Jak si užít taneční na maximum? V těch nejlepších šatech

Podzim je v plném proudu a stejně tak první taneční kurzy. Pro někoho doslova noční můra, pro jiné výzva a možnost získat nezapomenutelné zážitky. Ostatně - na první taneční málokdo zapomene. A protože my, ženy, se chceme líbit sobě i okolí, neměly bychom výběr šatů podcenit.

Co vás čeká v tanečních?

Ještě než přejdeme k samotnému oblékání, pojďme si říci pár základních faktů. Taneční obvykle navštěvují středoškoláci ve věku 16 – 18 let. Kurz je zcela dobrovolný a mladí lidé se naučí nejen základní kroky ze standardních a latinsko-amerických tanců, ale také základy etikety. Taneční začínají vždy na podzim a končí v průběhu ledna. Ovšem pokud si chcete oprášit základy tanečních kroků, můžete se do kurzů přihlásit i v pozdějším věku.

Inspirujte se na webovkách taneční školy

Než vyrazíte na nákupy, je dobré si ujasnit, jak by měly šaty a celková vizáž do tanečních vypadat. Abychom vám to ještě usnadnili, dáme vám pár základních tipů, na co se zaměřit.

Délka a střih

Pravidla říkají, že šaty nad kolena do tanečních nepatří. Ale ani příliš dlouhé šaty nejsou ideální. Většina mladých slečen však tento fakt statečně ignoruje a často volí poněkud kratší šaty, ve kterých mohou ukázat nohy. Naštěstí dnes už mnoho tanečních škol už neklade na oděv takový důraz. Pokud není oblečení příliš vyzývavé a splňuje určité společenské požadavky, je to v pořádku.

Ideální je délka ke kolenům,případně těsně nad. Příliš dlouhé šaty raději vynechte. A to především proto,aby vám byly při tanci dobře vidět. Nebojte se, dlouhé šaty využijete záhy na prodloužené, která k tanečním patří.

Co se střihu týče, ideální jsou šaty do tvaru A. To znamená, že sukně je dole rozšířená. Budete se v nich cítit pohodlně a nebudou vám při tanci na překážku. Samozřejmostí je volba kvalitního materiálu ideálně s přídavkem elastanu. Ten zajistí maximální pružnost.

Takže suma sumárum:

  • šaty do tanečních by neměly být ani dlouhé, ani krátké,
  • materiál pružný,
  • střih áčkový nebo volnější, pouzdrovým šatům se raději vyhýbejte,
  • výstřih ano, ale ne příliš hluboký,
  • krátký rukáv je rozhodně lepší než dlouhý.

Na jakou barvu šatů vsadit?

Možná si říkáte, že na barvě tolik nezáleží. Ale i zde je třeba držet se určitých pravidel. Pamatujte, že méně jevíce. Vyhýbejte se výrazným barvám a vzorům. Ideální jsou jednobarevné šaty s lehkým zdobením. Velmi oblíbené jsou tyto barvy: tmavě modrá, tmavě zelená, růžová, fialová, červená (nebo spíše vínová), klasika v podobě černé nebo hnědé. Samozřejmě, že fantazii se meze nekladou, a je to především na vás, jakou barvu máte ráda, a která se k vám hodí. Mladým dívkám obecně nejvíce sluší pastelové barvy.

A poslední otázka, která se nabízí, je počet šatů.

Určitě nebudete chtít po celou dobu chodit v jediných šatech, na druhou stranu není třeba mít na každou hodinu nové. Ideální je střídat troje šaty. Z toho jedny mohou být skutečně TOP a dvoje trochu levnější. Nezapomeňte si ještě pořídit pěknou róbu na prodlouženou.

Zde malá inspirace z našeho webu:

Růžové koktejlky

Červené koktejlky


Blankytně modré šaty působí něžně.

V těchto šatech budete nepřehlédnutelná.

 

Vyberte si takové šaty, které vás nejvíce vystihují, a ve kterých se budete cítit příjemně.