6 tipů, kde oslavit Silvestra tradičně i netradičně

Rok se s rokem sešel a za chvíli oslavíme poslední den letošního roku – Silvestra. Každý to pojímá jinak, někteří vyrazí na bujaré oslavy do centra města, jiní raději odjíždějí na samotu nebo vyrazí s rodinou či přáteli do zahraničí. Ať už máte jakékoliv plány, nebo naopak žádné nemáte, dáme vám pár tipů, jak Silvestr pojmout tradičně i netradičně.

1.    Silvestr v centru jen pro silné povahy

Nevadí vám davy lidí a milujete vánoční atmosféru centra Prahy? V tom případě se pořádně oblékněte, obrňte nervy a vyrazte na pražský Staromák nebo Václavák. Každoročně se zde konají silvestrovské oslavy, které jsou doprovázeny vystoupením známých i méně známých hudebních kapel. Silvestrovská party letos vypukne přesně v 17 hodin na Staroměstském náměstí. Vystoupí DJ MIKAEL VAN DIKEEN, poslechnout si budete moct i oblíbené české a zahraniční hity So Fine.

2.    Na Silvestra do divadla

Chcete strávit poslední den v roce raději v klidu? Pak můžete zajít do divadla za kulturou. Divadla totiž nezahálí a také na Silvestra nabízí zajímavé zážitky. Návštěvníkům se otevře Nová scéna Národního divadla, Divadlo Kalich, Hybernia i Studio Dva na Václavském náměstí.

Ručně zdobené šaty vás promění v bohyni

Náš tip:Nezapomeňte se do divadla náležitě obléknout, třeba do některých z našich Šatů na jedničku. Pokud se rozhodnete pro Národní divadlo, je vhodné vsadit na dlouhé večerní šaty.

3.    Silvestr na Vltavě

Prožít poslední den v roce na vodě bude určitě originální a navíc stylové zakončení jedné etapy. Pokud vám nevadí trocha houpání a nepatříte ke zatvrzelým suchozemcům, pak směle do toho. Lodě vyplouvají z přístaviště na Františku i na Silvestra. Ceny se pohybují v rozmezí od 1000 do 4000 tisíc korun. Můžete si vychutnat bohatý raut včetně výborného šampusu, zatancovat si, dopřát si novoroční přípitek s nádherným výhledem na osvětlenou Prahu. Půlnoční ohňostroj tak získá zcela jiný rozměr.

Náš tip: Jestliže chcete pojmout silvestrovské oslavy stylově, nezapomeňte na krásné šaty. 

4.    Odjeďte do teplých krajů

Máte dost mrazivých dnů a chcete se ohřát a zrelaxovat? Což takhle dopřát si dovolenou na konci roku v ráji? Absolutní klid, malé luxusní rezorty, krásné bílé pláže, azurově modré moře, to vše skoro až kýčovitě krásné, ale uznejte, kdo by to nechtěl zažít? Prožít poslední den v roce pod palmami v plavkách s drinkem v ruce a užívat si ten nádherný klid.

Silvestr v teplých krajích můžete oslavit například v těchto letních šatičkách 

Přesně to nabízí Maledivy, Thajsko nebo Kuba. Je však třeba počítat s tím, že ceny, ačkoliv jsou v zimě příznivější, v období svátků vyletí prudce nahoru.

5.    Oslava Silvestra na zámku

Originální oslava Silvestra? Co třeba vyrazit na zámek? Pokud máte malé děti, pak můžete vyjet na zámek Loučeň. Už po osmé tak můžete zažít zámeckou oslavu na krásném prostředí za účasti Bílé paní, začíná se ve 13 hodin.

Jako princezna v krásných šatech 

Oslavy budou také na zámku Zbiroh. Tento rok můžete uzavřít putováním dějinami od středověku až po současnost. Chybět nebude příchod Karla IV., rytířský turnaj, hry, šerm a velká ohnivá show.

6.    Silvestrovské jízdy vlakem

Další zajímavou možností, jak strávit poslední den roku 2018, je vydat se na speciální jízdu vlakem na trati Strakonice – Vimperk – Kubova Huť a zpět. Nebude chybět doprovodný program i velká porce zábavy. Vyjížďka je určena pro celou rodinu, o jedinečné zážitky rozhodně nebude nouze.  

Je jen na vás, jak pojmete silvestrovské oslavy. Ať už zůstanete doma, u přátel, pojedete na hory, k rodičům nebo do zahraničí, nejdůležitější je, abyste se cítili příjemně. Ostatně: jaké si to uděláme, takové to máme.

Jaké máte vy plány na 31. prosince? Budeme rádi za další zajímavé tipy.