Plnoštíhlé ženy jsou v šatech okouzlující. Zejména ty, které to s módou umí

Máte plnější tvary a přemýšlíte, jaké šaty by pro vás byly ty pravé? Šaty představují jedinečný kousek v šatníku, který lichotí prakticky každé ženě bez ohledu na typ postavy. Vhodně zvolené šaty dokážou odhalit ty přednosti, kterými oplýváte. Ukažte se v celé kráse a pojďte na to o něco rafinovaněji. 

Myslete na detaily

Při výběru šatů dbejte na detaily. Velmi dobře vypadají šaty, které odhalují šíji a klíční kosti. Ideální je výstřih do véčka, který vizuálně protahuje postavu. Materiál by měl být lehký a splývavý, který hezky vykreslí vaši siluetu.

ZAVINOVACÍ PLÍSOVANÉ MAXIŠATYVéčkový výstřih, rozparek a zavinovací efekt, to je sázka na jistotu

Při těle? Ano, ale šaty!

Majitelky plnějších tvarů se nemusí vyhýbat ani upnutějším modelům. Zaměřte se na šaty, které jsou ušité z elastické látky. Větší bříško a zadeček můžete potlačit stahovacím prádlem a bujné poprsí podtrhnout hlubším výstřihem. Naopak v rizikových partiích by měly být šaty například přepásané páskem nebo zdobené volánkem. Skvěle poslouží také hra s potisky. Šikovně umístěné geometrické vzory dokážou s postavou hotové zázraky.

Zavinovací a košilové šaty lichotí každé postavě

Sázkou na jistotu jsou zavinovací modely nebo košilové střihy, které využijete především v letních dnech. U plnější postavy je důležité více zdůraznit pas – například páskem vytvořit siluetu přesýpacích hodin. Naopak pozor na podélné proužky a oversize modely, které mohou přidávat kilogramy navíc.

OLIVOVÉ BARDOT ŠATYTyto šaty lichotí ženám s větším zadečkem a boky

Holka krev a mlíko

Pokud máte velká ramena, zaměřte se na asymetrické střihy. Ideální jsou šaty na jedno rameno, které rozbijí jejich plochu a odvedou od mohutnějších paží pozornost. Paže opticky prodlouží také véčkový výstřih, který je velmi elegantní.

FIT AND FLARE ŠATY SE SPADLÝMI RAMENY
Tyto šaty jsou pro plnoštíhlé ženy naprosto ideální

Boky jako skříň

No a co. Ty, které chtějí schovat širší boky, se mohou zaměřit na štíhlou část těla a vyzkoušet například šaty se zvýšeným pasem v áčkovém nebo empírovém střihu. Šaty mohou být v horní části upnuté a přes zadeček a boky splývavé. Nehodí se příliš upnuté šaty, které ještě více podtrhnou široké boky a větší zadeček.

Mít za co chytit

Ne každá žena však považuje tyto ženské části těla ve výraznějším provedení za nedostatek. U mnohých to bývá naopak. Je to zkrátka na vás! Důležitý je především vkus, čistota a kvalita.

Květiny v šatníku

Letošní módu ovládly květinové vzory (ostatně jak je tomu již po několik sezón) a ani ženy kyprých tvarů se nemusí květin vzdávat. Ovšem je dobré držet se pravidla: čím drobnější vzor, tím lépe. Drobné kytičky působí něžně, romanticky a opticky zeštíhlují.

 

Víte, že...

... díky naší Plus size rovoluci vylepšila (a mnohdy zcela obnovila) svůj šatník již celá řada spokojených žen?

ČERNÉ DLOUHÉ ŠIFONOVÉ ŠATY PLUS SIZEFlitry ve správném směru postavu zužují.

Šaty s bočními díly

Velmi oblíbené jsou šaty s všitými bočními díly, které vytvoří falešnou siluetu. V nich budete působit nenuceně a sexy. Tento typ šatů je neobyčejně smyslný, navíc lichotí postavě a působí originálně.

Pohrajte si s délkou

Nejen vhodný střih, ale také délka šatů a sukně je základem úspěchu. Ideálně volte délku nad kolena nebo v midi délce přibližně do poloviny lýtek. Nadčasové jsou pouzdrové sukně. A pokud dáváte přednost halence a sukni, pak ji nikdy nenoste přes sukni, ale zásadně zastrčenou dovnitř.

Podpadky prodlouží postavu

Ženy, které mají nějaké kilo navíc a chtějí působit štíhleji, by k šatům měly obouvat boty na podpatku. Netřeba deseticentimetrových chůd. Na rozdíl od nízké obuvi hezky vytvarují lýtka a zajistí elegantní krok.

A jaký je oblíbený střih vašich šatů?

Jestliže se vám líbil dnešní článek, určitě oceníte také tento: