Jak zařídit, aby líčení v létě vydrželo? Zkuste tyto triky

Léto patří k nejkrásnějším obdobím v roce. Přestože se v létě ženy obvykle líčí méně nebo využívají lehčí make-up, problém může nastat v horkých dnech. Rozteklý make-up nebo obtisk řasenky není nic pěkného. Naštěstí existují způsoby, jak zajistit, aby líčení vydrželo. Dokonce i u vody. Jak na to?

Nechte pokožku dýchat

Možností máte hned několik. Stačí zvolit vhodné produkty a osvojit si trochu jiné návyky. Tropické dny pak můžete zvládnout bez rozmazaného make-upu.

Voděodolné líčení

Voděodolný make-up a řasenka představují must-have léta. Dekorativní kosmetika s názvem „waterproof“ vám přinese ty nejlepší služby. Kvalitní kosmetické značky dokonce slibují, že voděodolný make-up ustojí nejen pot, ale také déšť, sport či koupání. Samozřejmě je dobré nosit jej stále při sobě, protože dokonalé nalíčení zkrátka celý den nemůže vydržet.

Nanést make-up, aby vydržel i horké dny, chce cvik

Náš tip: Mějte ve své kosmetické taštičce voděodolný make-up, řasenku a rtěnku. S těmito třemi produkty si prakticky vystačíte, protože letní líčení by nemělo být těžké. Naopak dejte přednost přirozenosti

S make-upem to nepřehánějte

Letní líčení dává zelenou přirozenosti, zvlášť, pokud máte pleť hezky opálenou. Jestliže nepotřebujete zakrýt určité nedokonalosti, vystačíte si jen s pudrem proti lesku. V případě, že je potřeba zakrýt pigmentové skvrny nebo pupínky, sáhněte po lehkých make-upech. Skvělou volbou jsou takzvané BB krémy, které nejsou těžké a krásně sjednocují pleť.

Vhodná jsou také pudrová a minerální líčidla, která jsou dostatečně prodyšná a hodí se prakticky pro všechny typy pleti.

Pokud vám nevyhovuje jen lehké krytí, je dobré zvolit make-upy na vodní bázi, které neucpávají póry a pleť dostatečně hydratují. Dokážou jí také zmatnit a zjemnit.

Příliš výrazný make-up se k létu nehodí

Náš tip: Pokud máte hutnější make-up a nechcete jen kvůli pár týdnům měnit, můžete jej smíchat s pár kapkami hydratačního krému. Před nanesením použijte podkladovou bázi a na závěr fixační pudr. Celodenní líčení máte zajištěné.

Pudr a bronzer

Make-up můžete vyměnit za pudr nebo velmi oblíbený bronzer, který pleť krásně rozjasní. Vhodné jsou lehké transparentní pudry, které sají pot, pleť zmatní a zabraňují lesknutí. Bronzery lze použít i přes make-up.

Fixační sprej

Dlouhou životnost make-upu zajistí fixační sprej, který můžete po nalíčení jemně nastříkat na obličej a nechat zaschnout. Kvalitní fixátory make-upu zajistí, že vám nalíčení vydrží opravdu dlouho. Chrání make-up před vlhkem, větrem i horkem. Je to velmi praktická věc, ale ne každému vyhovuje. U citlivé pleti je třeba zvážit, zda ji nebude dráždit.

V létě dejte přednost přirozenosti a lehkému líčení

Líbilo se vám dnešní čtení? Mrkněte i na článek: