Oversize móda je stále trendy. Víte, jak na ni?

Volné oblečení, které vypadá, že je minimálně o dvě velikosti větší. Přitom je nesmírně šik. A hlavně? Neřešíte postavu. Oversize móda je styl, který se drží na výsluní už po několik sezón a vypadá to, že ještě nějakou dobu zůstane. Možná si říkáte, že velké modely přidávají kila. Když je ale umíte nosit, najdete řadu plusů, jak na to. Zeptali jsme se módní stylistky Olgy Rochowanské, jak mít oversize styl pod palcem.

Pro koho je oversize móda vhodná a komu ji vůbec nedoporučujete?

Oversize móda sluší nejvíce lidem se souměrnou a štíhlejší postavou v konfekční velikosti. Není vhodná pro lidi, kteří mají široká ramena a výrazný rozdíl mezi pasem, boky či stehny. Nejvíce však záleží na výběru správné velikosti a délky, aby to bylo šik. Doporučuji si oblečení tohoto stylu vždy dobře vyzkoušet, protože se mnohdy nelze orientovat podle běžných konfekčních velikostí.

Oversize může mít mnoho podob a někdy připomíná boho styl.

Jak kombinovat jednotlivé kousky v souvislosti s jarním šatníkem?

Harmoničtěji vypadá, když je jedna polovina těla, ať už horní nebo spodní, oversize, a ta druhá vypasovaná či slimová. To platí u kalhot a sukní. Na jaro mohu doporučit vsadit na oblíbené kardigany, jarní bundy a kabáty volnějšího střihu. Oblečení je možné vrstvit – praktické také v souvislosti s proměnlivým počasím.Zkuste:

Se slim vrstvou zkuste nakombinovat:

  • Kardigany,
  • jarní bundy,
  • kabáty volnějšího střihu.

 

Women loose fit plus large size pocket dress skater skirt purple V neck fashion #unbranded #AnyOccasion
Odvážné a hravé. Zdroj.

Women loose fit plus over size checkered dress tunic button skater fashion chic #unbranded
Proč ne? Zdroj.

Jaké chyby dělají lidé nejčastěji v tomto módním stylu?

Když si obléknu jeden obrovský kousek přes celé tělo, působí to jako pytel. Je potřeba ukázat alespoň části nohou nebo rukou v tenčích vrstvách, které budou upnutější. To například znamená ohrnovat nohavice nebo rukávy. Dobře vypadá také rozepnutý oversize kabát nebo svetr, aby byla vidět skutečná silueta. Zkrátka klást důraz na to, aby člověk nebyl zahalen do obrovského kusu oblečení, ale naučit se to vhodně kombinovat.

  • Ohrnujte nohavice nebo rukávy,
  • rozepínejte kabáty a svetry,
  • kombinujte vhodně.

Tyhle šaty budou v over size vypadat božšky. Máme je!

Dále doporučuji zaměřit se na to, aby vám větší módní kousek seděl dobře v ramenou a velmi se mi osvědčila kombinace kontrastních barev, které pomůže odvést pozornost od jednolitosti.

  • Větší model musí sedět v ramenou,
  • ideální je barevný kontrast.

V těchto šatech budete vypadat božsky. Volnější sukni vyrovná upnutý živůtek

Vy sama ji ráda nosíte a v jakých kombinacích?

Ano, já mám ráda oversize módu, protože obléknu věci třeba o dvě konfekční velikosti větší a je mi to pořád akorát. To je u tohoto stylu moc příjemné. Ale na druhou stranu musím říci, že extrémní oversize módu ráda nemám, protože si v ní připadám silnější. Samozřejmě vždy záleží na materiálu, střihu a délce. Mám svůj oblíbený velký šedý kabát z vlny a dlouhý kardigan. To jsou již několik let stálice mého šatníku.

Parádní šaty pro všemožné experimenty. K nalezení u nás.

Ve větší velikosti? Skvělý nápad! Stačí objednat.

Troufáte si na oversize módu? Při správném nošení může být skutečně šik! Mrkněte se na další modely, se kterými by se dalo experimentovat. Nápady jsou od toho, aby se vymýšlely!