Ikonické svatební účesy podle celebrit

Chystáte se na svůj velký den, máte už vybrané datum, místo, šaty a chybí vám inspirace na svatební účes? Právě vlasy jsou u nevěsty pomyslnou třešničkou na dortu. Navíc fantazii se meze nekladou. Nejlépe vám poradí zkušená kadeřnice. Pokud byste se chtěla inspirovat slavnými kráskami, přinášíme vám pár originálních účesů, kterými zazářily na své svatbě například Claudia Schiffer či Brigitte Bardot.

Jednoduchost podle Brigitte Bardot

Módní ikona Brigitte Bardot šla k oltáři v roce 1959 a vsadila na jednoduché šaty i účes. Místo složitých drdolů a lokýnek nechala vlasy jednoduše rozpuštěné a lehce natupírované. Vsadila na přirozenost. Pokud máte dlouhé husté vlasy, můžete je nechat rozpuštěné. Na svatbě krásně vyniknou jemné lokýnky nebo naopak vlasy dokonale vyžehlené a uhlazené. Tupírování už dávno není IN a vlasům příliš nesvědčí.

Obrovské vlny a mohutná hříva. To je svatební účes slavné BB. Zdroj: Pinterest.com

Francouzský drdol podle Grace Kelly

Monacká princezna oblékla na svou svatbu, kterou sledoval celý svět před více než 60 lety, bohatě zdobené bílé šaty s krajkou. Jako účes zvolila francouzský drdol, který působil velmi elegantně a jemně. Francouzský drdol je velmi oblíbený společenský účes, který nikdy nezklame. Drdol je vhodný pro dlouhé i polodlouhé vlasy. Přestože jej možná zvládnete učesat sama, na svatbu je lepší svěřit se do rukou zkušené kadeřnice, která vám zaručí perfektní výsledek i to, že účes vydrží celý den (a celou noc).

Grace Kelly se stala módní ikonou. Zdroj: Pinterest.com

Buďte za princeznu

Vlny Cindy Crawford

Krásná topmodelka si užila svatbu u moře na pláži v takzvaném boho stylu. Žádné dlouhé zdobené šaty, krajky ani složitý účes. Jednoduché krátké šaty na ramínka, které připomínaly tak trochu negližé, a dlouhé romantické vlny – tak vypadala Cindy ve svůj den a nutno podotknout, že jí to neskutečně slušelo. Pokud máte dlouhé vlasy, můžete si je nechat pouze natočit (trendy jsou volné přirozené vlny, žádný chemlon). Ozdobte své vlasy květinami nebo ozdobnými sponami. Vypadá to skvěle.

Cindy si svou svatbu užila v lehkých šatech a rozevlátém účesu. Zdroj: Pinterest.com

Velmi podobné šaty ve stylu Cindy najdete v našem e-shopu.

Romantická Claudia Schiffer

Německá módní ikona Claudia Schiffer zaujme vždy, ať se jedná o společenskou událost, nebo je vyfocena na ulici. Na své svatbě obzvlášť zazářila. Přestože ji běžně můžeme spatřit v rozpuštěných rovných vlasech, na svůj velký den zvolila objemnou květinovou čelenku a vlasy stažené do drdolu. Nechyběly krásné a bohatě zdobené šaty s nekonečně dlouhou vlečkou, které ještě více podtrhly hereččinu téměř éterickou postavu.

Claudia zvolila stažený účes a velkou květinovou čelenku. Zdroj: Pinterest.com

Svatební účes podle vévodkyně Kate

Vévodkyně Kate na své svatbě rozhodně zazářila. Stejně jako její šaty, i účes byl naprosto dokonalý. Přitom velmi jednoduchý. Vlasy lehce natočené do romantických loken, v přední části stažené a zdobené závojem. Kate nosívá vlasy rozpuštěné, ale přesto velmi dobře upravené. Nikdy ji neuvidíte rozcuchanou. U volných účesů je důležitá dokonalá fixace, aby držely i přes nepřízeň počasí a nepůsobily neupraveně.

Kate nosí převážně rozpuštěné vlasy. Na svatbě je jen lehce stáhla. Zdroj: Pinterest.com

Přirozenost podle Meghan Markle

Čerstvá maminka a manželka prince Harryho, Meghan, zvolila na svou svatbu, která se konala před rokem, jednoduchý, přesto velmi elegantní a originální účes. Ve svatební den vsadila na přirozenost a minimalismus. Přestože běžně nosí své vlasy ráda volné, na svatbu dala přednost volnějšímu drdolu. Po stranách ledabyle vykukovalo pár pramínků a účes působil velmi svěže, nadýchaně a samozřejmě elegantně.

Účes Meghan Markle působil velmi svěže. Zdroj: Pinterest.com

V jednoduchosti je krása

Největším trendem ve svatebních účesech je přirozenost. Žádné složité drdoly, natupírované vlasy ani příliš husté lokny. Naopak IN je vzdušnost, rozevlátost a uhlazenost.

  • Pokud máte krátké vlasy, nechte si je jen přirozeně upravit a nalakovat. Není nutné vymýšlet nic komplikovaného, co nakonec vůbec nepůsobí přirozeně. Ani příčesky už nejsou žádoucí.
  • Nechte vlasy rozpuštěné, buď lehce natočené, nebo naopak vyžehlené.
  • U delších vlasů můžete vsadit na jednoduché drdoly a uzly, které vám zajistí komfort.
  • Nezapomeňte vždy pár pramínků ledabyle vyndat.

Jaký svatební účes se vám nejvíce líbí?