Tipy na podzimní líčení 2019, které využijete do práce i do společnosti

Podzim už je tady v plné síle, stejně jako doba tanečních i mnoha společenských akcí. Pokud jste si ještě nezakoupily nové šatičky, sledujte naši nabídku a k tomu pár tipů, jaké líčení teď frčí. Buďte uměleckým dílem uvnitř i navenek.

Barvy na vlně podzimu

Co se barev týče, můžete vsadit na vínovou. Tmavě červená barva krásně vystihuje podzimní náladu a hodí se i k méně opálené pleti (na podzim už opálení většinou ztrácíme, takže vínová krásně vynikne). Ale pozor, abyste to nepřehnaly. Vínovou můžete použít i na oči. Je to ideální stěžejní barva podzimního looku. V kombinaci se základovou oranžovou nádherně vynikne.

Zpět se nám vrátily i některé trendy z 80. let v podobě modré barvy, kterou doporučuji nanést jako linku na spodní pohyblivé víčko,“ vysvětluje Iva Vláčilová, majitelka e-shopu Šatynajedničku.cz a profesionální vizážistka. Dodává, že mezi další barvy, které bychom měly na podzim zahrnout, patří vyjma červené také zlatavé, hnědé a broskvové tóny.

[caption id="attachment_3626" align="aligncenter" width="224"] Vínová a červená k podzimu patří[/caption]

Nude tóny také na podzim

Oblíbily jste si nude tóny v létě? Pokud ano, ani na podzim se jich nemusíte vzdávat. Teď frčí takzvaný nude camel v barvě hnědé a béžové a také pudrově růžová. Nebojte se používat tvářenky, které vám dodají zdravou barvu, ale opět pozor na to, abyste to nepřehnaly. Současným velkým hitem je takzvané minerální líčení (tvářenky, make-upy), které jsou sypké a nanášejí se speciálním štětečkem. Výsledek je super. Kvalitní značky zaručují dobré krytí, přesto vysokou prodyšnost.

[caption id="attachment_3627" align="alignnone" width="225"] V jednoduchosti je krása[/caption]

Technika cut crease

Iva nedá dopustit na líčení ve stylu cut crease, které představuje návrat ke kořenům z 60. let minulého století. „Cut crease líčení milovala Sophia Loren, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Edie Sedgwick a Elizabeth Taylor,“ vysvětluje.  Tato technika spočívá ve výrazném konturování očního víčka a není složitá. „Cut crease je o tom, že v ohybu horního pohyblivého víčka vzniká ostrá hrana líčení různých barev. Většinou shora tmavší barvy, na pohyblivém víčku barvy výrazně světlejší/ kontrastní. Pro ostrou hranu se používá přes stíny korektor, který zakryje základní vystínování, a díky kterému se vytvoří ten správný „cut“. Tím vznikne základ této techniky. Stínování můžete dokončit klasickými očními stíny,“ popisuje Iva.

Bez čeho se rozhodně neobejdete?

V chladnějších podzimních a zimních dnech naše pokožka víc trpí. Zároveň ztrácí nádech bronzové barvy, kterou nám dalo letní slunce. Proto je třeba sáhnout po vychytávkách, které to pleti vynahradí. Make-up zvolte ve vhodném odstínu a vsaďte na dokonalé krytí. Svěží základ a konturu dodá pleti troška bronzeru a rozjasňovače a také tvářenka, kterou, jak jsme si již řekly, stačí aplikovat jen v malém množství. Nezapomínejte také na obočí (stále frčí upravené obočí), řasenku, která zvýrazní řasy a rtěnku (na podzim jsou skvělé matné rtěnky, které také lépe drží).

Každá z nás máme svou techniku líčení, které se držíme, i když čas od času je dobré nechat se inspirovat nebo poradit od vizážistky. Základem večerního líčení je být dokonale upravená, pokud možno sladěná. Večerní líčení může být výraznější, ale i tak platí, že všeho s mírou

Jakou změnu v líčení letos uděláte vy?

Pokud se vám líbil dnešní článek, musíme vám doporučit ještě jeden.