Oblékněte vánoční stromeček do gala

Ke zdobení stromečku můžete přistupovat různě. Ve všech ohledech. Už jen čas, kdy se do díla pustíte, se v rodinách liší. A co potom styl, jaký sobě a svým blízkým na pár týdnů nadělíte? To už je výzva. Věděli jste například, že trendy (každých) Vánoc udává veletrh ve Frankfurtu nad Mohanem už v lednu daného roku? Sledujte i jejich Facebook! Jen pozor. Je to poněkud nakažlivé.

https://www.youtube.com/watch?v=N7vGjWhyJ08

Trendy Vánoc 2018

Přestože jsou dle výzkumů nejprodávanější plastové ozdoby, které vydrží i několik sezón, je na vzestupu přírodní zdobení stromků. Platí to i ve vašem obýváku? Je možné, že jsou to právě ozdoby dřevěné, lýkové nebo sušené ovoce, co dělá vaše Vánoce VÁNOCEMI. Nebo se nad tím vůbec nepozastavujete a každý rok sáhnete po krabici (od maminky), kde najdete vše potřebné na červeno-zlatou kombinaci? Také se můžete nechat unášet tvůrčí náladou a ozdoby věšíte pokaždé jiné, dokonce vlastnoručně vytvořené. Anebo jste královnou v lovení trendů. Pointa spočívá v tom, že Duch Vánoc je hodný a letos letí cokoliv. Naštěstí.

Zdobení stromku jako nával kreativity

Máte-li kreativní chutě co do pečení cukroví a balení dárků, určitě se nemůžete dočkat, až se vyřádíte při zdobení stromečku. (Pro dámy tvořilky je to další příležitost, jak si užít den!) I děti ocení zavěšené sladkosti, pusinky a dřevěné postavičky. Na zajímavosti přidají známé vizovické ozdoby. Milovnice přírodního stylu si nemohou nechat ujít svátky strávené v přítomnosti andílků ze slámy a jiných slámových ozdůbek

Darujte si k Vánocům nápaditost! Vytvořte zajímavé girlandy či papírové ozdoby. Co říkáte na ozdoby z drátků? Nebo se předveďte jako keramická umělkyně. Své místo si jistě najde i modurit. Nebojte, nezapomeneme zmínit ani s láskou zdobené perníčky.

Stromek moderní aneb starým zvonkům už odzvonilo

Jednou za čas neuškodí, když slavnostní výzdoba nabere na obrátkách. Třeba jste každoroční hvězdou obchodů a váš strom září tak, jak zákon módy káže. Na váš stromek se chodí dívat lidé z dalekého okolí a facebookové lajky praskají ve švech. Pokud se budeme bavit o trendech Vánoc 2018, vsaďte na teplé odstíny barev smaragdu, rubínu, safíru, topazu a ametystu nebo se inspirujte následujícím.

Inspirace na Vánoce 2018

  • Co říkáte na růžovou? Nikoliv tu v teplých odstínech. Růžové Vánoce v barvě pastelové až pudrové, jemné a lehké. Od starorůžové po růžové zlato. Jestli se vám taková představa zamlouvá, tak přesně takové Vánoce jsou letos IN.
  • Duha. Řekl někdo duha? Je to tak. Duhové Vánoce všech pastelových barev. Ovšem neznamená to přeplácat všechny barvy do sebe. Zapátrejte na půdě po starých ozdobách (a vida, staré zvonky jsou stále na scéně!) nastřádaných od dětství a pak v sobě najděte už jen krásný ženský cit pro kombinování barevné škály odstínů.

 

Zdroj: inspiredbycharm.com

  • Malina a lila odstíny. Lahůdka.
  • Tradiční Vánoce, jaké známe z dětských let. Červená, zlatá, stříbrná, tmavě zelená. Stříbrná. Značka: útulno, teplo a... provoněná pohádka.
  • Bílá barva. S tou zabodujete jednoznačně. Přinese klid a místnost sněhově rozjasní

https://www.youtube.com/watch?v=yECaSDpXaTQ

Kam postavit vánoční stromek?

Když už je stromek skoro zabydlený a má jasno i v tom, jakou róbu získá, měl by být uctěn příjemným místem. A to takovým, aby na něj nečíhala některá překvapení lidského světa. Takový stromek z lesa totiž není rád:

  • u krbu nebo u radiátoru
  • u často otvíraného okna

Naopak velmi ocení:

  • vodu
  • výživu pro květiny

Světýlka až na samý závěr?

O žádných Vánocích by se nemělo zapomínat na vánoční světýlka. Ptáte se, zda je dát až na konec zdobení nebo jimi začínat?

Vánoční světýlka vytvoří nádherný dojem.

Postup při zdobení vánočního stromečku:

  1. Světýlka
  2. Nerozbitné ozdoby
  3. Skleněné ozdoby
  4. Řetězy
  5. Vánoční hvězda či špička
  6. Třásně

Jednoduché.

Napadá nás už jen: skořice, hvězdičky, flitry, purpura, šišky, sušené citrusy, jmelí, vločky, třpytky, vůně svíček... možnosti Vánoc jsou kouzelně nekonečné. Je jen na vás, jaké barvy a styl zvolíte. A nebojte se pochlubit vaším stromkem u nás na Facebooku! Třeba budete inspirovat ostatní.

A na závěr 50 nápadů v jednom videu

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=AfGEZy7xk5k

Když jsme u toho oblékání stromečku. Jak se na Štědrý večer obléknete vy sama? Mrkněte na článek, který je více než inspirativní.

VESELÉ VÁNOCE!

Do e-shopu