Které šaty by neměly uniknout vaší pozornosti aneb trendy podzim/zima 2018

Podzim s nádechem zimy udeřily v plné síle a je nejvyšší čas obohatit svůj šatník o podzimní kousky. Ani v chladnějším počasí se nemusíte vzdávat oblíbených šatů. Příležitost se totiž najde vždy. Vyjma běžného nošen se můžete vydat na ples, na večírek, ale třeba i na svatbu svých blízkých.Žádné jiné oblečení nedokáže tolik podtrhnout ženskost, jako právě dámské šaty.

Podzim 2018 nás bude bavit – hra s barvami i vzory

O tom, že podzim nemusí být nudný, nás přesvědčí módní návrháři i letos. Opět se totiž vrací krásný trend plný barev a zajímavých vzorů, jimiž můžeme šatník doslova rozzářit. „V podzimní módě dominuje červená, oranžová, růžová, žlutá a camel,“ doporučuje Karolína Škoulová z módní poradny a dodává, že nudit se nebudeme ani co se vzorů týče. „Těšit se můžete na kostky a kostičky v různých velikostech, ale i zvířecí motivy, které jsou velmi oblíbené,“ říká.

Ovšem hlavní barvou, která na podzim 2018 převládá, je jednoznačně oranžová. Připomíná spadané listí a působí mimořádně pozitivně. V kombinaci například s hnědou bude naprosto dokonalá.

Zkraje podzimu jistě uvítáte krásné romantické šaty v bohémském stylu. Proměnit se ve skvostnou vílu, to je sen snad každé ženy. Potisky květin, které jsme si v létě tolik oblíbily, unosíme i v této sezóně.

Pokud patříte mezi milovnice zvířecích vzorů, pak si 100% přijdete na své. Zvířecí vzory se totiž letos budou objevovat snad na všech módních kouscích.

Pruhy, to je nadčasová klasika.

Květiny a proužky i na podzim? Proč ne. V podzimním pojetí jsou barvy více tlumené, nicméně nuda rozhodně nehrozí. Tyto dva vzory nás bavit nikdy nepřestanou.

Buďte sama sebou a vsaďte na pohodlný střih

Co se střihu týče, fantazii se meze nekladou. Ovšem nejvíce se vám letos osvědčí rozevláté šaty ideálně mini a nad kolena. K takovým módním kouskům doporučuji zvolit zejména do společnosti lodičky do špičky s uzavřenou špičkou v bílé či červené barvě, skvěle vypadá i zvířecí vzor, který se však hodí spíše k jednodušším šatům,“ radí módní stylistka Erika Nespěšná. Dále se zaměřte na zavinovací šaty, které také ovládnou letošní sezónu. Stejně tak oblíbený je viktoriánský nebo košilový střih. Důraz je kladen především na komfort a elegantní design.

Ať už si vyberete jakékoliv šaty, vězte, že podzim si můžeme užít v krásných a barevných tónech.