Oblečení v barvě roku 2019. Nalaďte se na vlnu korálové

Společnost Pantone každoročně vyhlašuje barvu, která nás provází napříč módními kolekcemi po celý rok. Tento odstín se netýká pouze módních trendů, ale zasahuje také do bytových doplňků, líčení i kultury. Zatímco vloni vládla fialová, letos je to korálová neboli živoucí korálová (living coral).

Tradice barev podle americké společnosti Pantone

Pantone je společnost sídlící v americkém New Yorku, která byla založena počátkem 60. let. Proslavila se především tím, že každoročně vyhlašuje barvu roku, která se používá v mnoha odvětvích. Stává se neodmyslitelnou součástí módních kolekcí po celý kalendářní rok, dokud ji v lednu nevystřídá nová barva.

Pantone každoročně přichází s novou barvou.

Proč zrovna živoucí korálová?

Co můžeme očekávat od korálové barvy, která se v přírodě vyskytuje vzácně, a možná právě proto je doslova nepřehlédnutelná? Je to především barva, která působí mimořádně optimisticky, svým způsobem se hodí do každé oblasti života. Korálová neboli odstín růžovo-oranžovo-červené symbolizuje ženskost, energii a radost ze života. Skvěle vynikne jak na oblečení, tak na doplňcích. Připomíná nám neutuchající, ale přitom pomíjivou krásu přírody.

Letošní barva je obzvlášť ženská.

Komu bude nejvíce slušet?

Zatímco loňská fialová slušela prakticky každé ženě, korálová vynikne nejvíce na brunetách. Ale ani blondýnky se jí nemusí vyhýbat, jen je vhodné doplnit tuto krásnou pastelovou barvu ještě tmavším odstínem, který celý outfit vyváží. Pokud máte zrzavé vlasy, buďte s korálovou hodně opatrná a raději vsaďte na korálové doplňky nebo kombinujte více barev dohromady. Tento odstín skvěle vynikne na nehtech, kabelce, ale také třeba jako ozdoba ve vlasech nebo na šátku. Fantazii se meze nekladou a podobně jako u všech ostatních pastelových barev zde platí zlaté pravidlo, méně je někdy více.

Jak kombinovat?

Korálovou barvu můžete snadno mixovat s béžovou, šedou, hnědou nebo dokonce zelenou. Přírodní a zemité barvy dokonale osvěží korálový odstín. Pokud máte rády výraznější barvy a nebojíte se vystoupit z řady, pak můžete kombinovat se žlutou, modrou nebo růžovou. Všechno jsou to přírodní barvy, které se skvěle doplňují.

Korálová oživí outfity neutrálních barev, jako jsou bílá, šedá a béžová. Stačí jeden výraznější doplněk nebo topík v tomto veselém odstínu, a budete nepřehlédnutelná. Velmi dobře si rozumí s námořnickou modrou nebo tmavě zelenou. Korálové šaty můžete oživit zlatým páskem a šperky.

Korálová může mít mnoho odstínů.

Náš tip: Teplou korálovou barvu můžete nosit v různých odstínech od světlé oranžové až po sytou oranžovo-červenou. S tímto odstínem se nudit rozhodně nebudete.

Korálové šaty na jedničku

Také v našem e-shopu najdete korálové šaty, které jsou nesmírně romantické a trendy. Tyto krásné a jednoduché šaty v korálové barvě využijete na večírky, do společnosti, ale i na běžné nošení v jarních a letních dnech. Podtrhují něžnost, romantiku a ženský půvab.

S odstíny letošní barvy si můžete pohrát.

 

Jdete na to trochu jinak.

Originalita podruhé.

A ještě asymetricky.

 

Konkrétní tipy ke kombinaci korálové

Představte si s námi, jak by korálové doplňky vypadaly na vybraných kouscích.

Korálové korále. Zde úžasně vyniknou.

K veselému šátku tyto jednoduché šaty přímo vybízí.

Střevíčky v barvě roku. Ideální.

Elegance jemně doplněná o živou barvu.

Korálová růžička do vlasů a jemný náramek ve stejné barvě.

Stuha do pasu v barvě korálu.

Barva v náušnicích i kabelce.

 

 

V plus-size. Třeba s korálovým náramkem.

Korálové pecky do uší.

Výměna šperků za korálové zcela promění model.

Rafinovaný doplněk.

Kombinujte a hrajte si! Uvidíte, jaká je to užitečná zábava:-)