7 tipů, aby vám opálení vydrželo co nejdéle

Nachytaly jste bronz a přemýšlíte, jak si udržet krásně opálenou pokožku i po létě? S přicházejícím podzimem klesá intenzita slunečního záření, a pokud máte za sebou dovolenou u moře nebo jste využily letních tropů v našem prostředí, vaše opálení je nyní maximální. Bude postupně blednout, až se zcela vrátí ke svému přirozenému odstínu. Solárko? Máme pro vás tipy, jak se mu vyhnout, a opálení prodloužit. Letos budou umělá sluníčka zřejmě prázdná.

Opalujte se pravidelně, ale s rozumem

1.    Nezapomínejte na peeling celého těla

Na tento krok nezapomeňte v případě, že vás ještě čeká dovolená u moře. Základem zdravého a dlouhotrvajícího opálení je totiž důkladně připravená pokožka. Než se tedy pustíte do opalování (samozřejmě s mírou), zbavte kůži odumřelých buněk. K tomu vám nejlépe poslouží důkladný peeling celého těla, ideálně ve sprše.

Peeling můžete aplikovat i v případě, že už opálené jste. Nebojte se, že si tím „sedřete“ poctivě nachytaný bronz. Naopak eliminujete loupání suchých zbytků kůže a zůstane vám jen hezky jemná a hebká pleť.

2.    Přípravky po opalování

Abyste se nespálily, používejte kosmetiku s UV faktorem, po opalování je pleť citlivější a potřebuje speciální péči. Dopřejte si krémy a oleje, které vám pomohou udržet opálení, a zároveň kůži zklidní. Velmi oblíbené jsou oleje, které se dostanou skutečně do hloubky a zanechají pokožku příjemně vláčnou.

Rostlinné oleje mají řadu výhod: zvyšují odolnost pokožky proti slunci, hydratují ji, regenerují a vyživují. Vyzkoušet můžete například mandlový, kokosový nebo rakytníkový olej.

3.    Jak je možné prodloužit opálení?

Odpověď zní jednoznačně: tónovacími krémy. Samoopalovací přípravky už nejsou žádným hitem. Tónovací přípravky nedělají fleky, nejsou cítit a pouze zvýrazní již opálenou pleť. V podstatě fungují podobně jako BB krémy, pleť sjednotí, překryjí určité nedostatky a zvýrazní opálení. Kvalitní tónovací krémy dokážou prodloužit opálení, protože zpomalují ztrátu pigmentu.

4.    Zaměřte se na vhodné potraviny

Na barvu naší kůže mají vliv i některé potraviny. Patří sem především ovoce a zelenina jako například mrkev, meruňky, batáty, melouny a dýně. A kromě snědé pokožky vám dodají potřebné vitamíny a antioxidanty.

Jezte melouny, prodlouží vám opálení a navíc hydratují a osvěží

5.    Opalujte se pozvolna, pozor na spálení

Netrpělivost a touha po rychlém opálení se rozhodně nevyplatí. Jediné, čeho dosáhnete, je spálená kůže, která nejenže bolí a po čase se začne loupat, ale ještě si zaděláte na další problémy. Aby vám opálení vydrželo, zkuste se opalovat pozvolna a pomalu. Stačí se vystavit přímému slunečnímu záření jen pár minut denně. Je dobré i postupně snižovat faktor opalovacích krémů. Zpočátku dovolené u moře raději začínejte tím nejvyšším a jakmile pokožka začne hnědnout, můžete jej snížit například na střední ochranu. Bez ochranného UV faktoru se ovšem nikdy neopalujte.

6.    Hydratace zvenku i zevnitř

Opálená pleť má sklony k vysušení, a tím se více loupe. Proto je velmi důležitá pravidelná hydratace, a to jak zvenku, tak zevnitř. Alespoň dvakrát denně pokožku důkladně promazávejte hydratačními krémy nebo oleji a nezapomínejte na pitný režim. Pleť vám to vrátí a vy se budete cítit mnohem lépe.

Pleť potřebuje hydrataci zevnitř i zvenku

7.    Noste bílou

Na závěr jednoduchý trik. Bílá zvýrazňuje opálení. Proto se v létě zaměřte na světlé topy nebo šaty, ve kterých vaše opálená pokožka ještě více vynikne. Inspiraci najdete také v našem e-shopu, kde máme šatů opravdu mnoho. Užijte si poslední letní týdny na maximum!:-)

Bílá podtrhne opálení

Inspirace nejen na léto

Máte za sebou dovolenou, nebo se ještě chystáte?

Líbil se vám tento článek? Pokud ano, jsme moc rádi. Pokud vás zajímá například to, v čem je skvělý šifon, mrkněte na článek věnovaný právě jemu.