Aprílové počasí nás nepřekvapí. Jaké módní vychytávky pomohou?

Aprílové počasí přináší celou řadu rozmarů. Může být prakticky jakkoliv, od téměř letních teplot až po mrazivá rána a poletující vločky. A že letošní duben si s námi pěkně zahrává. Navíc tyto teplotní výkyvy probíhají klidně i v jeden den. Proto není snadné vymyslet, jak se ráno obléknout na celý den, abychom nezmrzli a odpoledne se „neupekli“. Máme pro vás pár vychytávek, jak vyzrát na počasí a být v pohodě.

Džínová bunda je skvělá volba.

Zimní oblečení už schovejte

I když máte pocit, že ranní teploty kolem nuly ještě vybízí k tomu obléknout zimní bundu, čepici a rukavice, nenechte se mýlit. Odpoledne bude mnohem tepleji a vy tak ponesete vše v ruce. Navíc je škoda neužít si jarních outfitů, které jsou mnohdy zábavnější než ty zimní. A hlavně si jich tolik neužijete, protože už za pár týdnů si můžeme užívat letních teplot.

Na jaře se vyplatí vrstvit.

Začněte tím jednodušším. Zimní kabát už nechejte ve skříni a vyměňte jej za jarní trenčkot, případně lehčí bundu. Pokud bude venku po celý den větší zima, jednoduše si pod to vezmete teplejší svetr. O slovo se hlásí také oblíbené kožené bundy, které jsou velmi slušivé a na jarní období naprosto ideální. Obecně platí, že v nepředvídatelném jarním počasí se vyplatí vrstvit.

Náš tip: Trenčkot dodává outfitu eleganci i mladistvost. Skvěle vypadá rozepnutý i svázaný. Pokud ho ještě nemáte ve skříni, neváhejte se inspirovat.

Sukně a šaty k jaru patří

Při prvních jarních dnech máme často tendenci vyndat i lehčí sukně a šaty, které jsou ušité z rozevlátého materiálu. Jenže když pak zafouká nebo se ochladí, není to zcela ideální. Naštěstí máme tolik možností, že i tento luxus si můžeme dopřát, ať je venku jakkoliv. Pokud víte, že bude chladněji, jednoduše zvolte teplejší punčocháče (například 30 Den už jsou relativně teplé, ale ne ještě zimní).

Sukně na jaře hrají prim.

Náš tip: Nebojte se květin, na šatech i na sukních, dokonce i květinové topy vypadají skvěle. Jen pozor na kombinaci, dominovat by měl jeden květinový vzor. Inspiraci najdete i v našem e-shopu, kde se to jen hemží květinami. A skvěle k nim poslouží i vysoké kozačky nad kolena.

Také denim si zaslouží jarní revoluci

Pokud máte v oblibě džíny, tak ani na jaře se jich nemusíte vzdát. Stačí je jen vyměnit za děravé a seprané, které se k jaru perfektně hodí. Skvěle se bude vyjímat zejména modrý a světlejší denim, naopak černé a tmavé džíny si nechte zase na podzim.

Denim baví za každého počasí.

Náš tip: Nezapomeňte na džínovou bundu, která se na jaře hlásí o slovo.

Tenisky téměř do každého počasí

Nebaví vás kozačky ani ty jarní nezateplené a chcete už se zaměřit na jarní obuv? Praktické budou tenisky, které jsou pohodlné, navíc vám v nich ani nebude zima. Pokud by bylo skutečně chladno, není problém si do nich obléknout teplejší ponožky. Skvěle vypadají tenisky se třpytivými detaily, které působí velmi elegantně a zajímavě. Navíc vás doslova rozzáří.

Tenisky jsou perfektní i do aprílového počasí.

Tipy, které se mohou hodit:

  • V aprílovém počasí je dobré mít po ruce deštník nebo bundičku s kapucí. Přeháňky se mohou kdykoliv objevit.
  • Nezapomínejte si vložit do kabelky sluneční brýle, které se vyplatí mít stále po ruce. Ostatně sluníčko bude vykukovat (doufejme) stále častěji.
  • V aprílovém počasí ještě raději nenoste otevřenou obuv. I když odpolední teploty budou atakovat dvacítku, ráno by vám mohla být pořádná zima. Otevřená obuv se navíc k jarním kabátům a bundám příliš nehodí.
  • Přes jarní šaty volte raději kabátek nebo elegantnější bundičku do pasu. Skvěle se k nim hodí jarní parka nebo džínska.
  • Nespoléhejte na předpověď. I když budou hlásit slunečno, nebo naopak déšť, počasí si stejně dělá, co chce. Proto buďte raději připravená na všechno.

Se silnějšími punčochami a lehkou bundičkou jsou ideálním kouskem.

Nosíte ještě zimní bundy, nebo už jste plně oživila jarní šatník i přes nepřízeň počasí?

Podívejte se do skladovek, kde můžete vybírat takové šaty, na které se můžete těšit už do druhého dne!