Plesová sezóna je v plném proudu. Jaké šaty jsou vhodné, a kterým se raději vyhnout?

Plesová sezóna běží a vy ještě přemýšlíte, jak vybrat ty pravé šaty na ples? Nabídka je pestrá, ale ne každé společenské šaty se k této příležitosti hodí. A ne každé vám budou sedět. Přinášíme vám praktické tipy, jak zvolit takové, abyste byla královnou každé společenské události.  

Co by ženě na plese nemělo chybět?

Máte doma pozvánku na ples nebo se ji teprve chystáte pořídit a přemýšlíte, co všechno byste si měla obléct? Ples je vysoce společenská událost, která vyžaduje opravdu společenské šaty (večerní róbu), a chybět by neměly ani vhodné doplňky. Kromě šatů (malé večerní nebo velké večerní) se neobejdete bez lodiček s uzavřenou špičkou (můžete zvolit také páskové boty na úzkém podpatku).

Na plese musíte mít punčochy, i když nebudou vidět. Důležitá je také vhodná kabelka (ideálně malé psaníčko) a vhodně zvolené šperky určené ke slavnostnější příležitosti.

Jak by měly vypadat plesové šaty?

Na klasickém plese si vystačíte s malou večerní róbou. Stačí pořídit úzké pouzdrové šaty bez rukávů s délkou pod kolena. Tato délka je důležitá, plesové šaty by neměly být nikdy kratší. Stejně jako nejsou vhodné dlouhé rukávy. Pozor však na příliš vypasované střihy, které nesedí zdaleka každé ženě. Pořád platí pravidlo, že v šatech byste se měla cítit příjemně.

Na ples se ze všeho nejvíce hodí dlouhé šaty. Ty jsou pro plesovou sezónu typické. Absolutně nevhodné jsou kostýmky.

Ever Pretty Modré šaty s krajkovými květinami na živůtku

Jak vybrat šaty podle střihu?

Zde už se můžete více „odvázat“ a vybírat především podle své podstavy. Obecně platí, že partie, které jsou vaší předností, můžete podtrhnout, a nedostatky naopak elegantně potlačit. Volnější střih v bocích a rozšířená spodní část hezky skryje široké boky a zadeček, zatímco elegantní výstřih nebo menší rozparek může dát na odiv bujné poprsí či štíhlé nohy.

Večerní róby si můžete zapůjčit, ale ceny jsou tak vysoké, že se vyplatí si šaty rovnou koupit. Třeba u nás máte skvělý výběr, slevy, a ještě vám poradíme, když si nebudete vědět rady.

Šedé šaty vypadají velmi sofistikovaně

Dbejte na vhodný účes i líčení

Pokus chcete vyrazit na ples do lepší společnosti, nezapomeňte se zaměřit také na líčení a účes. Večerní líčení může být výraznější než obvykle a vyplatí se investovat i do společenského účesu (nebo alespoň požádejte šikovnou kamarádku nebo maminku, která vám s tím pomůže). Pokud máte krátké vlasy, stačí jen hezky upravit, nalakovat a doladit například čelenkou nebo ozdobnou sponou. Dlouhovlásky mohou zvolit vyčesaný drdol. Rozpuštěné vlasy jsou také vhodné, ale spíše u mladších dívek. Rozhodně by měly být upravené.

Při líčení dbejte na to, aby se pleť neleskla. Můžete zvolit i výraznější rtěnku a stíny, které budou ladit k šatům. Na ples se hodí také třpytky, které podtrhnou váš společenský look.

Výrazná rtěnka, upravené vlasy a třpytivé šaty


Důležité je být sama sebou

Výběr plesových šatů nemusí být vždy příjemnou záležitostí. Mnoho žen se bojí, že jim šaty nebudou sedět a žádné nevyberou. To je ale škoda. U nás například najdete šaty na všechny typy postavy. I plnoštíhlé ženy si přijdou na své.

Stačí se jen pořádně změřit podle tabulky, kterou najdete na webu u každých šatů. Podle toho snadno zjistíte velikost. A když vám přeci jen nesedne, rádi vám ji vyměníme.

Podělte se s námi do komentářů, jaký střih šatů nosíte nejraději.