Líčení na svatbu, ve kterém budete za princeznu

Budete se vdávat a přemýšlíte, jaké líčení k této krásné životní události zvolit? Svatební líčení by mělo být precizní a hlavně velmi dobře držet. Přeci jen chcete být dokonalá po celý den, ať už venku mrzne nebo jsou tropy. Žádná rozmazaná řasenka ani rozteklý make-up. Dáme vám pár tipů, jak nic nepodcenit a na co se zaměřit. Svatební šaty a líčení by měly jít ruku v ruce.

Všeho s mírou

Svatební líčení by mělo být výraznější než obvykle, ale rozhodně ne extravagantní. K bílým šatům byste neměla příliš experimentovat s barvami, v tomto případě záleží hodně na detailech a kvalitě dekorativní kosmetiky. Proto je vždy lepší nechat se nalíčit od profesionální vizážistky, která s tím má bohaté zkušenosti. Zjistí, jakou máte pleť, kde je třeba zakrýt nedostatky a jaké barvy se k vám nejlépe hodí. Vše by mělo být v souladu s šaty, účesem i kyticí.

Samozřejmě se však do líčení můžete pustit sama. Zejména pokud jste zručnější a líčíte se běžně, máte v tom jistě velkou praxi.

Řasy jsou základ

Ať už řasenku používáte, nebo ji příliš neholdujete, na svatbu ji naneste. Doporučujeme zvolit kvalitní řasenku, která má zahušťovací i prodlužovací efekt a velmi dobře drží. Pokud se vdáváte v létě, raději pořiďte voděodolnou řasenku, která řasy hezky zafixuje a natočí. Velkým trendem jsou také umělé řasy, které si můžete nechat nalepit v profi salónu nebo zakoupit.

Krásné svatební šaty podtrhne dokonalé líčení.

Oční stíny v tlumených barvách

Oční stíny dokážou vykouzlit nádherný pohled, musí však být precizně naneseny. Oblíbené jsou kouřové barvy nebo odstíny růžové, lila či světle modré. Na svatbu se hodí spíše tlumené barvy, které nejsou příliš výrazné. Pokud byste přesto toužila po sytých tónech kolem očí, pak zvolte světlou rtěnku.

Efektivní oční linky

Oční linky dokážou skutečné zázraky, ale taky jimi lze hodně pokazit. Proto byste měla být opatrná. Raději si to natrénujte v předstihu, protože je třeba, aby byly skutečně precizní a dobře držely. Ideální jsou tekuté oční linky, které po zaschnutí velmi dobře drží. Linku protáhněte až za vnější koutek oka, ale jen lehoučce. Nemusí být sytě černá, zejména pokud jste blondýnka, je možné zvolit šedou nebo hnědou.

Make-up, pudr a zdravíčko

Na tyto tři pomocníky by nevěsta neměla zapomenout. Všichni jsou stejně důležití a jak se říká, v jednotě je síla. Make-up vybírejte ve správném odstínu, klidně maličko tmavší, ale kontrast by neměl být velký. Naneste jej na vyčištěnou a dobře hydratovanou pokožku. Ideálně pod něj ještě použijete podkladovou bázi, která zvýrazní efekt. Make-up velmi dobře rozetřete. V místech, kde jsou například znaménka nebo určité nedokonalosti, můžete přidat korektor. Make-up zafixujte speciálním přípravkem, který k tomuto účelu slouží a používají jej profesionální vizážisté. Zajistí, že se make-up nebude stírat ani roztékat. Nakonec nezapomeňte na zdravíčka a matující pudr, abyste se neleskla. Pudr si poté sbalte do kabelky sebou, během dne se vám bude zcela jistě hodit.

Rty k nakousnutí

Na samý závěr se zaměřte na své rty. Obecně platí, že rtěnka by měla být: neslíbatelná, velmi dobře držící a nevýrazných odstínů. S odstínem rtěnky raději na svatbu příliš neexperimentujte a vyberte takový, o kterém víte, že vám sluší. S růžovou obvykle nemůžete nic zkazit. Aby byly rty dokonalé, nejprve je obtáhněte tužkou na rty a poté naneste jednu až dvě vrstvy neslíbatelné rtěnky. Na závěr můžete přidat lesk.

Nechte si ohledně líčení poradit od profesionála, případně si jej natrénujte dopředu, abyste ve svůj velký den netápala.

 

Líbil se vám článek? Mrkněte i na svatební trendy.