Jak na obočí? Vyvarujte se chyb a zajděte ke kosmetičce

Malujete si obočí nebo ho pravidelně vytrháváte a měníte tvar? Obočí dokáže hodně změnit vaši vizáž a podtrhnout přirozenou krásu. Trendem současné doby je přirozenost, žádné tenké domalované čárky nebo naopak příliš zahuštěné a zvýraznění obočí. Mnoho žen si pravidelným vytrháváním dokonce zcela změní tvar. Jak tedy dosáhnout dokonalého obočí, které vám bude slušet?

Chyby, které při úpravě obočí děláme nejčastěji

Touha po dokonalosti často vede k mnoha přešlapům a omylům. Je to přirozené, ale jak se říká, štěstí přeje připraveným. Velmi důležitou roli hraje tvar obočí. Příliš úzké nebo široké obočí nevypadá hezky, stejně tak pokud se vám podaří na každé straně vytvořit trochu odlišný tvar.

Příliš světlé a neupravené obočí nepůsobí dobře

Jak tedy na to? Chce to trochu zručnosti. Zkuste podpořit přirozený oblouk a vytrhat pouze přebytečné chloupky. Pokud chcete do obočí zasáhnout více, raději se objednejte ke kosmetičce, která vám tvar vykouzlí, a vy už jej budete pouze udržovat.

Příliš tmavá barva je další z častých chyb, kterých se řada žen dopouští. Dávno neplatí, že obočí musí být černé a zářit na dálku. Především plavovlasé ženy by měly volit raději obočí hnědé a místo černé tužky zvolit raději stínování. Dnes už můžete zakoupit dekorativní kosmetiku určenou přímo na obočí, která vám práci usnadní.

Rovné "čárky" nevypadají přirozeně

Přirozenost na prvním místě (ale ne za každou cenu)

Přirozené obočí vypadá dobře, ale i tak vyžaduje trochu péče. Někdy je potřeba zasáhnout trochu víc.  Myslete však na to, že obočí nemusí být dokonalé. Ba naopak, žádné rovnoměrné oblouky, u kterých na první pohled poznáte, že s přirozeností nemá nic společného. Aktuální heslo zní: obočí má být přirozené, ale zároveň upravené.

Přirozené, ale zároveň hezky upravené obočí

Barva obočí

Obecně platí, že obočí by mělo mít o něco tmavší odstín než vlasy. U plavovlásek může být tmavší o něco více, protože blond obočí moc krásy neudělá. Vizážistky nazývají úpravu obočí jako hru se stíny.

Kdy líčit obočí

Líčením obočí byste měla začít a teprve poté aplikovat make-up a zvýraznit oči. Tvar a hlavně sytost barvy u obočí má být sladěná s ostatní dekorativní kosmetikou. A pokud jej budete potřebovat zjemnit, není nic snazšího, než obočí lehce zapudrovat.

Každodenní úprava nebo razantní změna?

Velkým hitem posledních let je úprava obočí pomocí některé z metod, která vytvoří permanentní obočí. Nečekejte však, že budete mít obočí upravené navždycky. Většinou vám garantují efekt na 1 až 3 roky v závislosti na mnoha dalších aspektech. Tyto techniky fungují na způsobu tetování.

Revoluční metodou úpravy obočí je microblanding neboli vláskování, která dokáže proměnit vaše obočí ve zcela nové, a je úplně jedno, jakou máte barvu, tvar a hustotu. Kosmetička podle speciální šablonky „vymodeluje“ úplně nové obočí, které se k vašemu tvaruj obličeje nejvíc hodí. A pomocí speciálního pera zakresluje do vrchní vrstvy kůže drobné čárky (vlásky), které následně vyplňuje pigmentem. Obočí tak vypadá velmi přirozeně, na druhou stranu si za tuto proceduru připlatíte a počítejte s tím, že úplně bezbolestné to také není.

Microblanding je oblíbená metoda úpravy obočí. Zdroj: pinterest.com

Velmi oblíbené a méně invazivní je takzvané pudrové obočí. Tato metoda je vhodná pro ženy, které si obočí pravidelně dokreslují tužkou nebo stínují. Do přirozeného obočí se aplikuje pouze barva, díky které obočí vypadá výraznější. Pudrové obočí se vytváří pomocí drobných mikroteček, které vyplňují místa mezi chloupky. Ani tato technika není nejlevnější a vydrží jen určitou dobu, výhodou je, že není tak výrazná a nebolí.

Pudrová metoda. zdroj: pinterest.com

Pokud se vám nechce absolvovat větší změnu obočí a nevadí vám každodenní úprava, jednoduše se poraďte s kosmetičkou, která vám vytvoří rovnoměrný tvar a poradí, jak obočí dále upravovat. Většinou stačí jen speciální tužka, kterou obočí ráno zvýrazníte. Dekorativní kosmetika na obočí drží většinou velmi dobře i v létě (na rozdíl od očí, kde se může brzy postupně smývat).

Růstová séra mohou pomoci

Některé ženy trpí velmi světlým a řídkým obočím. Pokud patříte mezi ně a nechcete si nechávat obočí „vytetovat“, můžete zkusit růstové sérum (prodávají se většinou na řasy i obočí zároveň). Výsledek vám sice nikdo nezaručí, ale mnohdy to může pomoci. Chloupky by měly růst intenzivněji a také nabrat na síle. Někdy dokonce sérum pomůže i ke zvýraznění pigmentu.

I když to vypadá jako věda, vlastně je to jednoduché. Obočí je rám obličeje a může hodně ovlivnit náš výraz i to, jak vypadáme. Na druhou stranu je to „jen obočí“. Šaty na jedničku si zkrátka přejí, abyste vypadala tak, jak se líbíte sama sobě:-)

Nezapomeňte. Až vyzrajete na své líčení, můžete se oblékat třeba jako: