Ples si žádá vhodné líčení. Jak na to?

Plesová sezóna je v plném proudu. Pokud se v nejbližší době chystáte na tuto vysoce společenskou událost, jistě oceníte tipy, jak se nalíčit, pokud možno snadno, rychle a „téměř“ profesionálně. Co frčí, a na co si dát pozor?

Slaďte se

Ples patří mezi společenskou událost „číslo jedna“. To znamená, že je vyžadován dress code. A protože my, ženy, se chceme líbit a být dokonalé, vyjma šatů, doplňků a účesu je třeba zvolit i vhodné líčení. Obecně platí, že na večer je vhodné nalíčit se výrazněji, ale stále nezapomínat na přirozenost. Vrstvy make-upu, výrazné stíny a rtěnky, to nebude to pravé ořechové. A hlavně nejdůležitější je sladit líčení s šaty a celkovou vizáží. Přijde vám to jako hodně tvrdý oříšek? Nebojte se, nalíčit se zvládnete hravě sama.

Základem je make-up

Ať už přes den používáte make-up, nebo ne, na ples je zcela jistě vhodný. Zvolte nejlépe voděodolný a dobře krycí make-up, který používají profesionálové. Kvalita je v tomto ohledu důležitá a odrazí se na výsledném efektu. Nezapomeňte vybrat i vhodný odstín. Make-up není maska, měl by dokonale splynout s pokožkou a zároveň ji sjednotit a zmatnit.

Dokonalý make-up je základ.

Náš tip: Pokud máte v zimě bledou pokožku, můžete použít rozjasňovač nebo jemnou růž na tváře.

Fixátor na make-up, skvělá vychytávka, která se vyplatí

Profesionálové obvykle používají ještě sprej, kterým postříkají již nalíčený obličej. Není to žádná osvěžující voda, ale fixátor make-upu. Místo spreje lze zvolit i speciální pudr. Prokážete tím sobě i své pleti skvělou službu, protože make-up bude mnohem lépe držet.

Oči a rty musí ladit

Při večerním líčení je třeba klást velký důraz nejen na make-up, ale také na oční stíny a rty. Nemusí být ve stejné barvě (to obvykle ani nejde), ale obě barvy by k sobě měly hezky ladit. To znamená, že výběr dominantní barvy očních stínů by měl korespondovat se rtěnkou. Večerní společenská událost přímo volá po kouřovém líčení. Tmavším stínem můžete zvýraznit záhyb oka a svrchní víčko nalíčíte perleťovým stínem. Pokud máte například rtěnku v barvě bordó, můžete zvolit jednoduše růžové stíny nebo neutrální hnědý či šedý.

V kurzu jsou výrazné řasy.

Oči a rty by měly také ladit k šatům. Pokud máte šaty černé, je to v podstatě jedno a možností máte mnoho. Ale například u růžových, modrých či červených šatů je dobré zvolit líčení, které nebude působit rušivě.

Náš tip: V kurzu jsou dlouhé a husté řasy. Pokud vám je příroda nenadělila, máte v zásadě tři možnosti. Buď zvolit řasenku s takzvaným wau efektem, aby řasy prodloužila i zahustila. Nebo si nechat nalepit umělé řasy (oblíbená je metoda řasa na řasu, kdy se na přírodní řasy lepí umělé). Třetí možnost jsou umělé řasy, které si aplikujete sama. Velkým hitem jsou magnetické řasy, které můžete kdykoliv sundat a jejich aplikace je jednoduchá.

Pozor, rozhodně nemusíte vypadat jako paletka barev. Výrazněji ano, ale s mírou.

Tip 2: Nebojte se matných rtěnek, které jsou IN. Matný efekt působí elegantně a společensky.

Oční linka ano

Některé ženy na ně nedají dopustit, jiné se jich „bojí“. Oční linky se na ples ale rozhodně hodí. Ano, jsou výrazné a oči vám opticky zvýrazní a rozzáří. Ale jak už bylo řečeno, na večerní akci můžete vsadit na nápadnější líčení. Linkou můžete obtáhnout vnitřní část oka i horní víčko.

Líčení na ples může být výraznější.

Náš tip: Aby byl váš pohled dokonalý, je třeba oči rozzářit. Linky a řasy udělají své, ale nezapomínejte, že na detailech záleží. Těsně pod obočí naneste světle perleťový odstín a rozetřete do ztracena. Budete mít svěží a jasný pohled. Je to maličkost, ale výsledek bude skvělý.

Obočí a nehty

A protože na plese se hodnotí každá maličkost, nezapomeňte věnovat péči i nehtům a obočí. Nehty by měly být vždy pěkně upravené a barva laku může korespondovat s šaty. In je výraznější obočí, ovšem co nejvíce přirozené. Můžete jej zvýraznit buď speciální barvou na obočí nebo stíny.

Krásná večerní róba si žádá dokonalý účes a líčení. Elegantní šaty koupíte u nás.

Chystáte se na ples a přemýšlíte o šatech? Podívejte se do naší nabídky. Neustále rozšiřujeme zásoby a nabízíme šaty pro každou postavu.

Nebo se mrkněte na další články o plesích, které pro vás píšeme v našem blogu.