Jak se správně změřit

Návod na správné změření těla pro určení velikosti oblečení

Správné změření těla je klíčové pro nalezení dobře padnoucího oblečení, zvláště když nakupujete online a nemůžete se před nákupem vyzkoušet. Níže uvádíme krok za krokem, jak si správně změřit tělo.

Pomůcky, které budete potřebovat:

  • Měřicí páska, ideálně krejčovský metr
  • Zápisník a pero (nebo mobilní zařízení pro záznam měření)
  • Případně pomocník pro přesnější měření
  • Jak se správně nechat změřit

 

Postup měření:

  1. Obvod hrudi/prsa: Stůjte rovně a dejte ruce dolů. Měřicí pásku umístěte kolem nejplnější části hrudníku, která obvykle odpovídá výšce bradavek. Páska by měla ležet vodorovně a pohodlně, ale nesmí být volná. Zapište si obvod.

  2. Obvod pasu: Obvod pasu změříte v nejužším místě mezi spodním okrajem žeber a vrchem boků, obvykle právě v místě, kde se tělo přirozeně ohýbá do strany. Dejte pozor, aby páska nebyla ani příliš utažená, ani příliš volná.

  3. Obvod boků: Stůjte s nohama u sebe a páska by měla procházet přes nejširší část boků, která je zhruba v úrovni sedacích kostí. Zajistěte, aby byla páska rovná a nesklouzávala dolů.

  4. Délka trupu: Měření délky trupu se nejčastěji provádí od kosti u krku (kde začíná páteř) až po spodní okraj pasu. Stůjte rovně a měřte vzadu podél páteře. V případě, že si kupujete jednodílné plavky nebo kombinézu, změřte od ramenní kosti přes prsa a pas až k rozkroku.

  5. Délka rukávu: K zjištění délky rukávu začněte měřit od švu na rameni až po zápěstí, nebo do místa, kde by měl rukáv končit.

  6. Další měření: Pro specifické kusy oblečení jako jsou kalhoty, sukně nebo šaty, může být potřeba změřit i délku nohou od rozkroku k zemi, délku sukně od pasu k místu, kde má sukně končit, nebo pro šaty obvod pod prsy.

Tipy pro přesné měření:

  • Nosíte-li pod oblečení spodní prádlo nebo další vrstvu, kterou budete mít na sobě i s novým oblečením, měřte se s těmito kousky.
  • Změřte se vícekrát, abyste zajistili přesnost.
  • Stůjte rovně, ale pohodlně, nepřetahujte se a nedržte dech.
  • Pokud můžete, nechte někoho dalšího, aby vám pomohl s měřením, což zajistí větší přesnost.
    Infografika kde se co měří

V závěru našeho průvodce správným měřením pro určení velikosti oblečení je důležité si připomenout, že znalost vašich přesných mír je nejen základ pro úspěšný nákup oblečení online, ale také první krok k objevení vašeho osobního stylu. Jakmile máte své míry, můžete se ponořit do světa módy a stylu s našimi dalšími návody - "Jak správně určit svůj typ postavy" a "Jak se oblékat podle svého typu postavy". Tyto články vám poskytnou užitečné tipy, jak vybírat oblečení, které nejen skvěle padne, ale také lichotí vaší jedinečné postavě a zvýrazňuje vaše nejlepší rysy.

Nakupování oblečení se nemusí změnit v boj, pokud jste vyzbrojeni správnými informacemi. S našimi radami a doporučeními si můžete být jisti, že každý kousek, který si vyberete, bude pro vás ten pravý. Nezapomeňte, že přesné měření a porozumění tomu, jak různé styly a střihy oblečení pracují s vaší postavou, jsou klíčem k vytvoření neodolatelného šatníku.

Navštivte naše další články a získejte důležité informace, které potřebujete k vytvoření svého dokonalého looku. Ať už hledáte nejnovější trendy nebo timeless kousky, budeme zde s vámi, abychom vám pomohli udělat z nákupu oblečení jednoduchý a příjemný zážitek. Nezapomeňte sledovat naše aktualizace pro další tipy a triky v oblasti módy a stylu.