Šaty na cestě #3 aneb jak mít krásné fotografie z dovolené

Pokud toužíte po nádherných fotografiích z cest, vězte, že právě oblečení, které povezete, bude zásadní. Ať už chcete vyšperkovat Instagram nebo si na týden zalézt do černé komory a vyvolávat fotografie do vintage rodinného alba, vždy budete objektem na fotografii jen a jen vy. Tedy pokud nechcete fotit daňky a koníky v ZOO.

Jak mít krásné fotky z cest?

Fotografický um, krásy přírody a půvab měst nestačí. Vše začne už doma. Pokud máte své oblíbené svršky, přibalte je! Uvidíte, jak ráda budete, že je máte s sebou. Výsledkem bude i to, že v nich strávíte příjemné chvíle dávno poté, co focení skončí.

Jaké barvy jsou pro fotografie nejlepší?

Nejlépe vypadají barevné nebo vzorované kousky. Květiny, zajímavé střihy, maxi šaty. Jednolitou černou nechte doma. Jeanová sukně s upnutým bílým tílkem? Nuda. Chce to něco úžasného! Pohrajte si s něčím, co vlaje. Nechte šaty tančit ve větru i ve slunci. Bude to hra barev a emocí. Zkuste samu sebe promítnout do krajiny a užívat si rozmanitosti přírody. Najděte si zajímavou scenérii a přeneste pocit i vůně přímo do obrázku.

 

Počkejte si na krásné světlo

Jak je známo, světlo je pro fotografa tím, čím je barva pro malíře. Vyčkejte si na svou zlatou hodinku u západu slunce. Nebo si přivstanete ke kuropění?

Dejte místu novou vzpomínku

Celkový dojem z nově poznaného místa nabere zcela jiné obrátky, když sundáte šortky a obléknete se jako víla. Víme to. Zažili jsme to:-)

Vše klidně trochu přežeňte

Nebojte se výraznějšího make-upu, než jste zvyklá. Právě zažíváte trochu jiné chvíle, než vyzvedávání balíku na poště. Přežeňte klidně i různé pózy. Vždy můžete nakonec vybrat tu nejlepší. A může to být zrovna ta, která se mohla jevit jako nejméně pohodlná.

 

TIP 1#: Noste u sebe základní líčidla a zajímavé doplňky jako klobouk nebo korále. Hodit se může také provázek. Narazíte-li na krásné květiny, můžete si z nich díky němu vytvořit barevný věnec kolem hlavy.

Nezapomeňte ani na náš cestovatelský: