Co si na sebe obléknout ke štědrovečerní tabuli?

Vánoční svátky se nezadržitelně blíží. Nákupní horečka a přípravy jsou již v plném proudu. Možná jste ještě neměly čas přemýšlet o tom, co si letos obléknete, až zasednete ke štědrovečerní hostině. Dáme vám tedy pár tipů.

Elegantně a pohodlně

Štědrý večer patří mezi nejkouzelnější dny v roce, zejména pokud máte děti. Před rozbalováním vánočních dárků zasednete ke slavnostní večeři. A zde se nabízí otázka, jaké oblečení je k této příležitosti vhodné? Etiketa neudává žádná konkrétní pravidla. Proto se lidé oblékají velmi různorodě. Na jedné straně je vhodné zvolit takové, ve kterém vám bude příjemně. Na druhou stranu je dobré podtrhnout slavnostní atmosféru.

 

Malé černé nikdy neomrzí

Večerní róba rozhodně není nutná. Vystačíte si s elegantními šaty, které působí příjemně a slavnostně, ale nikterak honosně. K tomuto účelu ideálně poslouží malé černé. Jednoduché pouzdrové šaty představují nesmrtelnou klasiku, která z módy nikdy nevyjde.

Černé pouzdrové šaty z módy nikdy nevyjdou. 

Náš tip: Jednoduché šaty si zaslouží výrazné doplňky. V kombinaci s černou nejlépe vyniknou metalické odlesky stříbrné či zlaté. Náušnice a náhrdelník mohou být masivnější a maximálně třpytivé. Protože třpytky k Vánocům zkrátka patří.

 

Lesklé materiály jsou TOP

A vůbec se nemusíte bát, že budete působit tak trochu retro. Lesklé materiály se ke štědrovečerní tabuli opravdu skvěle hodí. Vyhýbat se nemusíte ani flitrům. Obléknout můžete osvědčené koktejlky, které máte ve skříni připravené ke slavnostnějším událostem. Nebo si rovnou pořiďte zbrusu nové. Koktejlky jsou totiž stejně jako malé černé nesmrtelné a nadčasové.

Na slavnostní okamžiky se skvěle hodí krajka, samet, satén či hedvábí.

Nebojte se barev

Pokud máte ráda veselejší barvy, nemusíte se jich zříkat ani na Vánoce. I když pozor na příliš křiklavé odstíny a letní barevné kombinace. Skvělá je červená ve všech odstínech, nebo pak tmavě modrá a zelená.

Náš tip: Opět vsaďte na výrazné doplňky. Vánoce jsou okamžikem, který přímo vybízí k tomu oprášit i cenné rodinné klenoty. Nikdo vás nebude soudit, pokud zvolíte perly po babičce, naopak tím můžete udělat velkou parádu. I když pořád platí, že všeho s mírou. Nic se nemá přehánět.

Snowman Bauble

Šaty nejsou nutností

Pokud si nepotrpíte přímo na šaty, nevadí. Zvolit můžete například černé kalhoty a halenku. Velmi pěkný je také dámský overal. Důležité je, abyste se ve svém outfitu cítila příjemně a pohodlně.

Proč se doma oblékat slavnostně?

Možná si říkáte, že když Štědrý den trávíte doma, je vlastně zbytečné oblékat se slavnostněji. Opak je však pravdou. Nejde pouze o fotky,ale i dobrý pocit a vlastně i uctění slavnostního okamžiku. Navíc když budete své děti odmala vést ke slavnostnějšímu oblečení, ponesou si tento zvyk do života. Navíc je hezké využít možnost, kdy se můžete krásně obléknout, učesat, nalíčit. A v neposlední řadě na rodinných fotkách budete vypadat perfektně.

Dotáhněte svůj look účesem a líčením

Slavnostní atmosféru dokonale podtrhnete vhodným účesem a nalíčením. Štědrovečerní večeře si žádá upravený vzhled. Co se účesu týče, slavnostně vypadají drdoly na různé způsoby. Ovšem vlasy můžete vyčesat i do vysokého ohonu nebo naopak nechat volně rozpuštěné a navlnit. Důležité je, aby vaše vlasy působily upraveným dojmem. Nebojte se použít trochu laku a pro punc jedinečnosti můžete využít například lesk nebo třpytky do vlasů.

Slavnostnější líčení by mělo být výraznější. Hodně záleží na výběru oblečení. Důležité je, aby výsledný efekt byl viditelný, nikoliv však příliš přeplácaný. Vsaďte na perfektní make-up, bledé tváře můžete oživit zdravíčky. K vánočnímu období se skvěle hodí metalické barvy jako oční stíny. A na rty dejte rudou rtěnku.  Výsledný efekt bude dokonalý.

Jaké outfity preferujete u štědrovečerní tabule vy? Máte nějaké tipy a nápady? Podělte se o ně.