SPECIÁL: Silonky 100× jinak aneb Pipi dlouhá punčocha by na to šla rázně

Punčochy, silonky, tělové silonky, „prosím jedny samodržící“. To, co je základem ženského šatníku, má nepřeberné množství verzí, kvalit a způsobů nošení. Zamyslely jste se někdy, jestli své nožky vystavujete správným způsobem?

1930s Fashion - The invention of Nylon Stockings | Glamourdaze
Zdroj.

Kdyby mohla známá Pipi promluvit o svém punčochovém oboru, řekla by:

  1. „Dámy, nikdy nenoste silonky se zpevněnou špičkou a patou do otevřených bot. Viděly jste to někdy? Já jo a už nikdy nechci.
  2. Noste s sebou v kabelce punčochovou náhradu. Samy víte, co všechno se může po večerech přihodit, třeba na kolik stromů vylezete nebo kam spadnete.
  3. Na významnou společenskou událost musíte mít silonky nebo punčochy vždy. Stejně tak některé pracovní pozice vyžadují silonky
    i v největších parnech. Jít naboso bych si zkrátka ani já, největší rebelka v okolí, nedovolila.
  4. Než vyjdete do ulic, děvčata, rozmýšlejte. Eleganci a půvab neutrhnete v záhonku prvoplánové extravagance.“

that dreamers often lie
Zdroj.

High Heels; Crystal Shoes; Wedding Shoes; Sandals; High Heel Sandals;Lace-up Shoes; Comfortable High Heels; Middle Heel Shoes;Openwork Shoes; Strappy High Heels; Shiny High Heels;Sexy High Heels;Lace-up High Heels #SandalsHeels
Tak vypadá zaručené faux pas. Zdroj.

 

Samodržící punčochy bodují

Až by taková Pipi vyrostla v dámu, poznala by samodržící punčochy. Pravděpodobně by zajásala!

 

Jaké jsou výhody samodržících punčoch?

  • Když se jedna poničí, máte druhou do foroty,
  • nic se nezařezává,
  • volnost a pohodlí v oblasti pasu během letních měsíců,
  • více sexy vzhled, ale ne tak příliš, jako podvazky,
  • pod obtaženou sukní netvoří nic nepěkného,
  • nemusíte mít podvazkový pás.

Nevýhody samodržících punčoch

  • Vyšší cena,
  • někomu může být nepříjemný silikonový pás.

Tělová barva jako věčně nevděčné téma

Jedna žena na ni nedá dopustit kvůli její schopnosti sjednotit pokožku a zvyku, který si k tělové barvě vytvořila, druhá žena nikdy nepochopí proč tento (podle ní) přežitek dále nechávat „dožívat“ ve skříni, natož na očích ostatních. Jak jste na tom vy?

Budete zastánkyní tělových silonek na život a na smrt? Pravdou je, že silonky nosí denně i královna. Je to proto, že ona ani její snachy ještě neobjevily silonky ve spreji? Nebo že si nevšimli zbytku světa, který přestal tělové punčochy nosit už v roce 1995? Ať je to, jak chce, volba, zda budou silonky součástí vaší garderoby, bude čistě na vás.

Připravte se ale, že si své rozhodnutí budete muset obhájit u zarputilých lovkyň nepěkných silonek s nažloutlou barvou. A budou mít pravdu. Když už tělové silonky, snažte se najít takové, které co nejvíce barevně odpovídají barvě pokožky. Ano, vyvarujte se těmto častým neduhům: 1. Nesprávná volba odstínu silonek, které neladí k barvě kůže, působí nelichotivě. 2. Lesklé silonky opravdu jen na mimořádně slavnostní okamžiky.

Jak správně oblékat punčochy

  1. Punčochy oblékáme s upravenými nehty na nohou i rukou a na oholené nohy.
  2.  Ruce si můžeme namazat krémem, v případě dražších punčoch použít rukavičky.
  3. Naopak u samodržících není vhodné mastit pokožku na noze, aby silikonový pás neklouzal.
  4. Do punčochy vložíme ruku a předem ji jemně roztáhneme.
  5. Nejlepší způsob, jak punčochu neponičit, je ji nejdříve srolovat až po lem, vložit prsty nohy a pak opatrně rolovat až nahoru. Silonky by měly dobře sedět v pase i poté, co si přidřepnete, a nijak neškrtit, samodržící punčochy by měly končit v polovině až v 3/4 stehna.

 

If you wear stockings or pantyhose, don’t let runs and snags ruin your day. And definitely don’t throw old nylons away. Because, while they might have fallen short in their promise to keep your legs looking smooth, they have a whole other future existence as versatile household helpers. Turns out nylon is pretty handy, so check out these twenty ways to reuse all your worn out hose: Locate small objects on the floor by covering your vacuum nozzle with some hose.
Samozdržící punčochy jsou praktická záležitost. Zdroj.

 

Jak udržovat a prát punčochy

Praní silonek je snadné a máme k němu bonusovou zprávu: nemusíte nic prát v ruce. Životnost materiálu můžete značně prodloužit i při praní
v pračce, když dodržíte následující.

Nepoužívejte aviváž ani prací prášek, nejlepší možností je prací tekutý prostředek, který nezanechává stopy. Perte na 30 °C. Volba jemného praní jenom prospěje. Perfektní je také praní v pracím sáčku. Nezapomeňte na silonkové „trojzásadí“: Nežehlit, nesušit a nedávat na topení.

Ideál. Existuje?

Dokonalost si bude muset najít každá tu svou. Kdybychom měly doporučit my, vydaly bychom se cestou nelesklých silonek v zimních měsících a samodržících punčoch v létě. Silonky i punčochy dodají nohám eleganci, šmrnc, jednotnost a jistou formálnost.

Chcete-li zvolit sexy look, je pro nás jasnou volbou černá, lehce průsvitná barva. Čím průhlednější černá, tím svůdnější nožky. Do společnosti, na svatby, promoce a významné události – nikdy s nohama v negližé. Stále zbývá místo pro lehčí experimenty a uvolněnější atmosféru, kde si můžeme dovolit extravagantnější vzory nebo různé barvy punčoch. Tak vzhůru do punčochového světa!

Pippi Longstocking Kids Costume: That's how it works ...
Zdroj.

Konkrétní události jako malý tahák

  1. Na plese k dlouhým šatům
    Bezešvé jemné punčochy, postačí 8 DEN.
  2. Na honosné události
    Zatřpyťte se klidně v lesklých silonkách.
  3. Léto, pracovní den, formální pracoviště
    Samodržící punčochy v neviditelné tělové nebo černé barvě.
  4. Černé k černému
    Pozor na černé punčochy s černým svrškem. Někdy to může vypadat stylově, jindy příliš smutně.
  5. Neformální příležitosti, párty, procházka venku
    Nebojte se silonek se vzorem. Ostatní oblečení by mělo být již bez vzoru.
  6. Růžové nebo lososové šaty
    K těm se moc nehodí černá ani tělová barva punčoch. Zkuste šedou. Uvidíte, jak se vše skvěle doplní.

@gotzettairyouiki - Instagram:「#zettairyouiki #absolutezone #leggings #outfit #stockings #legs #thighs #girlslegs #thighighs #girl #skirt #panties #pretty #sexy…」
Černé silonky nebo punčochy jsou univerzální.

Hoďte očko na očko

Co, když se na vašich punčoškách objeví oko? Zafixujte ho lakem na vlasy! Švy dále nepustí. Stejnou službu v domácím prostředí poskytne bezbarvý lak na nehty.

Zdroj.

Jaké punčochy si vezmete příště vy? Dáte si záležet?

Mrkněte na článek, jak správně prát šaty.