Festivalová sezóna vrcholí. Jak se obléknout, abyste byly ŠIK?

Sezóna festivalů je v plném proudu. V Karlových Varech se koná již tradiční filmový festival, který je významnou kulturní a společenskou událostí. Vyjma filmových tvoří neodmyslitelnou součást léta také festivaly hudební nebo kulinářské. Zatímco první zmiňovaný vyžaduje pečlivě zvolené oblečení, u těch ostatních můžete zvolit méně slavnostní outfit. Dáme vám tipy, jak se obléknout tak, abyste zazářily.

Outfity, ve kterých se ve Varech neztratíte

Filmový festival v Karlových Varech se stal již tradiční událostí, na kterou se můžeme těšit pravidelně na začátku prázdnin. Letos byl zahájen 28. června. Návštěvu si můžete naplánovat až do 6. července. Festival má dlouholetou historii, tento rok se koná již 54. ročník. Tato vysoce společenská událost vyžaduje pečlivou volbu outfitu. Vzhledem k vysokým letním teplotám vybírejte šaty tak, aby byly lehké, prodyšné, a zároveň splňovaly požadavky dress codu. Ale pozor, žádné upjaté kostýmky. Naopak, fantazii se meze nekladou.

V těchto květovaných letních šatech budete vypadat jako víla. Zavazování za krkem působí nesmírně žensky, stejně tak volánky, které se staly hitem letošní sezóny. Na nohy obujte otevřené střevíčky (nejlépe stříbrné nebo bílé), do ruky psaníčko ve stejném barevném provedení a na hlavu můžete nasadit elegantní klobouk. V tomto outfitu ve Varech rozhodně zazáříte. Hodí se k dennímu festivalovému programu.

Na večer zvolte více společenský model. Například tmavě sametové šaty s kapičkovým hlubokým výstřihem budou to pravé ořechové. Přestože jsou šaty velmi odvážné, působí decentně a mimořádně svůdně a slavnostně. K těmto šatům zvolte uzavřené lodičky v černé nebo tmavě červené barvě a psaníčko (ideálně černé).

Hudební festivaly – pohodlí a styl na prvním místě

Pokud se chystáte na některý z řady hudebních festivalů, které se pravidelně konají v různých místech České republiky, zvolte pohodlný oděv. Tyto open air akce samozřejmě ovlivňuje počasí, ale také to, kde a v jakých podmínkách se uskuteční. V horkých letních dnech, které nyní panují, oceníte nejvíce šaty.

Olivově zelené šaty jsou určené pro volnočasové nošení (parádu v nich uděláte i v práci nebo ve městě). Pokud se festival nekoná přímo v přírodě, pak můžete být za olivovou dámu. Můžete si k nim obout žabky nebo baleríny, přes rameno přehodit svetr a malý batůžek na záda. Ideální model pro letní festivalové řádění.

Volné proužkované šaty v asymetrickém střihu jsou naprosto ideální k volnočasovým aktivitám, například na food festival nebo hudební festival v přírodě. Jednoduché... K šatům obujete tenisky (můžete i žabky), přes rameno přehodíte svetřík (ideálně otevřený kardigan na večer) a na záda batůžek.

Praktický cardigan jako lehký a skladný doplněk.

Léto na jedničku

Ať už vyrazíte v šatičkách nebo v kraťasech, myslete na důkladné natření svého těla UV krémy a ochranu očí. Pitný režim, pokrývka hlavy... ano, nechceme být jako vaše maminky, ale víte, jak to chodí. Pro samou krásu člověk zapomene na zdraví!

Chystáte se letos na nějaký festival? A na jaký?

Máte chuť si ještě trochu počíst? Mrkněte třeba na užitečný článek ohledně správného výběru barvy dle ženské typologie. Až 130 fotografií vám může pomoci zjistit, jaký jste typ.