Slavné ženy, které inspirovaly a inspirují dodnes nejen v módě II.

Jsou slavné, krásné a hlavně, uměly a umějí se oblékat. Představíme vám šest žen, jejichž oblečení se stalo bezmála stejně slavné jako ony. Některé z nich milovaly už naše babičky, maminky i my. Coco, Marlene, Twiggy, Jackie, Gwyneth a Madonna mají jedno společné. Ženy je po celém světě kopírují a chtějí vypadat jako ony. V čem tkví jejich tajemství?

Coco Chanel – rebelka s vytříbeným vkusem

Velkou módní ikonou 20. století byla nepochybně Coco Chanel, vlastním jménem Gabrielle Chanel. Přestože pocházela ze skromných poměrů, její styl napodobovaly (a dodnes kopírují) ženy po celém světě. Stejně jako Audrey Hepburn milovala černou barvu, na kterou nedala dopustit (ano, také ona prosadila malé černé).

Krásná a elegantní Coco. Zdroj: Pinterest.com

V jejím šatníku můžeme najít nejen šaty, ale také pánské módní prvky (klobouky, kalhoty, košile). Velkému úspěchu se těšil její dnes už legendární model, kterým byla pouzdrová sukně a přepásaný kardigan. Oblečení podle Coco je velmi snadno rozpoznatelné a hlavně nadčasové.

Móda Coco Chanel byla nadčasová. Zdroj: Pinterest.com

Romantické a něžné.

Marlene Dietrich milovala pánský styl

Podobně jako Coco, tak i hvězda třicátých let patřila mezi milovnice pánské módy. Široké kalhoty, kravaty a klobouky nesměly v jejím šatníku chybět. Svou ženskost dokázala podtrhnout výrazně rudou rtěnkou, která v kombinaci s kalhotami a motýlkem působila vskutku originálně. Odvážila se obléknout kalhoty dokonce i na červený koberec, což bylo v tu dobu vskutku nevídané.


Marlene měla svůj osobitý styl. Zdroj: Pinterest.com

Jacqueline Kennedy jako první dáma se vším všudy

Patří jednoznačně k nejlépe oblékaným ženám naší historie. Její módní kreace jsou dodnes žádané. Jackie, jak ji mnozí nazývají, byla první dáma, jaksepatří. Nosila outfity plné noblesy a elegance, ve kterých byla nepřehlédnutelná. Nejvíce si oblíbila kostýmky, které působily trochu stroze, ale vždy maximálně žensky. Ráda ukazovala ramena a krk. Vyjma kostýmků v jejím šatníku dominovaly elegantní šaty. Klasické černé šaty s odhalenými rameny a vypasovaným živůtkem oblékala na slavnostní večeře.

Jackie se stala oprávněně módní ikonou. Zdroj: Pinterest.com

Nevyhýbala se ani barvám a pestrým vzorům, kostičkám, puntíkům, červené či modré. Jackie si také potrpěla na luxusní peleríny z kašmíru.

Nadčasové a krásné.

Štíhlá jako Twiggy

Označení štíhlá jako Twiggy používáme dodnes. Britská módní ikona se nesmazatelně vepsala do světa krásy nejen svou neuvěřitelně štíhlou postavou, ale také minisukněmi, které nosila často a ráda. Kombinovala je s halenkami a podkolenkami, ve kterých působila tak trochu jako rozverná školačka. Jejími oblíbenými barvami byla jednoznačně černá a bílá. Stejně jako sukně byly i šaty, které Twiggy oblékla, proklatě krátké a na její chlapecké postavě až volné. Přesto se stala ideálem krásy 60. let minulého století.

Přestože měla chlapeckou postavu, stala se symbolem krásy. Zdroj: Pinterest.com

Extravagantní Madonna

Také Madonna ovlivnila ženskou módu, a to jak v minulém století, tak v současnosti. Na počátku své kariéry na sebe upozornila sexy bodýčkem se špičatou podprsenkou. Svůj styl založila na extravaganci a touze být vždy jedinečná a sexy. Jejími oblíbenými kousky se staly roztrhané džíny, kožené bundy, rukavice bez prstů, punkové prvky, a když chtěla působit „žensky“, oblékla korzetové šaty.

Madonna umí vždy šokovat i inspirovat. Zdroj: Pinterest.com

Gwyneth Paltrow něžná kráska

Krásná herečka miluje krásné šaty, které vždy dokonale podtrhnou její štíhlou postavu a ženské přednosti. Nejvíce si oblíbila bílou a jemné pastelové barvy, které se hodí ke světlým vlasům. Upřednostňuje elegantní oblečení, které nejenže dobře padne, ale které působí vkusně. Nebojí se třpytek, krátkých střihů, hlubších dekoltů i vyšších rozparků. Na druhou stranu vždy dbala a dbá na to, aby ve svém outfitu nepůsobila vulgárně. Není divu, že se stala ikonou konce minulého století, a i dnes udává trendy.

Krásná herečka je vždy dokonale oblečená. Zdroj: Pinterest.com

V těchto bílých koktejlkách budete vždy elegantní.

 

Která z výše uvedených módních královen vás zaujala nejvíce?