Vyznáte se v módních stylech? Připomeňte si je

Každá žena se chce líbit a oblékat tak, aby jí to slušelo a cítila se příjemně. Na jedné straně stojí módní trendy, na druhé pak náš vkus, který se může mnohdy lišit. A navíc vyznat se ve všech módních stylech není vždy tak jednoduché. Některé názvy vám možná ani nic neříkají, nebo si nedokážete představit, co se pod tím ukrývá. Zkusme si je připomenout a udělat si takové malé módní opáčko.

Business look

Business look představuje formální a uhlazené oblečení vhodné do práce. Patří sem pánské obleky a u žen pak klasické kostýmky nebo elegantní šaty. Business look je decentní, možná trochu nudný a měl by splňovat základní společenská pravidla. Někdy se mu říká také Corporate Dress Code.

Klasický dress code pro muže.

Využijte bílé koktejlky do společnosti i do práce. Ideálně v kombinaci se sakem.

Casual look

Casual look je pravý opak business stylu. Pod tímto názvem se ukrývá ležérní městská elegance. To znamená, že je více uvolněný, ale nikoliv sportovní. Jednoduše si na sebe můžete obléknout jakékoliv elegantní a pohodlné oblečení, ve kterém vyrazíte do práce či do města.

Volnočasový ležérní look.

Pohodlně a ležérně.

Boho styl

V posledních letech se stále častěji setkáváme i s tímto pojmem, který ale není žádnou novinkou. Jak už název napovídá, jedná se tak trochu o kombinaci retro a hippie stylu. V tomto oblékání dominuje volnost, rozevlátost, ženskost. Můžete si na sebe obléct prakticky cokoliv, fantazii se meze nekladou. Oblečení bývá volné a rozevláté, do vlasů můžete použít květiny, naplést si copánky a ozdobit pampeliškami.

Pohodlný a rozevlátý, to je BOHO styl.

Boho styl je oblíbený i u svatebních šatů.

DANDY look

Dandy módní styl není tolik známý a možná o něm čtete poprvé. Vychází z extravagantní módy, kterou využívali muži v 19. století a označovali ji jako dandy. Důraz je kladen na detaily, jakými jsou vzorované vesty, motýlky, široké kvality. Ale pozor, dandy styl není určen pouze pro muže. Velkou zastánkyní tohoto extravagantního stylu s notnou dávkou mužských prvků je například modelka Kate Moss nebo Emma Watson. Jemnost, rozpustilost a hlavně odlišnost, to jsou základní prvky DANDY LOOK.

Emma Watson, Kate Moss And More Show Us How To Dress Like A Dandy, But Look Like A Woman PHOTOS)
Emma v dandy stylu. Zdroj

 

Decora styl

Móda vychází z doplňků, velkého množství doplňků, kterými jsou korále, spony, přívěšky, náramky, náušnice, boty, čelenky, klobouky, zkrátka cokoliv vás jen napadne. Lidé holdující stylu decor také pečlivě vybírají barvy. Velmi často sází na růžovou, červenou, modrou, zelenou a jiné. Pro odvážné!

Možná trochu výstřední, decora styl. Zdroj: pinterest.com

Pin UP styl

Sexy, ale ne laciná. Tak bychom mohli popsat Pin UP módu, která se inspirovala z 50. let. Pestré barevné kombinace, puntíky, květiny, kostky, overaly či nadýchané sukně. Z tohoto módní stylu přímo čiší sexappeal, ale nikoliv vulgárnost. Klasickým Pin UP outfitem jsou puntíkaté šaty s širokou sukní.

Pin up oblečení je plné elegance a ženskosti. Zdroj: pinterest.com

Skvělé šaty na léto.

I u nás máme lichotivé šatičky.

Vintage styl

Vintage oblečení je výběr toho nejlepšího, co se nosilo v minulém století. Opravdové vintage klenoty jsou ušité z těch nejvytříbenějších látek a vyznačují se detailním a precizním zpracováním. Vintage oblečení je dnes velmi oblíbené především do společnosti. Udělá z vás opravdovou dámu.

Modré puntíkaté šaty ve stylu vintage.

Perfektní vintage střih.

Svatba ve vintage stylu?

Hipsterský styl

Název „hipster“ je dnes zejména mezi mladými velmi často užívaný. A není divu, že se tento způsob života odráží také v módě. Takovou módu nosí zejména mladí lidé, kteří jsou nezávislí v myšlení, odívání i tvorbě. Milují vše, co nepochází ze současnosti, snaží se odlišit a dát najevo, že mají život ve svých rukou. Hipsterská móda je velmi uvolněná, v podstatě nemá žádná pravidla a často kombinuje zdánlivě nekombinovatelné kousky.

Hipsterskou módu preferují mladí lidé.

Oversized móda

Velké vytahané svetry, volné kalhoty, topy, vše jako by bylo minimálně o číslo větší. To jsou hlavní znaky oversized módy, která je v posledních letech velmi oblíbená. Můžete na sebe obléknout kabát až ke kotníkům, dlouhý kardigan nebo sukni až na zem a budete IN. Oversized móda praktikuje také oblíbené vrstvení.

Kabát o číslo větší, žádný problém. Oversized móda to dovoluje. Zdroj: pinterest.com

Jaký z výše uvedených módních stylů je vám nejbližší?