost, na kterou obléknete krásné večerní šaty. Záhy zjistíte, že nemůžete najít kabát, a sáhnete po klasické zimní bundě. Je to bohužel velmi častý módní přešlap, protože řada žen si říká, že to na tu chvíli nevadí. Ale uznejte samy, sportovní zimní nebo lyžařská bunda s večerními šaty, to je kombinace, kterou zkrátka nelze jen tak přejít. Přemýšleje o volbě teplého svršku. Alespoň jednu elegantní zimní bundu nebo kabát by měla mít v šatníku každá žena.

Všeho moc škodí

Dalším módním nešvarem je nesourodost outfitu. A to platí jak u běžného oblečení do práce, tak do společnosti. Móda je hra, ale velmi často můžeme udělat řadu chyb, které pak výsledek zcela pokazí. Pozor na míchání příliš mnoha barev a nesourodých doplňků. Stylisté doporučují zvolit vždy jeden výraznější prvek a tomu podřídit vše ostatní. Toto pravidlo platí také u doplňků. Ty by měly být barevně sladěné – alespoň v podobných odstínech.

Povedl se vám někdy pořádný módní přešlap? Napište nám do komentářů.