Léto si žádá pohodlnou a stylovou obuv

Léto je tady v plném proudu a kromě letního oblečení je čas vybírat i pohodlné a vzdušné boty. Důležité je se řídit nejen podle toho, jaké boty se vám líbí a jak budou pasovat k oblečení, ale také podle pohodlí. Trendy letoška? Konec minimalismu, obujte třásně, peří, oviňte kotníky.

Pohodlí nebo styl? Zkuste oboje

Při nákupu bot je třeba nekoukat pouze na cenu, ale dát přednost kvalitě, protože zejména v létě nejsou odřené paty ani palce vůbec žádoucí. To ale neznamená, že za boty musíte utratit půlku výplaty. Stačí si vyhlídnout oblíbené značky a výrobce a sledovat různé akce a výprodeje. Vše ostatní je prakticky stejné jako u nákupu letních šatů. Důležité je, abychom se v nich cítily dobře, pohodlně a také to, aby se nám líbily.

K létu patří stylové a pohodlné botičky

Jaké boty frčí v létě 2019?

Možná jste si všimly, že mnoho žen obouvá výrazné až robustní tenisky. Ano, to je velký hit letošní sezóny. Minimalismus už není žádoucí. In budete v neohrabaných a mohutných teniskách ideálně na zvýšené podešvi, které zkrátka nelze přehlédnout. A můžete je obout ke kraťasům, k šatům i k sukni.

Pokud milujete potisky, pak si přijdete na své. Zvířecí i květinové vzory jsou letos opět na výsluní. Z barev převládají odstíny lila, žlutá, zelená, modrá či růžová. Ale pozor na příliš výrazné a barevné boty, budou se vám špatně kombinovat s oblečením.

Vázání kolem kotníku vypadá skvěle. Zdroj: Pinterest.com

Netradičním trendem jsou třásně a peří. Taková obuv je trochu výstřední, na druhou stranu k šatům naprosto dokonalá. Módní návrháři se letos více než kdy jindy zaměřili na šněrování a vázání kolem kotníku. Nejenže je to praktické, ale vypadá to velmi žensky a romanticky.

Pokud ráda experimentujete, můžete vyzkoušet geometrické podpatky a dlouhé špičky. Jen si dejte pozor, abyste v takových botách zvládla chodit. Vypadají sice velmi originálně, ale ne každé ženě tento styl bude vyhovovat.

Tyhle boty jsou hodně zajímavé, letos velmi IN. Zdroj: Pinterest.com

Pohodlí a jistota? Vsaďte na baleríny

Baleríny se nosí každý rok. Jejich výhodou je, že se hodí prakticky ke každému outfitu (včetně společenského) a vypadají skvěle. Při výběru balerín ale dbejte na to, aby vám opravdu dobře seděly a netlačily. Baleríny byste měla být schopná unosit i naboso a jakmile budou dřít, prakticky je nevyužijete. Naopak pohodlné balerínky se stanou věrným společníkem nejen na léto, ale i na podzim a jaro (dokud nepřituhne).

Zavazování kolem kotníku je letos velmi oblíbené

Bílá je IN. Ale co černá?

Pokud nemáte v lásce barvy ani potisky, vsaďte jednoduše na bílou obuv. Černé se v létě vyhýbejte, ale bílou můžete zařadit do svého každodenního šatníku. Snadno ji zkombinujete s barevnými outfity a doplňky. A pokud chcete trochu výraznější styl, pořiďte si bílé boty zdobené třpytkami. Ty jsou nejlepší zejména na sandálech, balerínách i teniskách. Třpytky milují nejen děti, ale i dospělí. A rozhodně je to trefa do černého. Na sluníčku se třpyt ještě znásobí.

Tenisky k šatům jsou stále velkým hitem

V souladu s přírodou

Přírodní materiály jsou nejen příjemné, ale také ekologické. Chcete-li jít v souladu s přírodou i co se obuvi týče, zvolte boty vyrobené z organické bavlny, textilií, recyklovaných a obnovitelných materiálů (například textilní materiál z recyklovaných PET lahví je prodyšný a skvěle odvádí vlhkost).

V jednoduchosti je krása

Už jste si letos koupila nové botičky? Kombinujte a buďte nádherná po celé léto!