Top místa, kam můžete vyrazit na ples

Plesová sezóna vrcholí, a pokud se ještě chystáte na nějakou tu společenskou událost, jistě oceníte malou inspiraci. Plesy patří mezi tradiční zimní zábavu, kdy máte jedinečnou příležitost se krásně obléknout, namalovat, učesat, ozdobit šperky a užít si příjemnou hudbu v milé společnosti. Kam můžete ještě vyrazit? Zde jsou tipy (nejen) pro letošní rok.

Architektonický skvost – Palác Žofín

Palác Žofín patří mezi jeden z nejvýznamnějších architektonických skvostů. Pravidelně se zde konají významné společenské akce, jako jsou klasické plesy, maturitní plesy, koncerty, galavečery a mnoho dalších událostí. Sály jsou zdobeny původní malířskou a štukovou výzdobou stropů, což ve spojení s moderními prvky světel, zvuku, projekce a klimatizace přináší jedinečné možnosti.

Velkou událostí bude již tradiční Zahradnický ples, který se letos bude konat již po 77. v nasvíceném paláci Žofín, a to 15. a 16. března od 19 hodin. K tanci vás doprovodí Orchestr Josefa Hlavsy, Back Side Big Band a Mini Band. To ovšem nebude zdaleka vše. Vystoupí řada známých tváří v čele s Petrou Černockou, Bohušem Matušem a mnoha dalšími. Večerem bude provázet oblíbený moderátor Alexander Hemala.

23. března se v paláci Žofín koná další významná událost – Moravský ples.

Secesní klenot Prahy – Obecní dům

Obecní dům představuje jedinečnou ukázku secesní architektury. Nabízí krásné prostory pro různé kulturní a společenské události. Uvnitř rozlehlé budovy se ukrývá koncertní síň, kavárna i vynikající francouzská restaurace. V roce 2012 oslavila budova sté výročí. Pravidelně se zde koná Pražské jaro, Varhanní léto a Pražský podzim. Vyjma koncertů a festivalů zde můžete navštívit také ples.

V únoru se v Obecním domě konají hned dva plesy. 16. 2. od 18 hodin to byl Česko-slovenský ples, který oslavuje tradice obou zemí. Ideální místo, pokud jste si chtěli zatančit a poslechnout to nejlepší z česko-slovenské hudby.

23. 2. se zde odehraje ještě Právnický ples.

Palác Lucerna – místo, kde to žije

V pražské Lucerně je o zábavu postaráno takřka neustále. Pravidelně se zde konají diskotéky, festivaly, koncerty a ve Velkém sále také maturitní a klasické plesy. Velký sál byl dokončen v roce 1920 a nabízí velké prostory, které velké společenské akce vyžadují.

16. 2. se zde konal již po 28 Reprezentační Letecký ples. Mimo jiné vystoupí zpěvák Bohuš Matuš.

Významná pražská památka – Rudolfinum

Novorenesanční budova, která se nachází na břehu řeky Vltavy, patří mezi další architektonické poklady Prahy. Poprvé se návštěvníkům otevřela v roce 1885 a dnes slouží jako sídlo České filharmonie a galerie. Pravidelně se zde pořádají různé kulturní a společenské akce, převážně koncerty. K příležitosti plesu slouží převážně ústřední místnost galerijní části.

Bobycentrum Brno

brněnském Bobycentru se pravidelně konají kongresy, konference, koncerty, večírky, sportovní události, festivaly a samozřejmě také plesy. 9. 2. se uskutečnil Tradiční ples Brno pod taktovkou hudební skupiny Lunetic. Brněnské Bobycentrum je také známé díky soutěžím krásy, které se zde pravidelně pořádají.

Areál Dělnický dům v Ostravě

Pokud míříte na ples do Ostravy, pak můžete navštívit Dělnický dům v Polance nad Odrou. Nárožní dům byl postaven v roce 1989 a o deset let později byl otevřen jako hostinec. Pravidelně se zde konají různé akce včetně velmi oblíbených plesů. Jen v průběhu února vás může zaujmout Maškarní ples, V.I.P.  a Myslivecký ples.

A jak ideálně doplnit nejen róbu na ples pomocí šperků doporučujeme nastudovat na https://www.izlato24.cz/blog/jake-sperky-zvolit-na-ples-n362.html.

Navštívili jste některou z výše uvedených akcí? A kde se vám líbilo nejvíce?