Zaostřeno na jednoduchost a minimalismus

Pár základních barev. Rovné střihy a decentní nebo žádné doplňky. Bez zdobení. Takový je minimalismus a nehne s ním ani nejnovější mobilní aplikace na tvorbu módních stylů a trendů.

 

 

 

Nadčasovost

Minimalismus v módě je striktní, přísný, jednoduchý a přitom neobyčejně zajímavý. O extravagantních volánech nebo flitrech ve výstřihu si nechte zdát. Spolehnout se však můžete na kvalitu, vysokou
životnost a nadčasovost šatů.

Pokud jste milovnice jednoduchých věcí, doma stíráte prach jen z pár kusů nábytku a omezujete se na minimum čehokoliv obecně, pak jste člověk, kterému se minimalismus zalíbil i jako životní styl. Jste IN a k životu vám stačí málo.

 

 

Netřeba složitostí

Za nás dostává tento způsob života palec nahoru, a proto jsme se rozhodli...

ZJEDNODUŠIT JEDNODUCHÉ

a nashromáždili jsme ty nejlepší minimalistické (nebo chcete-li jednoduché šaty),

jaké můžete v našem e-shopu objevit.

Šmrnc.
V jedné barvě.

 

Přesně tak.
Jednoduše.

 

Antické kořeny minimalismu

Představte si oblast dnešního orientu a vraťte se do dob starověké antiky. Co uvidíte? Panovníky, jak se procházejí v prostých oděvech, takřka s jediným pruhem látky, který obmotávali kolem svého těla. A dělo se tak ze dvou důvodů. Zajistili si tak totiž úžasné pohodlí a zároveň vysokou míru vkusu.

A teď šokovat - pěkně bez klouboučku a cinkrlátek

Posuňte se mílovým módním krokem o pár stovek let dopředu a zastavte se v roce 1907. Že si to vaše babičky a prababičky pamatují? Španělský umělec a designer Mariano Fortuny y Madrazo nehledal nápady na Pinterestu.

Rodily se mu v hlavě a nechyběla mu kuráž. Rozhodl se tehdejší módu, na jeho vkus přeplácanou všelijakými doplňky, kloboučky a rukavičkami, nabourat tím, že navrhl zcela jednoduché plisované šaty z hedvábí, které měly ukazovat krásu ženské siluety. Jednoduše.

Splývavá radost byla na světě a objevovala se ještě řadu dalších desetiletí v rozličných barvách. A jak se asi shodneme, svým střihem žije dodnes.

Výsledek obrázku pro Delphos dress

Zdroj: Pinterest

 

https://www.youtube.com/watch?v=0dFvaoJmkiU

 

Warren Buffet:  Jednoduché neznamená prostoduché.

Přidejme ještě trochu do kroku a zastavme se v roce 2019

Co spatříme?

FUNKČNOST, STŘÍDMOST, STYL

Po všech těch bláznivých extravagancích v 80. letech minimalismus nádherně oddechuje v barvě černé, šedé, bílé, starorůžové i v pudrových odstínech. Uvolňuje se v rovných liniích a čistých látkách bez vzorů. Zdobené řasení, korálky, záměrné díry? To nechte na jindy. V minimalismu vždy velí funkčnost, střídmost a styl.

Ano, styl!

Cítíte se skvěle a uvolněně, když si představujete sama sebe například v těchto šatech? 

Tak vida.

Pak máte jistojistě minimalistickou duši. 

A pozor. Taková duše neznamená, že by měla být jakkoli "malá". Naopak! :-) Ponechávat si čas na důležitější záležitosti, než hromadit zbytečnosti, je znakem vyzrálé osobnosti. Sázka na kvalitu, umírněnost a životnost je to pravé.

Možná oceníte i...

SNADNOU KOMBINOVATELNOST

I ta je znakem a záměrem minimalismu. Jednoduchost je zkrátka tak jednoduchá. Postačí koktejlky. Nebo halenka s pouzdrovou sukní. Anebo jednobarevné šaty.

Čistota. Hotovo.

Otázek netřeba.

 

Nadčasový střih.

Splývavá nádhera.

Jemně v bleděmodré.

Něžná jednoduchost.

Jak to bylo s tou ženskou siluetou?

Proč ne?

Na obrázku může být: 1 osoba, stojí

Znamenitá šedá.

Takhle jsem to já.

Pohodlí a kvalita.

 

Pohoda v pruhovaných šatech

 

Až oči přecházejí... :-)

A samozřejmě nesmíme zapomenout na malé černé. Zasloužily si dokonce své vlastní téma. A už nyní se těší do vaší skříně!