Letní módní prohřešky, kterým se raději vyhněte

Přestože je v módě dovoleno téměř vše a měla by se zakládat především na pohodlí, jsou určité přešlapy, kterým se raději vyhýbejte. Především léto, kdy tělo hřeje doslova každičký kousek látky, vás může přimět k tomu, že ukážete víc, než byste chtěly. Vybrali jsme pro vás pár nejčastějších módních hříchů, na které si raději dejte pozor.

Vykukující spodní prádlo

I když se může zdát, že lehce vyčuhující lem podprsenky působí sexy, ne vždycky tomu tak je. Záleží na příležitosti. Když půjdete na party, můžete si dovolit experimentovat. Do práce a do společnosti však vybírejte oblečení tak, aby spodní prádlo bylo dobře schované. Stejně tak si dejte pozor na kalhotky (především u bokových kalhot). Když se ohnete a vyleze vám část kalhotek, nepůsobí to ani trochu vkusně.

Vyčuhující prádlo nemusí být vždy sexy

V létě se často stává, že se spodní prádlo rýsuje pod přiléhavými šaty. Pod hodně upnuté letní šatičky raději zvolte prádlo bezešvé, které je decentní a také pohodlné.

K šatům se špagátovými ramínky nebo s korzetovým výstřihem podprsenku raději nenoste vůbec, a pokud ano, tak bez ramínek (případně s průhlednými ramínky). Na léto se alespoň jedna taková určitě vyplatí. Skvělou vychytávkou jsou samodržící podprsenky.

Pozor na velikost šatů

Šaty jsou v létě bez pochyby velmi praktické a většina žen je preferuje. I v tomto směru je však třeba dbát na to, abyste se nedopustila velkých módních prohřešků. Důležitou roli hraji vhodný střih a velikost šatů. Výběr je dnes tak pestrý, že si každá žena může najít takový střih šatů, který bude lichotit její postavě. Není důležité se za každou cenu dostat do úzkých šatů v domnění, že vydržíte mít zatažené břicho. Ani přetékající faldíky nebo vypoulené bříško moc parády neudělají. Pozor i na délku – pokud se ohnete, šaty se nesmí vyhrnout až do pasu.

V neforemných šatech mnoho parády neuděláte

Vyberte přírodní materiál

Je přirozené, že se v teplém počasí více potíme. Ale ruku na srdce, obrovské koláče v podpaží nevypadají zrovna pěkně. Pomoci může nejen vhodný deodorant, ale také materiál. Vyhýbejte se umělotinám a dejte přednost přírodním a vzdušným materiálům (bavlna, len). Vhodné jsou také volnější střihy, které nejsou upnuté přímo na tělo.

Ponožky k čemukoliv

Přestože ponožky v sandálech už nejsou takové „zlo“, jak tomu bylo dříve, k lodičkám nebo k elegantní obuvi zvolte punčochy nebo jděte naboso. Pokud k šatům berete tenisky s ponožkami, ponožky volte nízké kotníkové, co nejméně nápadné.

Ponožky někdy vypadají dost nevkusně

Legíny nejsou kalhoty

Oblíbila jste si legíny a v létě je jejich tříčtvrteční délka to pravé pro vás? Legíny jsou samy o sobě v pořádku, ale myslete na to, že v kombinaci s delším topem, v šatech nebo s delším tričkem. Klasické legíny totiž mají jednu nevýhodu. Mohou prosvítat a v kombinaci s krátkým topem působit laciným dojmem.

Legíny s krátkým topem se hodí více na sport

Nevhodné kombinace vzorů a barev

I když to mnohdy myslíte dobře, příliš mnoho vzorů a barev zkrátka nevypadá dobře. Barvy k létu sice patří, ale pokud zvolíte více výrazných odstínů nebo smícháte proužky s kytičkami, výsledek bude mírně řečeno rozpačitý. Zkuste si svůj outfit dobře prohlédnout v zrcadle a podívat se na sebe více kriticky. Obecně platí, že jedna barva nebo jeden vzor by měl dominovat a zbytek outfitu tomu podřídit.

Barevné šaty netřeba míchat s dalšími odsíny

Náš tip: Pokud si obléknete květinové šaty, zvolte k nim kabelku a boty v jednoduchém odstínu, například v bílé nebo černé.

Nechte se inspirovat letními kousky, ve kterých budete výjimečná.

Květiny jsou zábavné, ale jeden vzor stačí

K rudé barvě stačí černé nebo bílé doplňky

Ke sportovním šatům můžete zvolit tenisky

Máte pocit, že oblékání v létě je věda?

Mrkněte také na článek, jak se V LÉTĚ: