Jak se oblékat na dovolené do hotelové restaurace

Je snídaně, oběd a večeře na dovolené společenská událost? Můžete do jídelny v plavkách nebo jak se máte správně obléct? Znáte ten pocit, když přijedete do hotelu v exotické i domácí destinaci a přemýšlíte, jak se obléknout, když míříte do hotelové restaurace? Jak to udělat správně, abyste si neuřízla pořádný krajíc z chleba ostudy? A abyste nemuseli s sebou k vodě táhnout celý lodní kufr? Pojďme se na to podívat blíže.

ZAVINOVACÍ PLÍSOVANÉ MAXIŠATY

První otázka je - musím to vůbec nějak řešit? Naše odpověď je, že rozhodně ano. Tím, že si dáte na svém oblečení k jídlu záležet, vyjadřujete určitý respekt a míru obdivu k zaměstnancům restaurace. Ke kuchaři, který pro vás pokrm připravil a číšníkovi, který vás obsluhuje. Položte si otázku, zda-li to, co máte na sobě, byste ráda viděla i na ostatních, kteří do restaurace vstoupí. Chápeme, že večeře není představení v divadle či bál, tudíž není potřeba velkou večerní. Doporučíme ale určitou eleganci a sofistikovanost oproti jednoduchým přehozům přes plavky, které můžete využít na cestu z ubytování na pláž a zpět. Pozor, obléci si jen plavky či jejich kombinaci se sukní či nějakou formou kalhot je také neschůdná varianta.

ŠIFONOVÝ KARDIGAN FB1000PRD00

Co si tedy obléct, když chcete vstoupit do jídelny a nechcete s sebou vézt celý svůj šatník? Ideální jsou lehké přírodní materiály jako len, bavlna. Velmi příjemné jsou i tencel či viskóza. Polyesterové látky jsou lehké, vzdušné. Záleží na jejich gramáži a zpracování. 

Naší inspirací pro ranní cestu do restaurace pro chutnou snídani je jednoduchost. Lehký materiál, střih nad kolena, kousek pod kterými schováte i plavky, pokud ze snídaně zamíříte rovnou k bazénu či moři. Může se jednat o sportnovní či opravdu elegantní kousek. Záleží, co sedí více do vašeho osobního stylu a jaký střih sluší vaší postavě.

ČERVENĚ PROUŽKOVANÉ ŠATY S VOLÁNEM NA JEDNO RAMENO AS05996RW12

BÍLÉ LETNÍ ŠATY S TŘEŠNĚMI A SRDÍČKOVÝM VÝSTŘIHEM AS05976WH08

K obědu můžete zvolit stejné kousky jako ke snídani. Pozor ale na mokré plavky. Ideální je se převléci do suchého prádla, aby vám voda nerozmáčela vynesený model. Ale pokud není zbytí, doporučujeme takové barvy, na kterých není vlhkost vidět. Naším pozorováním na dovolené jde o námořnickou modř či tmavou šedou. Také bílá je pro takovou příležitost velmi vhodná. 

KVĚTINOVÉ KRÁTKÉ ŠATY S VOLÁNKY A MAŠLÍ V PASE DRS11135BK

STREČOVÉ PUNTÍKOVANÉ ŠATY PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST AS03632WB

No a co k večeři? Tam už si dovolíme doporučit sofistikovanější a elegantnější modely než na snídani a oběd. Dovolená je od slova dovolit si. Můžete si dovolit být elegantní, krásná a sofistikovaná. Investovat chvilku do pocitu, že vám to sluší. Každý takový moment se totiž počítá. Nemusíte se bát modelu kratšího nad kolena, lady délky či maxi. Vše je jen na vás a vašem pocitu. Dovolíme si nabídnout inspiraci ve všech provedeních.

OHNIVĚ ELEGANTNÍ SWINGOVÉ ŠATY JOSEPHINE

OLIVOVÉ BARDOT ŠATY FB3525POG16

BÉŽOVÉ DRUŽIČKOVSKÉ ŠATY MINIMALISTICKÉHO STYLU EP07131BH

Při výběru šatů vhodných do hotelové restaurace pamatujte na to, do jaké země míříte. Je dobré respektovat místní zvyky. Rozhodně nic nezkazíte, když vyberete elegantní a sofistikovaný se zakrytými rameny či umírněným výstřihem. Tím nikoho neurazíte a vyhnete se společenskému faux pas. Délka lady (těsně pod kolena) je také šalamounskou volbou.

Dovolíme si nabídnout předvýběr v sekci Šaty na dovolenou. Příjemnou zábavu a šťastnou volbu!