Historie dámské plesové módy

V dnešním článku se nejen podíváme na fascinující historii dámské plesové módy, ale také se budeme zabývat tím, jak se tato móda vyvíjí v současné době. Plesová móda je stále jedním z těch aspektů života, který nám umožňuje vyjádřit naši individualitu a eleganci. Navíc se zaměříme na některé úžasné produkty, které můžete zakoupit na eshopu satynajednicku.cz.

  pexels-antonio-friedemann-7116688

 

 Začátky dámské plesové módy

 

Dámská plesová móda má kořeny, které sahají hluboko do historie. Představte si aristokratické bály a dvory středověké Evropy, kde šlechtičny nosily bohaté a nádherné šaty zdobené drahými kameny a brožemi. Tyto šaty symbolizovaly bohatství a společenský status, a byly často zdobeny rukávy a sukněmi z hedvábí.

https://world4.eu/costume-france-middle-ages-fashion/

 Šaty středověku byly bohatě zdobené a měly široké sukně, které vytvářely dojem krásného tanečního pohybu. Krásně vyšívané šaty s výraznými barvami byly tou dobou velkým hitem.

https://smatterings.tumblr.com/

Barokní éra a rokoko

V 17. a 18. století, během barokní éry a rokoka, se plesová móda stala ještě extravagantnější. Šaty byly zdobeny krajkami, mašlemi a květinovými motivy. Dámské plesové šaty měly široké sukně, které zdůrazňovaly ženskou siluetu a dodávaly postavě grácii.

  https://jeannepompadour.tumblr.com/

Šaty z této éry byly bohaté na detaily. Květinové vzory a krajkové dekorace dominují šatům, které zdůrazňovaly elegance a noblesu té doby.

https://cz.pinterest.com/pin/7740630601492696/

 

 

19. století a romantismus

 

V 19. století, během romantického období, byly oblíbené šaty s dlouhými rukávy a širokými sukněmi. Tyto šaty byly často zdobeny krajkami a stuhami. V této době se také začaly objevovat  první korzety, které dámskou postavu ještě více zdůrazňovaly

 

http://godsandfoolishgrandeur.blogspot.com/2018/04/winterhalter-on-his-birthday.html?m=1

 

Romantické šaty byly často doplněny stuhami a výšivkami. Dlouhé rukávy a bohaté sukně byly znakem elegance.

https://hoopskirtsociety.tumblr.com/

 

20. století a flapper éra

 pinterest.com

S příchodem 20. století se móda dramaticky změnila. V období tzv. "flapper éry" ve 20. letech 20. století byly oblíbené krátké šaty s páskem v pasu a širokým lemem. Tyto šaty byly osvěžujícím kontrastem k tradičním dlouhým sukním a symbolizovaly nezávislost a modernost žen.

 

pinterest.com

 

Flapper šaty byly krátké, odvážné a perfektní pro taneční parket. S páskem v pasu zdůrazňovaly ženskou siluetu.

  Fashion-News-1920s-Evening-Frocks-for-1926-768x1241

 

 

Dnešní plesová móda

Nyní se zaměříme na současnou plesovou módu a aktuální trendy, které jsou zde k dispozici.

 todd-cravens-7dCbl4BfoRc-unsplash

Aktuální trendy v plesové módě

 

- Metalické odlesky: Metalické barvy jako zlato a stříbro jsou v současnosti velmi populární. Šaty s metalickými odlesky dodávají plesovému vzhledu zářivý lesk a luxusní vzhled.

 FIALOVO-ZLATÉ LESKLÉ ŠATY S HLUBOKÝM VÝSTŘIHEM A HOLÝMI ZÁDY

- Krátké šaty se štíhlým střihem: Krátké plesové šaty s elegantním a štíhlým střihem jsou ideální volbou pro ty, kteří chtějí být moderní a pohodlní zároveň. Jsou skvělou volbou pro taneční parket.

 TMAVĚ FIALOVÉ ASYMETRICKÉ ŠATY HE08073PP12

- Květinové vzory: Květinové vzory jsou vždy in. Květinové šaty jsou romantické a dokonale ladí s atmosférou plesů a večírků.

 MODROFIALOVÉ KVĚTOVANÉ ŠATY NA JEDNO RAMENO

- Šaty s krajkami: Krajkové šaty nikdy nevyjdou z módy. Jsou elegantní, ženské a dodávají vzhledu jemnost a kouzlo.

 ČERNOBÍLÉ KRAJKOVÉ ŠATY SE SPADLÝMI RAMENY EP07045BK06

Satynajednicku.cz - Místo pro plesovou eleganci

 

Pokud jste se zamilovali do některého z těchto moderních trendů v plesové módní, můžete je najít na eshopu satynajednicku.cz. Naše široké portfolium plesových šatů nabízí nejnovější trendy i klasické styly.

 

 Naše nabídka

 RŮŽOVÉ LUXUSNÍ ŠIFONOVÉ ŠATY S ŽIVŮTKEM ZDOBENÝM PAJETKAMI DQ01628PK08

Na eshopu satynajednicku.cz najdete aktuální trendy plesové módy, které vám umožní vyjádřit vaši osobnost a krásu. Máme šaty s metalickými odlesky, krátké šaty se štíhlým střihem, květinovými vzory a šaty s krajkami. Každý kus je vyroben s důrazem na detail a kvalitu.

 

Jak vybrat ty nejlepší plesové šaty?

 RŮŽOVÉ JISKŘÍCÍ ŠATY S HLUBOKÝM VÝSTŘIHEM EP07109RG10

Když vybíráte plesové šaty, je důležité brát v úvahu váš osobní styl a tvar postavy. Metalické odlesky mohou zdůraznit vaši sebejistotu, zatímco krátké šaty jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí tancovat do rána. Květinové vzory a krajkové šaty dodají romantiku a eleganci vašemu vzhledu.

 MODRÉ ŠATY S KRAJKOVÝMI KVĚTINAMI NA ŽIVŮTKU

 

Historie dámské plesové módy je plná inspirace a proměn. Od aristokratických šatů středověku po moderní trendy dneška, plesová móda nás provází na naší cestě. Pokud hledáte dokonalé plesové šaty, neváhejte navštívit eshop satynajednicku.cz a objevte širokou škálu možností, které vám nabízíme. Staňte se hvězdou večera a nechte se okouzlit naší kolekcí.

 BÍLÉ ZAVINOVACÍ ŠATY S FLITRY V BARVĚ ROSE GOLD EP00824RG16

Satynajednicku.cz vám přináší ty nejnovější trendy v plesové módě. Prozkoumejte naši nabídku a najděte šaty, které budou vyjádřením vaší elegance a krásy.