Léto ještě nekončí. Jaké outfity využijete do práce i do školy?

I když léto ještě neřeklo poslední slovo, je načase se pomalu poohlížet po outfitech, které obléknete z kraje podzimu. Září bývá ještě krásné, ale rána a večery jsou už chladnější. Navíc děti a studenti usednou zpátky do lavic a nám dospělým (alespoň většině) končí dovolená. Přinášíme pár tipů na módní kreace, které využijete nejen na konci léta.

O slovo se hlásí vrstvení

Je to až neuvěřitelné, jak ten čas letí. Nedávno děti přinesly vysvědčení a za pár týdnů znovu usednou do lavic. A nejen děti, ale i studenti středních a vysokých škol a většina dospělých bude mít za sebou toužené dny volna. Abychom ale byli trochu optimističtí, udělejme si radost a trochu oprašme šatník. Letní kousky ještě nemusíte uklízet, stačí je jen doplnit o vhodné svetříky, sáčka a bundičky. Protože, co si budeme povídat, zářijová rána bývají chladná, stejně tak večery.

Na podzim se o slovo hlásí vrstvení

Nejlepším řešením je vrstvení. To znamená k šatům obléknout ještě sáčko nebo svetr (doporučujeme otevřený kardigan, který je elegantní, moderní a praktický). A co s bosýma nohama? Chůzi naboso si můžete dovolit tehdy, pokud nemusíte v práci dodržovat přísný dresscode. Není však nic snazšího, než si vzít punčocháče do kabelky. Většinou na nohy taková zima není, ale když k ránu klesne teplota pod 10 stupňů, je rozhodně lepší si je navléknout.

Legíny jsou opět IN

Na scénu přichází také legíny a tuniky. Tříčtvrteční legíny můžete obléknout pod šaty nebo tuniku a získáte tak originální a pohodlný outfit. Legíny jsou pro mnohé oblíbené, pro jiné zatracované, ale ať je to, jak chce, letos se staly opět oblíbenými a není se čemu divit. Pozor jen při jejich oblékání. Ke krátkým topům se nehodí, a pokud ano, tak pouze na volnočasové aktivity nebo na sport.

Legíny se neomrzí. Zdroj: Pinterest.com

Náš tip: Legíny pod šaty zvolte v elegantnějším designu, mohou být i lehce zdobené a více průhledné. Jako obuv vyberte například oblíbené baleríny.

Vsaďte na široké kalhoty

Dalším velkým hitem letošní sezóny jsou široké kalhoty. A platí, že čím širší, tím lepší. Barevné kalhoty ušité z lehkého materiálu působí velmi uvolněně. Ale pozor, pokud máte větší zadeček a boky, mohou vás opticky rozšiřovat.

Široké kalhoty jsou hitem letošního léta. Zdroj: Pinterest.com

Šaty s rukávy

Pokud jste dosud nosily šaty bez rukávu na úzká ramínka, pomalu je vyměňte je za modely s krátkým nebo polodlouhým rukávem. Je to praktičtější. Také materiál už nemusí být tak vzdušný a rozevlátý. Přes šaty pak doporučujeme obléknout sako nebo elegantní svetřík a můžete vyrazit do školy nebo do práce elegantně a stylově.

Šaty s rukávy jsou praktické nejen v babím létě

Sukně se nikdy neomrzí

Bez sukně si nedokážeme představit léto a podzim, ba dokonce ani zimu. Sukně má oproti šatům větší variabilitu. Jednoduše vyměníme lehké svršky za teplejší, můžeme vrstvit a hodí se k nim jak lehoučké silonky, tak o něco teplejší punčocháče. Vyloženě letní sukně v září ještě unosíte, jen vyměňte žabky a otevřené sandály za balerínky nebo tenisky.

Nálož v šatech na jedničku

Inspiraci najdete samozřejmě také u nás a nebude jí málo. Vyzkoušejte například námořnický styl doplněný o výrazný kardigan. V tomto outfitu vám zima nebude, a navíc budete nepřehlédnutelná. Kardigany k šatům můžeme jen doporučit, ať už krátké nebo dlouhé, jsou praktické a slušivé.

V těchto asymetrických kostkovaných šatech můžete klidně vyrazit do práce i na obchodní schůzku. Přes ně jen přehoďte lehké sáčko a získáte perfektní outfit.

Jaké oblečení v babím létě preferujete? 

Čtěte dále: