Mezi kapkami deště aneb deštník jako praktický i slušivý módní doplněk

Podzimní počasí s sebou přináší deštivé dny, na které bychom se měly připravit. Bunda s kapucí je sice praktická, ale mnohem lepší službu vám udělá deštník. Nejenže vás ochrání, abyste zůstaly v suchu, ale je to také krásný doplněk, kterým lze pozvednout jakýkoliv outfit. Jaký vybrat a jak jej nosit, abyste s ním udělaly mnoho parády? Máme pro vás pár tipů.

Vybrat si můžete z nepřeberného množství deštníků, co se motivů, velikosti i barvy týče. Velmi oblíbené jsou výrazné deštníky s neobvyklými prvky, které zaujmou na první pohled. Neobvyklé tvary u deštníků působí originálně, a pokud patříte mezi lidi, kteří nechtějí jít s davem, rozhodně se nemusíte omezovat kulatým deštníkem. Za pozornost stojí vykrojené deštníky nebo zdobené kousky s volánky či krajkou. Originální jsou také hranaté či čtvercové tvary nebo deštník ve tvaru srdce, kterým můžete obdarovat například svou drahou polovičku. 

Deštníky mohou být nápadné i nenápadné

Střípky z historie deštníků

Deštníky využívaly jako módní doplněk už naši předkové. Například v Anglii tvoří deštník jeden z nejoblíbenějších doplňků vůbec a jen málokterý Angličan či Angličanka se bez něho obejde.

Deštníky mají bohatou historii, která se váže až na počátek našeho letopočtu. Zajímavostí je, že dříve měly zcela jinou funkci. Nechránily před deštěm, ale před slunečními paprsky. Jejich první výroba se odehrála v Číně a my můžeme dodnes vidět čínské či japonské turisty, jak chodí po památkách s deštníkem nad hlavou, když svítí slunce.

Bez deštníku se na podzim neobejdete

Ve starověké kultuře byl deštník určen pouze ženám, muži ho považovali za zženštilý doplněk. Teprve v 18. století ho přijali za svůj a v té době se deštník stal symbolem mužské elegance. Každý správný gentleman měl svůj deštník.

Klasika, která neomrzí

Preferujete pánský styl a jednoduchost? V tom případě můžete zvolit klasický černý deštník, který nosí muži. Perfektně se hodí například k džínům, bílé halence a černému saku. Když k tomu zvolíte černou kabelku, máte dokonalý jednoduchý model. Zkuste si pořídit dlouhý deštník, který sice do kabelky nevložíte, ale zato si ho všimne každý.

Klasický pánský deštník vhodný i pro dámy. Zdroj: pinterest.com

Deštník v ženských barvách

Máte ráda barvy, které jsou výrazné? Co třeba vínový nebo fialový deštník? Anebo žlutý či oranžový kousek? Jednobarevné deštníky se snadno kombinují s méně výrazným outfitem. Pokud zvolíte například černobílé šaty, můžete je rozzářit žlutým deštníkem. Kabelku nebo boty můžete doplnit podobnou barvou.

Nebojte se růžové. Zdroj: pinterest.com

Netradiční deštníky

Dáváte přednost hravým a nápadným doplňkům? Pak možná oceníte deštníky s potisky. Můžete vsadit na jednoduché průhledné modely například s potiskem kapek deště. Za pozornost stojí takové deštníky, které při kontaktu s vodou mění barvu. A protože retro je nesmrtelné, puntíky jsou neustále IN. I na deštníku. 

Netradiční tvary jsou oblíbené a hlavně nezapadnete v davu. Zdroj: pinterest.com

Pokud zvolíte deštník s potiskem, pak myslete na to, aby ladil k outfitu, nebo si oblékněte jednodušší barvy. Například puntíkové šaty nebo puntíková šálka s deštníkem ve stejném designu.

Zdroj: pinterest.com

Samostatnou kapitolu tvoří deštníky „umělecké“, zdobené například krajkou nebo volánky. Takové doplňky často volí celebrity. Skvěle se hodí k šatům i večerním róbám. Deštníky s krajkou si oblíbila například zpěvačka Lady Gaga.

Deštník jako doplněk? Jeden rozhodně nestačí

Jestliže se rozhodnete používat deštník jako módní doplněk, pak podobně jako u kabelek, jeden rozhodně stačit nebude. Pořiďte si více modelů, které můžete kombinovat k různému oblečení. Alespoň jeden klasický jednoduchý deštník, jeden barevný a jeden elegantní k šatům.

Nebojte se barevných deštníků, vypadají skvěle

A jaký typ deštníků mezi ženami nejvíce frčí? Jednoznačně skládací, které nezaberou mnoho místa. Deštník však neschovávejte do kabelky, byla by to škoda. Naopak ho hrdě vystavte, i když zrovna neprší, ani nesvítí slunce.

Nezapomeňte si udělat radost novými šaty a sledujte naši nabídku, kterou pro vás neustále rozšiřujeme. 

Máte deštník jako módní doplněk nebo jen jako nezbytnou součást sychravého dne?

Čtěte dále: