Uvolněnost a rozevlátost. Boho styl vás bude bavit

Léto je tady v plné síle a kráse a je načase trochu osvěžit šatník lehkými a stylovými kousky. K létu se skvěle hodí Boho styl, který symbolizuje volnost, svobodu, komfort a lásku. Inspiruje se v 60. a 70. letech minulého století a najděte si v něm to své.

Po vzoru hippies

Green Forest Under White Sky during Daytime

Boho styl je způsob oblékání, které lze jednoduše popsat jako přirozený a uvolněný. Outfity připomínají indiány a představují ženy jako éterické bytosti. Na rozdíl od hippie je však tento styl méně barevný a více elegantní. Můžete jej využít nejen jako skvělý outfit na letní festival, na dovolenou k moři, ale i do práce nebo na kávu s přáteli do města.

Součástí boho stylu jsou třásně a klobouky

Květiny, třásně, krajky a volnost

Boho neboli chic styl obsahuje plno originálních prvků. Patří sem květiny v neomezeném množství (květinové čelenky i jiné dekorace). Oblíbené jsou krajky, třásně i divoké vzory (květiny, pruhy, aztécké motivy a různé symboly). Lidé vyznávající tuto módu dbají na nezbytné doplňky (obvykle nesmí chybět klobouky, šátky, šálky, šperky – ideálně bižuterie) a samozřejmě také čelenky, brýle, korálky a výšivky (ty vypadají skvěle také na botách).

Closed Blue Wooden Doors

V těchto krásných letních šatech se budete cítit svěže a svobodně

Šaty v uvolněném stylu

Pokud nechcete příliš experimentovat, nemusíte. Stačí si zvolit šaty v lehkém a rozevlátém stylu, ke kterým přidáte klobouček a žabky a získáte krásný outfit, ve kterém se budete cítit skvěle. Vybrat můžete například z našich šatů. Boho šaty jsou především volné, splývavé (někdy až na zem nebo alespoň ke kotníkům). Výjimkou není ani košilový střih, tedy délka do půli stehen, volný střih, dlouhý a volný rukáv a například květinový vzor.

Chic styl může mít mnoho podob. Typické jsou dlouhé sukně a volánky

Co se barev týče, současný boho styl preferuje tlumenější odstíny (bílá, šedá, hnědá, krémová, tmavě zelená nebo námořnická modř). Právě bílé rozevláté šaty jednoduchého střihu často volí nevěsty, které se vdávají na pláži nebo v přírodě a netouží po nazdobené róbě. K takovému typu šatů můžete být i naboso nebo navléknout sandálky či balerínky.

Přirozený vzhled v každém detailu

Pokud toužíte po boho stylu, nebo jen hledáte příjemný outfit na léto, dejte přednost přírodním látkám. Vyhněte se polyesteru a různým umělotinám. Nejenže se budete méně potit a vaše pokožka to zajisté ocení, ale ušetříte tím i přírodu. A pomačkaní? To boho styl snese.

Photo of Woman Wearing White Dress

Výhoda boho stylu?

  • Pomačkání nevadí.

Brown and Green Trees Near Body of Water

Tak trochu oversize

Někteří lidé si pletou boho styl s oversize. Ono je to v mnoha ohledech podobné. Boho styl často obsahuje prvky volné módy o jedno až dvě čísla větší. Dlouhé sukně a šaty až na zem, volné halenky a košile, otevřené svetry a široké kalhoty. Pokud byste měla pocit, že volný styl vaší postavě moc nelichotí, jednoduše šaty nebo i dlouhý svetr přepásejte páskem.

Oversize styl lichotí každé postavě

Právě pásek tvoří další významný doplněk, bez kterého se tento uvolněný módní styl neobejde. A samozřejmě nezapomínejte na tolik žádané tuniky, které milují i ženy oblých tvarů. Tunika je totiž velmi variabilní a dokáže s postavou doslova kouzlit.

Oversize a boho styl mají mnoho společného. Zdroj: Pinterest.com

  • Módní svět bez pravidel.

Woman Flipping Her Hair

Boho styl není v módě žádným nováčkem. Vrací se však s železnou pravidelností převážně v létě, kdy můžeme dát nejvíce průchod své fantazii, a zároveň hledáme oblečení, které je prodyšné a příjemné. To ovšem neznamená, že tento módní trend využijete pouze v horkých dnech. Mnoho jeho prvků oceníte i v chladnějším počasí (například dlouhé svetry, kabáty, košile, volné kalhoty). Módní návrháři sází na jednoduchost (žádné složité střihy) a volnost (boho styl je o vzdušnosti a rozevlátosti). A pokud něco „přepísknete“, nevadí. Hlavním znakem tohoto trendu je „nedokonalost“.

Boho styl ocení i plnoštíhlé ženy

  • Jednoduchost, volnost, elegantní ledabylost, žádná dokonalost.

Víte, že v boho stylu se nese čím dál více svateb?

 

Družičkovské boho šaty v krásné růžové

A nesmí chybět krásné boho šaty svatební

Green Leafed Trees

Baví vás boho styl a máte doma nějaký módní kousek z tohoto trendu?