Není výstřih jako výstřih. Jaké typy existují?

Položily jste si někdy otázku, jaké máme typy výstřihů, k čemu se hodí a jakým postavám sluší? I když to tak na první pohled nemusí vypadat, výstřihů je celá řada. Vsaďte na takový, který se bude hodit nejen k vaší postavě, ale k celému outfitu. Inspirujte se, jak se ve výstřizích vyznat.

pexels-bruno-thethe-1958722

Loďkový výstřih

Velmi populární zejména u topů a šatů je loďkový výstřih. Ten oceníte tehdy, pokud máte úzká ramena a menší prsa. Je to mírně vykrojený výstřih, který kopíruje linii klíčních kostí. Působí velmi elegantně a lze jej zvolit i do společnosti, protože není vyzývavý. Naprosto dokonale vypadá na ženách, které mají dlouhou šíji a hezky tvarovaná ramena. Na loďkový výstřih nedala dopustit také módní ikona minulého století Audrey Hepburn.

7ed8d2b4522c7149cf87a2bea8df0fc8

Hranatý výstřih

Tento výstřih nejvíce vynikne na ženách se širšími rameny a větším poprsím. Čtvercový výstřih je velmi zajímavým řešením, protože odhaluje větší množství pokožky, ale do šířky, ne do hloubky. Proto nepůsobí provokativně, ale naopak velmi elegantně. Hranatý výstřih vám zajistí vyrovnanější proporce a rozhodně zajímavý a neotřelý design.

Tento typ výstřihu vypadá perfektně na šatech s úzkými ramínky nebo na topu.

Výstřih do véčka

Velmi oblíbený je výstřih do písmene V, který se hodí prakticky ke každé ženě, působí smyslně a umožňuje kouzlit s jeho hloubkou. Tedy od decentní verze až po skutečně sexy model. Hodně záleží na tom, kam se chystáte a jak velká máte ňadra. U bujného poprsí může hluboký véčkový výstřih působit až vulgárně. Véčkový výstřih vypadá krásně u pracovní halenky i na šatech. Dokonale prodlouží krk a vypadá zkrátka šik za každé situace. Pokud máte navíc hranatý či kulatý obličej, véčko vám jej opticky zúží.

 Šaty s výstřihem do V

 

Klasika v podobě kulatého výstřihu

Kulatý výstřih se objevuje nejčastěji a představuje takzvanou zlatou střední cestu. Jeho tvar je vhodný pro každý typ postavy i obličeje. Sluší i ženám silnější postavy a je jen na vás, jakou míru vykrojení (a odhalení předností) zvolíte. Kulatý výstřih většinou neurazí, ale ani nenadchne. Pokud si potrpíte na jednoduchost, pak vás jistě osloví ze všech nejvíc. Pravděpodobně každá žena má doma outfity s kulatým výstřihem. Ale občas je fajn experimentovat a dopřát si něco originálního.

Koktejlky s kulatým výstřihem

S kulatým výstřihem

Typ výstřihu „ohlávka“

Topy či šaty s tímto výstřihem zvaným „ohlávka“ jsou řešené zavazováním (nebo jednoduše pruhem látky). Vytváří tak ovál, jehož spodní část je umístěna v různých úrovních dekoltu. Zejména v kombinaci s elastickým přiléhavým materiálem tak získáte velmi lichotivé křivky, a vůbec nevadí, že máte menší poprsí. Ohlávka je zajímavý a jistě i originální typ výstřihu, který nikdy neomrzí. Perfektně poslouží především v létě u lehkých šatů nebo topíků, které odhalí víc, než jen výstřih vpředu.

ecd508f55fe3539e91293bc1a570f5f4

Výstřih až ke krku

Máte dlouhou šíji a toužíte ji ještě více podtrhnout? Výstřih až ke krku je naprosto dokonalý. Nejedná se přímo o rolák. Výstřih krásně kopíruje spodní linii krku a šíje. Jestliže máte krátký krk a kulatý obličej, tak se tomuto výstřihu raději vyhýbejte. Nemusel by vám příliš lichotit. K výstřihu ke krku ladí vyčesané vlasy nebo krátký účes. A pokud vám tento styl přijde nudný, oživte jej například vkusným a výrazným náhrdelníkem.

Až ke krku

Samostatnou kapitolu hraje klasický rolák, který využijete především v chladnějším počasí a zdaleka ne každá žena tento typ výstřihu (nevýstřihu) snese.

Jaký typ výstřihu nosíte nejraději?