Imatrikulace aneb vzdělání krásu přináší

Co na sebe na imatrikulaci

Oblečení na imatrikulaci 

Příslib věrnosti své škole imatrikulačním slibem by se neměl obejít bez uctivého dress codu. Šaty, které jste vynesla na svou první hodinu v tanečních, možná připomínají hezké chvíle, nicméně by se měly schovat na příležitosti tomu podobné. Nevhodně vypadají také jeany s košilí. Zlatý střed?

Stanete se členkou akademické obce

Tento den nezažijete za svůj život desetkrát do roka. Zkuste si, ať už vyrážíte z povinnosti nebo ne, chvíli, kdy se z vás stane vysokoškolská studentka, užít s úctou a vědomě. Uvidíte, že budete na svůj imatrikulační den vzpomínat jako na významný zážitek.

Three Persons Sitting on the Stairs Talking With Each Other
Dostala jste se na svoji vysněnou školu?

Malé černé?

To je ono. Decentní černá barva a nepříliš krátká sukně. Malé černé obstarají přesně tu službu, jakou v tento den potřebujete. Pokud si potrpíte na něčem výstřednějším nebo chcete již tento den ukázat svoji osobnost lidem, kteří vás budou následující léta trápit o zkouškové, zvolte třeba zajímavé barevné náušnice, se kterými sladíte lak na nehty. Nezapomeňte, že spíše než sexy výstřihem zabodujete krásnými botami na podpatku.

Imatrikulační slib Karlovy Univerzity: „Slibuji, že budu řádně vykonávat práva a plnit povinnosti člena akademické obce Univerzity Karlovy. Slibuji, že uchovám v úctě slavnou humanistickou a demokratickou tradici Univerzity Karlovy, budu dbát jejího dobrého jména a budu studovat tak, aby má činnost přinášela všestranný užitek.

 

Buďte tento den maximálně decentní a vkusná a uvidíte, že se tak budete cítit báječně. Nejde o to zazářit v neónech, ale naopak – ukázat se ve vší pokoře.

Korzet nebo zlaté flitry budou spíše směšné

Až při své imatrikulaci zpozorujete okolo sebe modely ve stylu velká letní grilovačka s kamarádkami nebo šlehačkové róby aneb kde jsou ty časy maturitního plesu, nenechte se vyvést z míry. Pravděpodobně nebudete ta, kdo zvolil šaty nevhodně.

Náhradní silonky

Nemusíte být zrovna v Carolinu, kde již nyní bedlivě číhají sklápěcí sedačky na titěrné punčochy svých nebohých obětí. Očko na punčoše se vytvoří kdekoliv, například v dopravním prostředku.

Černá není nejnutnější

Ano, černá je sázka na jistotu. Pokud ale sáhnete po tmavějších odstínech kterékoli barvy, splníte dress code na jedničku.

Row of Books in Shelf
Vzdělání je něco, co vás bude činit krásnou stejně jako vkusně zvolený oděv

Chvíle, kdy decentní neznamená nudná

Chcete na své imatrikulaci vypadat skutečně dobře? Dejte si záležet především na manikúře a upraveném účesu. Vlasy si můžete například vyčesat do půvabného drdolu, ozdobit jemnou sponou a několik pramenů nechat ledabyle padat do obličeje. Váš look pak doplní už jen vhodně zvolená rtěnka nebo výraznější oči.

Pink Lipstick

Od imatrikulace až k promoci

Jak bude vypadat vaše vysokoškolská cesta záleží hlavně na vás. Přejeme vám, aby byla co nejvíce úspěšná a plná radosti, dobrých přátel i kvalitního vzdělání.

Jak se na svou imatrikulaci těšíte vy?

Čtěte dále.