TOP svatební barvy roku 2019. Jaké jsou nejlepší?

Plánujete letos svatbu a přemýšlíte, v jakém barevném duchu se celý obřad ponese? Rok 2019 se nese ve znamení tlumených odstínů, které se dají krásně kombinovat s přírodními zemitými barvami. Barevné trendy na svatby se příliš nemění a většinou se drží na špičce ty, které jsou osvědčené a nadčasové. Samozřejmě jim dominuje aktuální barva roku, kterou se letos stala korálová. Jaké další barvy patří mezi nejoblíbenější a proč?

Jak si vybrat barvy na svatební den

Přestože se jistě vyplatí trendy sledovat, při výběru barev na svatební den je vždy lepší dbát na svůj vkus. Určete si, jaké barvy máte ráda a vyberte nejlépe tři. Jedna by měla být dominantní a zbylé dvě jsou vhodné na doplnění. Zvolte si takovou, která je pro vás opravdu TOP. Budete ji mít na svatebním oznámení i květinové dekoraci, celá svatba se ponese v tomto barevném odstínu. Další dvě už by neměly být příliš výrazné a jejich úkolem bude pouze „rozbít“ jednotnou barevnost.

Na svatbě nemusí být jen bílá

Červená ve znamená vášně a radosti

Pokud máte ráda sytější barvy a nevadí vám experimentovat, vsaďte na červenou, která symbolizuje vášeň a temperament. Červenou často volí extrovertnější lidé, kteří na sebe chtějí upozornit a nebojí se výrazných kontrastů. Červenou můžete kombinovat s bílou a zlatou.

Červená je pro odvážné, ale je nádherná

Oranžová je krásná a něžná

Oranžová v kombinaci s bílou se u českých svateb objevuje poměrně často a letos tomu nebude jinak. Je velmi optimistická, zábavná a také elegantní. Oranžová mimo jiné symbolizuje mládí, sílu a vitalitu. Sytý odstín této barvy dokonale ladí s čistě bílou a tvoří společně jedinečnou harmonii.

Chcete-li být ale skutečně IN, zvolte korálovou barvu, která se stala barvou roku. Pokud zvolíte oranžovou v tlumených tónech, pak vězte, že ji velmi snadno zkombinujete s přírodními tóny a vykouzlíte si tak romantickou atmosféru.

Barvou roku se stala korálová

Žlutá jako slunečnice

Málokterá jiná barva působí tak vesele, jako právě žlutá. K létu se navíc krásně hodí a vaši svatbu doslova rozzáří. Ale pozor, žlutá není barva pro každého. Chce to hodně fantazie a hlavně si pohrát s kombinacemi dalších barev. Nejlépe se hodí k bílé a pokud nechcete mít svatbu příliš „výraznou“, opět zvolte tlumenější odstín.

Žlutá září

Malinová plná něhy a romantiky

Malinová neboli sytější růžová je pro svatební den jako stvořená. Tato barva se skvěle kombinuje s dalšími přírodními odstíny (například s ostružinovou či borůvkovou) a působí maximálně romanticky. Růžová navíc perfektně doplňuje bílé šaty nevěsty a velmi efektivně působí i k pánskému obleku (na kravatě, motýlku a kapesníčku).

Malinová nádherně ladí s bílou a modrou

Potrpíte-li si na méně výrazné barvy, zkuste pudrovou. Tlumený sofistikovaný odstín růžové se hodí pro každou svatbu, ať je léto nebo zima.

Šedomodrá a světle modrá

Málokterá barva je tak elegantní jako právě modrá. Zde můžete vybírat z více odstínů. Světle modrá působí trochu „ledově“, ale dohromady s bílou (nebo například růžovou) získáte velmi vkusný kontrast. Pro křesťany byla vždy symbolem prozíravosti a upřímnosti.

Modrou může obléknout i ženich

Šedomodrá se těšila pozornosti už v loňském roce. Skvěle se kombinuje s dalšími odstíny, jako je tmavomodrá a břidlicově modrá.

Přírodní barvy i dekorace

Přírodní dekorace na svatbách vypadají nejlépe. Květiny v různých barevných variacích (sladěné do barev, které budou váš velký den provázet) vypadají přirozeně a romanticky. Evegreenem posledních let se staly luční květiny, protože v jednoduchosti je krása.

Nezapomeňte si prohlédnout naše svatební šaty. Najdete jednoduché, jemné i luxusní.

Jakou barvu byste zvolila na svou svatbu?