Výběr kabelky nelze podcenit. Jak zvolit tu pravou?

Kabelka patří mezi nejdůležitější módní doplňky. Pokud si potrpíte na dokonalém outfitu, je důležité zvolit vždy takovou, která bude ladit. A v případě, že dáváte přednost jedné či dvěma kabelkám, které střídáte, pak je zase dobré vsadit na praktičnost a univerzálnost. Jenže jak se v tom vyznat? Máme odpovědi.

Podle příležitosti

Nejprve se zamyslete, k jaké příležitosti novou kabelku vlastně potřebujete. Budete ji nosit každý den, nebo chcete kabelku, která bude elegantní a vhodná do společnosti? Anebo máte malé dítě a potřebujete takovou, která vám uvolní ruce a bude prostorná?

K elegantním šatům patří elegantní kabelka

Odpověď na tuto otázku vám ulehčí výběr. Z nepřeberného množství kabelek je třeba vybírat nejen podle vzhledu, ale také podle účelu. Klasické kabelky vynikají hranatými rysy, elegantní mají spíše zaoblené tvary. A milovnice extravagance mohou vsadit na zdobené a výrazné kabelky. Jestliže dáváte přednost sportovnímu designu, zvolte kabelku s delšími popruhy neboli cross body kabelku.

Trendy kabelky

Každý rok přichází do módy různé trendy, které se promítají nejen do oblečení, ale zasahují i doplňky. Letos se nosí kabelky z 90. let. Mají obdélníkový tvar, čisté linie a rukojeť přímo do ruky. Moderní design těchto kabelek může mít i řetízkový úchyt.

Také kulaté kabelky z přírodních materiálů jsou trendy

Také frčí kabelky vyrobené z přírodních materiálů, které jsou navíc příjemným oživením jarního a letního šatníku. Vsadit můžete například na slaměné kabelky, které vypadají dokonale s třásněmi. A nebojte se experimentovat s barvami.

A pokud milujete netradiční design, zkuste vsadit na kabelky originálních tvarů, například kulaté.

Univerzální kabelka

Je dobré mít v šatníku alespoň jednu univerzální kabelku, která bude odpovídat vašemu stylu oblékání a budete si ji moci vzít kdykoliv budete potřebovat. Nikdo vás nezná tak dobře, jako vy sama. Proto se zamyslete, jaké oblečení nejraději nosíte. Jste spíše šatová nebo kalhotová? Máte ráda barvy, nebo jednoduchost? Nosíte minimalistické doplňky, nebo raději výrazné a velké? To vše ovlivní výběr vaší kabelky. A co se barev týče, černou nebo hnědou rozhodně nic nezkazíte.

Hra s barvami kabelek

Barevné kabelky vždy působí veseleji a dokážou být výrazným doplňkem. Už neplatí, že barva kabelky musí nutně ladit s obuví. I přesto by se barvy neměly mez sebou „tlouct“. Černá, šedá a bílá patří mezi stálice, ovšem taková červená, zelená či korálově oranžová kabelka, to už je jiná. Jestliže vás barvy baví, zkuste si koupit jednu kabelku ve výraznějším odstínu a pohrajte si s outfitem. Jaro a léto přímo vybízí k barevnosti.

Žlutá kabelka vás rozzáří

Jaký materiál?

Při výběru kabelky hraje významnou roli také typ materiálu. Obecně platí, že nejlépe vypadá kůže a při správné péči i nejvíce vydrží. Kůže působí luxusně a nadčasově. Pokud hledáte kabelku, která vám vydrží více sezón, kůže je ta správná volba. Nevýhodou je vyšší pořizovací cena.

Kožená kabelka je základ

Syntetické kabelky nejsou tolik náročné na údržbu a vyjdou levněji. Zpočátku vypadají skoro stejně jako kožené, ale rychleji se opotřebí, mohou začít praskat a loupat se.

Velmi oblíbené jsou kabelky z přírodních materiálů nebo jednoduše látkové, které působí velmi uvolněně.

Vnitřek kabelky vám musí být příjemný

Kabelka je důležitá nejen zvenku, ale také zevnitř. Proto dbejte na to, kolik prostoru nabízí a v jakém uspořádání. Někomu vyhovuje, když má kabelka více kapsiček, jiní preferují volný prostor a jednoduchost. Přizpůsobte tomu i velikost kabelky. Maxi kabely jsou sice IN, ale pokud v ní nosíte jen pár nezbytností, je to zbytečné. Stejně tak když se snažíte do maličké kabelky nacpat spoustu věcí, nevypadá to vůbec dobře. Kabelka by měla být nejen krásná, ale především praktická.

Nezapomeňte vyjma kabelky také na trendy jarní/letní šatičky. Inspirujte se v našem e-shopu.

Krásné růžové šaty s květinovým vzorem

V těchto šatech se proměníte ve vílu

Jaké kabelky nejraději nosíte a co je nejdůležitějším kritériem při výběru?