Nebojte se míchat barvy. Víme, jaké se k sobě hodí

Lámete si hlavu nad tím, jak kombinovat jednotlivé barvy oblečení, a zda se k sobě vůbec hodí? Nemusíte se bát barev. Váš šatník naopak dokáží rozzářit. Na jarní a letní dny se vyloženě hodí něco veselého. Stačí jen znát pár pravidel, jak jednotlivé kousky barevně sladit, a nic vás už nemůže rozhodit.

Černo-bílá je nuda, ale...

Když nevíte, co obléknout, možná si řeknete, že černou a bílou přeci nejde nic zkazit. Máte pravdu. Není na druhou stranu škoda omezit se jen na tyto dvě barvy? Černou i bílou můžete krásně podtrhnout mnohem veselejšími kousky. Pokud se jich nechcete vzdát, můžete k nim zvolit pastelé nebo syté a výrazné odstíny jiných barev. Černo-bílé se tedy nevzdávejte a nechte si ji jako základ šatníku.

Černo-bílá je klasika, která nestárne

Žlutá a zelená k sobě ladí

Ano, je pravda, že kombinace žluto-zelené je hodně výrazná. A vy budete nepřehlédnutelná. V létě na dovolené budete zářit, stejně tak si tyto odstíny můžete obléknout do města. Žlutozelené šaty nebo topík a sukně, případně plavky v tomto barevném odstínu jsou skvělé. Jestliže to však nechcete přehnat, jednoduše vsaďte na jednu barvu, která bude dominovat a ve druhé můžete zvolit například kabelku nebo šátek kolem krku. A pokud se bojíte výrazných odstínů, můžete zvolit zelenou a žlutou v tlumených barvách.

Žlutá a zelené si rozumí. Zdroj: Pinterest.com

Šedá s růžovou si perfektně rozumí

Růžová je u žen všeobecně oblíbená. Ale obléknout se od hlavy až po paty do růžové není to pravé ořechové. Pokud nechcete vypadat jako přeslazený bonbonek, naučte se růžovou kombinovat s méně nápadnými odstíny, jako například se šedou. Získáte tak dokonalou kombinaci dvou naprosto odlišných barev, které se vzájemně doplní. Šedá výraznou růžovou rozbíjí a vy tím získáte outfit, ve kterém můžete vyrazit do práce i do společnosti. A je jedno, zda jste studentka nebo žena ve zralém věku. A stejně tak krásné budou i letní šaty v těchto barvách.

Šedo-růžová působí něžně a žensky. Zdroj: Pinterest.com

Vínová a tmavě modrá, elegance pro každou ženu

Pokud nepatříte mezi zastánce „divokých“ barevných kreací, pak vsaďte na jistotu. Tmavě modrá neboli námořnická modř a vínová jsou dva odstíny, které můžete obléknout i jako dress code do práce nebo na obchodní schůzku. Vynikají elegancí, jednoduchostí, přitom nejsou nudné. Navíc i zde máte několik možností. Budete-li chtít v létě zazářit, jednoduše zvolte tyrkysově modrou s vínovou, protože i tyto barvy působí sladěně a svěže.

Modrá s růžovou působí něžně. Zdroj: Pinterest.com

Náš tip: Vínovou můžete zaměnit také za růžovou. Pokud ráda experimentujete, nebojte se hříček s barvami.

Nebojte se barev i vzorů

Jedna, dvě nebo tři barvy?

Při výběru barev máte několik možností. Pokud se obléknete celá do jedné barvy (například v různých odstínech), nemůžete nic pokazit. Dvě barvy představují zlatý střed a většinou vám dávají větší prostor pro módní fantazii. Kamenem úrazu mohou být tři odstíny. V tomto případě zvolte jednu barvu, která bude dominantní, a další dvě by k sobě měly ladit. Je to trochu složitější, ale pokud vás móda baví, určitě to zvládnete levou zadní. Důležité je držet odstíny ve stejné intenzitě.

Barevné outfity oživí také vzory, které jsou trendy a z módy jen tak nevyjdou. Například květiny, proužky, puntíky nebo zvířecí vzory budou to pravé ořechové. Ale pozor, nic se nemá přehánět. Aby nebyl výsledek přeplácaný.

Barevné šaty se k létu hodí

Čemu se vyvarovat?

  • Nekombinujte výrazné barvy a vzory (například sytá červená s modrou nebo zelenou).
  • Pozor na kombinaci různých vzorů (například proužky s květinami).
  • Vybírejte barvy podle toho, jak se v nich cítíte. Když víte, že vám nesvědčí třeba barva roku (2019 korálová), nemusíte se do ni nutit.

Jaké barvy dominují ve vašem šatníku?