Jak o Vánocích nepřibrat, abyste se vešla do šatů na lednový ples?

Vánoce by měly být svátky klidu a pohody. Bohužel v reálu to znamená jídlo, odpočinek u pohádek, hodiny spánku navíc a kilogramy pak letí nahoru rychlostí blesku. Je vůbec možné o svátcích nepřibrat, a přitom si úplně neodepřít dobroty?

Hýbejte se

Ujídání sladkostí i obalovaný kapr se salátem vám nemohou tolik uškodit, když všechny kalorie alespoň částečně vykompenzujete pohybem. I když je někdy těžké donutit se vyrazit ven do nevlídného počasí, jakmile se odhodláte, nebudete litovat. Procházka na čerstvém vzduchu zlepší náladu, podpoří metabolismus, a navíc ji můžete spojit s návštěvou vánočních trhů, betlémů či jiných vánočních zajímavostí.

 

Pokud máte děti (ale i pokud ne), jděte si společně zabruslit nebo zaplavat do bazénu. Možností je mnoho, navíc stačí jen na pár hodin denně. Zbytek můžete „proležet“ bez výčitek u televize.

 

S jídlem to nepřehánějte

Vánoce nejsou jen o tom, že se budete přejídat od rána do večera. Pokud na to nejste zvyklí, bude vám špatně, což by byla škoda. Jak radí výživová specialistka Margit Slimáková, není třeba si odpírat sladké, ale je dobré prokládat nezdravá jídla zdravými. Například když si k obědu dáte pečenou kachnu, k večeři už si dopřejte jen lehký salát, nebo polévku. Cukroví jezte jen po malých dávkách a nezapomínejte také na ovoce.

 

Nestresujte se tím, že přiberete

Hubnutí je v hlavě. Na tom se odborníci shodují. Když si dáte kousek čokolády a pak si to budete celý večer vyčítat, budete tloustnout mnohem rychleji. Tělo tyto signály vnímá víc, než si myslíte. Ne nadarmo se říká, že nejlepší je jíst všechno, ale s mírou, a vyhýbat se pouze extrémně nezdravým pokrmům. A hlavně žádné výčitky.

Person Holding Gray Mug
Klid je důležitější než stres z úklidu a vlastní váhy

Nedávejte si předsevzetí

Znáte takové to bilancování, že letos už stejně nezhubnete, a tak si to dáte jako předsevzetí do nového roku? Tak přesně toto snad nikdy nikdo nedodržel a buďte si jistí, že u vás to bude stejné.

Kupte si nové šaty – drahé a krásné

Ano, tohle skutečně funguje. Když si pořídíte vysněné šaty, které si chcete obléknout po novém roce, budete mít velkou motivaci nepřibrat. A my ženy občas potřebujeme motivaci, co říkáte?

Perfektní šaty jsou efektivní motivace

Pozor na alkohol

Nejen v jídle se ukrývají kalorie. V alkoholu je jich ještě více. Punč, svařák, likéry, to vše v sobě ukrývá mnoho cukru, který postavě příliš neprospívá. Proto i zde platí: všeho s mírou. Dejte si jednu sklenku. Pokud si budete chtít dopřát více skleniček, raději sáhněte po suchém vínu nebo si udělejte střik.

Close-Up Of Two Flute Glasses Filled With Sparkling Wine Wuth Ribbons And Christmas Decor

A nezapomeňte, že v průběhu vánočních svátků nemusíte hubnout. Bohatě stačí, když nepřiberete. A hlavně hoďte váhu za hlavu. Užijte si Vánoce podle svých představ a nezapomeňte si u nás udělat radost novými šatičkami. Máme modely na všechny postavy.

Na co se o Vánocích nejvíce těšíte?

Mrkněte na další článek, který se vám může hodit během Vánoc, nejen na jaře: